|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #4956 jest odpowiedzią na wiadomość #4934] |
Sun, 17 October 2010 23:00   |
tamaryn
|
Member |
|
|
Witam,
Zrobi³am jedynie wypisy z duplikatów ksi±g, poniewa¿ skan jednej strony w AP Gdañsk kosztuje obecnie 6 z³, a stron jest bardzo du¿o i by³by to dla mnie spory wydatek. Nie wiem, czy istniej± orygina³y tych duplikatów w Archiwum w Pelplinie. Z tego co poda³ mi Pan Piotr Alfut wynika, ¿e ksi±g obejmuj±cych lata przeze wypisane nie ma tam.
Wypisane przeze mnie zgony zamieszczê równie¿ w formacie PDF. Szkoda, ¿e nikt siê nie odezwa³ odno¶nie zamieszczonego przeze mnie wcze¶niej fragmentu wypisów zgonów.
Mam nadziejê, ¿e komu¶ siê to przyda.
Przy okazji chcia³am wspomnieæ, ¿e na Genetece jest dalszy ci±g indeksów z parafii Brusy. Czy jest mo¿liwo¶æ przerzucenia ich do PomGenBazy?
Gdy skoñczê wypisy ze Skarszew, to chêtnie pomog³abym w indeksacji (najchêtniej Brusy i Wiele oraz Nowa Cerkiew k/Chojnic).
Pozdrawiam,
Tamara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Parafia Skarszewy - Śluby 1840-1870 [wiadomość #5272 jest odpowiedzią na wiadomość #4934] |
Fri, 19 November 2010 21:56  |
tadeo6
|
Junior Member |
|
|
|
Pani Tamaro,to co pani wykona³a jest ¶wietne.Genealogi± zajmujê siê amatorsko ,ale odnalaz³em swego pra pra Augusta Doeringa.No i co najwa¿niejsze,podaje pani miejscowo¶ci sk±d pochodz±"m³odzi".Po ¶wiadkach te¿ mo¿na ich rozpoznaæ.Dziêkujê.Tadeusz Brzoskowski
|
|
|
|