Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rodzina Citko, Thiel i Gajewski z Kaszub
Rodzina Citko, Thiel i Gajewski z Kaszub [wiadomość #10397] Fri, 24 August 2012 08:54 Przejdź do następnej wiadomości
xsandrab jest aktualnie niedostępny  xsandrab
Junior Member
Witam
Poszukuje mojej rodziny z Kaszub moja prababcie Leokadia z domu Gajewska urodzona w latach 1884-1899 najprawdopodobniej w Brodnicy.
W latach 1900 - 1920 wysz³a za m±¿ za mazura Franciszka Thiela.
Bêdê wdziêczna za pomoc
Odp: Rodzina Citko, Thiel i Gajewski z Kaszub [wiadomość #10400 jest odpowiedzią na wiadomość #10397] Fri, 24 August 2012 15:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jurektorun jest aktualnie niedostępny  jurektorun
Junior Member
Witaj

Czy chodzi o Brodnicê ( miasto powiatowe w woj. Kujawsko-Pomorskim ) czy o Brodnicê Górn± w powiecie Kartuzy w woj. Pomorskim? Ustalenie dok³adnego miejsca urodzenia Leokadii Gajewskiej jest bardzo wa¿ne.

Pozdrawiam

Jurek
P.S. Mój prywatny e-mail: jurgen342@gmail.com
Odp: Rodzina Citko, Thiel i Gajewski z Kaszub [wiadomość #10404 jest odpowiedzią na wiadomość #10397] Sat, 25 August 2012 18:44 Przejdź do poprzedniej wiadomości
xsandrab jest aktualnie niedostępny  xsandrab
Junior Member
Witam mam Leokadia Gajewska urodzi³a siê w Sierakowicach niedaleko Kartuz i tam wysz³a za m±¿ za Franciszka Thiela z Mazur
Leokadia Gajewska mia³a 5 rodzeñstwa:
1. Waleria
2.Maks Gajewski mieszka³ w £odzi
3.Jan Gajewski mieszka³ w Gdyni mia³ ¿onê Halinê
4.Józef Gajewski mia³a ¿onê Teodorê i mieszkali w Gdyni Chylonia
5. Ludwik najm³odszy z rodzeñstwa mieszka³ w Brwinowie ko³o Warszawy urodzony przed 1920 rokiem

Ma³¿eñstwo Józefa Gajewskiego z Teodor± mia³o 4 synów:
Henryk Wojskowa wy¿sza szko³a techniczna ¿ona Hanna najprawdopodobniej 2 dzieci chyba w Warszawie
Tadeusz in¿ynier po Politechnice Gdañskiej
Edward in¿ynier po Politechnice Gdañskiej wydzia³ okrêtowy - nie ¿yje
Leszek urodzony miêdzy 1948-1950 ukoñczy³ Politechnikê Gdañsk± oceanotechnikê in¿ynier

Czekam na wiadomo¶ci mo¿e kto¶ wie co¶ o tych osobach
Poprzedni wątek: Schröder, Schroder, Szreder - poszukiwania przodków, krewnych
Następny wątek: Hermann Lange/Anna Schwermer Heirat in Briesenitz
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Oct 09 07:40:10 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund