Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » Posiadam » Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870
Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4934] Sat, 16 October 2010 23:11 Przejdź do następnej wiadomości
tamaryn jest aktualnie niedostępny  tamaryn
Member
Witam,

Zamieszczam wykonany przez siebie wypis z duplikatów ksi±g metrykalnych z parafii Skarszewy, znajduj±cych siê w AP Gdañsk.

Pozdrawiam,

Tamara

[Uaktualnione dnia: Sat, 16 October 2010 23:12]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4935 jest odpowiedzią na wiadomość #4934] Sun, 17 October 2010 02:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Witam
Niepowinna byc jakas baza gdzie to by mozna wstawiac ?
bo to jakos tak nago sobie stoji na tym forum Very Happy

pozdrawiam
marcin
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4940 jest odpowiedzią na wiadomość #4935] Sun, 17 October 2010 17:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Marcinie.
Nie wymy¶laj nowej Bazy. Jest PomGenBaza i jest to jedyne miejsce gdzie indeksy powinny byæ zamieszczane. Szkoda tylko, ¿e w spisie nie ma numerów aktów.
Staszek

Staszek
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4946 jest odpowiedzią na wiadomość #4934] Sun, 17 October 2010 18:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
aisaa jest aktualnie niedostępny  aisaa
Member
Witaj,
¦wietna robota:)
Sprawdza³a¶ mo¿e czy orygina³y ró¿ni± siê od duplikatów? Pytam, bo sama spisuj±c Wierzchucin Królewski z duplikatów po porównaniu z tym co w oryginalnej ksiêdze widzia³am, ¿e s± braki niektórych zapisów.

Pozdrawiam
Joanna

Pozdrawiam
Joanna
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4951 jest odpowiedzią na wiadomość #4934] Sun, 17 October 2010 20:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
alfut jest aktualnie niedostępny  alfut
Senior Member
Super robota!Wiecej takich braków z niektórych parafi by³a by potrzeba indexacji!Ale naprawdê podziwiam i dziêkujê za podzielenie siê tymi informacjami!Tak trzymaæ!Wzór do nasladowania dla innych!A co do bazy ,to kto chce to znajdzie!Niech ludzie te¿ siê trochê pomêcz± !A nie wszystko podane mia³o by byæ jak na tacy!Pozdrawiam !Piotr Alfut
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4956 jest odpowiedzią na wiadomość #4934] Sun, 17 October 2010 23:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam,

Zrobi³am jedynie wypisy z duplikatów ksi±g, poniewa¿ skan jednej strony w AP Gdañsk kosztuje obecnie 6 z³, a stron jest bardzo du¿o i by³by to dla mnie spory wydatek. Nie wiem, czy istniej± orygina³y tych duplikatów w Archiwum w Pelplinie. Z tego co poda³ mi Pan Piotr Alfut wynika, ¿e ksi±g obejmuj±cych lata przeze wypisane nie ma tam.

Wypisane przeze mnie zgony zamieszczê równie¿ w formacie PDF. Szkoda, ¿e nikt siê nie odezwa³ odno¶nie zamieszczonego przeze mnie wcze¶niej fragmentu wypisów zgonów.

Mam nadziejê, ¿e komu¶ siê to przyda.

Przy okazji chcia³am wspomnieæ, ¿e na Genetece jest dalszy ci±g indeksów z parafii Brusy. Czy jest mo¿liwo¶æ przerzucenia ich do PomGenBazy?

Gdy skoñczê wypisy ze Skarszew, to chêtnie pomog³abym w indeksacji (najchêtniej Brusy i Wiele oraz Nowa Cerkiew k/Chojnic).

Pozdrawiam,

Tamara
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4963 jest odpowiedzią na wiadomość #4956] Mon, 18 October 2010 15:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Witam
no wlasnie mowie o tym zeby wstawic to do naszej bazy
chyba ze juz wstawione Wink Very Happy

co do baz to ja tak i tak mam kilka pomyslow
tylko nikomu sie niechce cos dodatkowo spisywac

wiec postanowilem sam spisywac pewne zeczy a potem przedstawie je na jakims posiedzeniu i to juz inni beda wszyscy decydowali czy cos takiego by sie przydalo czy nie
ale to juz inna sprawa

aby brac udzial w spisywaniu nalezy sie zainteresowac tym pisemkiem
i najlepiej sie skataktowac z Koordynatorem
Krystyna Dro¿d¿.
trzeba byc z reguly rowniez Czlonkiem(napewno jest to ciekawe Laughing )

http://www.ptg.gda.pl/index.php/publisher/articleview/frmArt icleID/14/

pozdrawiam

marcin
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4974 jest odpowiedzią na wiadomość #4934] Tue, 19 October 2010 23:03 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam,

Informujê, ¿e liczba porz±dkowa w tabelach dot. ¶lubów ze Skarszew odpowiada numerowi aktu w ksiêdze.

Pozdrawiam,

Tamara
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4988 jest odpowiedzią na wiadomość #4934] Wed, 20 October 2010 17:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Pani Tamaro z mi³a chêci± umie¶cimy te sluby z Skarszew W bazie PomTG je¶li ma pani zrobione w formacie Exel lub word !Prosze o kontakt z pania Wiesia Ros³onkiewicz lub ze mna na piotr.alfut@neostrada.pl!Pozdrawiam Piotr Alfut
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4991 jest odpowiedzią na wiadomość #4988] Wed, 20 October 2010 22:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witam!

Dzisiaj w rozmowie telefonicznej z p.Tamar± poprosi³em j± o przes³anie do mnie indexów w formacie EXCEL (a nie PDF). Zadeklarowa³em siê ¿ê je opracujê , dostosujê do naszej formatki i prze¶lê do koordynatora.

pzdr.Janusz Pawelczyk

[Uaktualnione dnia: Wed, 20 October 2010 22:34]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #5001 jest odpowiedzią na wiadomość #4991] Thu, 21 October 2010 18:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Dziêkujê Uprzedzi³ mnie Pan!Te¿ chcia³em zaproponowac ,¿e opracuje to w Exelu!Ale wola³em najpierw zapytac ,czy przypadkiem nie jest to juz opracowane!Po co dublowaæ pracê!Pozdrawiam!Piotr Alfut
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #5002 jest odpowiedzią na wiadomość #5001] Thu, 21 October 2010 21:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Dziêki za propozycjê wspó³pracy.My¶lê ¿e bêdzie okazja do dalszej jej kontynuacji.

pzdr.Janusz Pawelczyk
Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #5272 jest odpowiedzią na wiadomość #4934] Fri, 19 November 2010 21:56 Przejdź do poprzedniej wiadomości
tadeo6 jest aktualnie niedostępny  tadeo6
Junior Member
Pani Tamaro,to co pani wykona³a jest ¶wietne.Genealogi± zajmujê siê amatorsko ,ale odnalaz³em swego pra pra Augusta Doeringa.No i co najwa¿niejsze,podaje pani miejscowo¶ci sk±d pochodz±"m³odzi".Po ¶wiadkach te¿ mo¿na ich rozpoznaæ.Dziêkujê.Tadeusz Brzoskowski
Poprzedni wątek: Zbiory Muzeum Ziemi Kościerskiej przydatne dla genealogów
Następny wątek: Grzywacz
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Oct 08 17:52:36 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund