Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Geografia Pomorza » Sierosław koło Drzycimia
Sierosław koło Drzycimia [wiadomość #9960] Thu, 26 April 2012 23:44 Przejdź do następnej wiadomości
ksmile jest aktualnie niedostępny  ksmile
Junior Member
Witam serdecznie
Poszukiwania moich przodkw(mieszkw, Piotrowskich..) doprowadziy mnie do okolic Drzycimia. Gniazdem rodu mieszek okaza si by Sierosaw, gdzie urodziy si a 3 pokolenia. Natomiast Marianna Piotrowska, moja praprababcia, ktra wysza za Pawa mieszka, pochodzia z Wtfi.
I tu moje pytanie do forumowiczw. Czy kto orientuje si pod jaki USC podlegay Sierosaw i Wtfie? Podejrzewaam Wery, ale kiedy zamwiam w APBydgoszcz ksig z Wer, okazao si, e si myliam.
Mieszkam w Poznaniu, przez co rzadko bywam w bydgoskim AP, dlatego bd ogromnie wdziczna za pomoc - uatwi to moje poszukiwania Smile
Pozdrawiam
Kasia
Odp: Sierosław koło Drzycimia [wiadomość #10008 jest odpowiedzią na wiadomość #9960] Mon, 07 May 2012 12:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sympatykPTG jest aktualnie niedostępny  sympatykPTG
Member
Witam pani Kasiu, sprawdziam na stronie Familienforschung w wydaje mi si, e Sieroslaw podlega do " BRZEMIONA"- Bremin a Wtfie "SIEMKOWO"- Simkau.Prosz to jeszcze sprawdzi, bo moe si myl. Pozdrowienia. Renata.
Odp: Sierosław koło Drzycimia [wiadomość #10012 jest odpowiedzią na wiadomość #10008] Mon, 07 May 2012 23:20 Przejdź do poprzedniej wiadomości
ksmile jest aktualnie niedostępny  ksmile
Junior Member
Dzikuje serdecznie Smile Rzeczywiscie wyglda na to, e tak jest. Przekonam si ju niedugo. Gubi si w tych niemieckich stronach, take bez Pani bym tego nie znalazla Smile Wiedziaam, e mog na Pastwa liczy. Smile Pozdrawiam!
Poprzedni wątek: Mały Rychwałd
Następny wątek: Lindenwerde
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 16:30:27 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund