Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » Posiadam » Kościerzyna i okolice na dawnych pocztówkach
Kościerzyna i okolice na dawnych pocztówkach [wiadomość #2369] Mon, 15 June 2009 11:42 Przejdź do następnej wiadomości
Teerose jest aktualnie niedostępny  Teerose
Miejsce: Juszki k/Kościerzyny
Senior Member
Mam nadziej, e admin wybaczy mi troch prywaty... Razz
Chciaabym poinformowa wszystkich zainteresowanych, e ukaza si w sprzeday album "Kocierzyna i okolice na dawnych pocztwkach", ktry opracowaam.
Tych, ktrzy sign po t ksik, prosz o przesanie do mnie info o wraeniach po lekturze.
pozdrawiam
Iza Wysiecka
Odp: Kościerzyna i okolice na dawnych pocztówkach [wiadomość #2370 jest odpowiedzią na wiadomość #2369] Mon, 15 June 2009 12:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witaj Izo !!
Bardzo si ciesz ,e udao si Ci zebra pocztwki w jeden album ,a pamitajc Twoje ciekawe omwienie pocztwek kocierskich w czasie pikniku ,tym bardziej jestem ciekawy efektu .
Pochwal si ile uzbieraas ju pocztwek z interesujcych Ciebie terenw .
Oczywicie chtnie obejrz ,a i moe kupi ten album,gdzie jest dostpny ?
Lubi tak prywat Wink
Pozdrawiam serdecznie
Mariusz

Mariusz Momont
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne, Lubelskie Towarzystwo Genealogiczne
Odp: Kościerzyna i okolice na dawnych pocztówkach [wiadomość #2371 jest odpowiedzią na wiadomość #2370] Tue, 16 June 2009 11:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Album na razie dostpny chyba tylko w ksigarni w Kocierzynie. Sprawa jest wiea - swoje egzemplarze dostaam w ostatni pitek. Bdzie pewnie mona zamwi ksik przez internet za pomoc strony Trjmiejskiej Grupy Wydawniczej, do ktrej naley wydawnictwo BiT z Gdaska, ktre jest wydawc albumu.
Mariusz, dziki Razz
Iza
Odp: Kościerzyna i okolice na dawnych pocztówkach [wiadomość #2375 jest odpowiedzią na wiadomość #2371] Wed, 17 June 2009 22:54 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
darwer jest aktualnie niedostępny  darwer
Miejsce: Stężyca
Member
Gratuluj nareszcie, nie mogem si doczeka, jutro id kupi.
Pozdrawiam i ycz dalszych sukcesw.
Piotr Kkol

Genealogia Kąkolewskich, Zwarów, Węsierskich, Bargańskich, Jążdżewskich, Derdowski.
Szarlota, Rybaki, Wiele, Kościerzyna, Pierszczewo, Sikorzyno.
Odp: Kościerzyna i okolice na dawnych pocztówkach [wiadomość #2379 jest odpowiedzią na wiadomość #2375] Thu, 18 June 2009 20:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Asska1 jest aktualnie niedostępny  Asska1
Member
Miaam okazj zapozna si z t arcyciekaw pozycj Smile. W moim prywatnym rankingu jest dla mnie ksik roku 2009. Jest tak z czysto osobistego powodu - opowiada o moich rodzinnych stronach, pokazuje je oczami moich przodkw. Przechadzam si uliczkami, ktrymi chodzili, stoj przed tymi samymi domami, przed ktrymi i oni zatrzymywali si w czasie swoich prac, moe odpustw, targw czy uroczystoci rodzinnych. I za to wszystko Izce serdecznie dzikuj.
Wiem te ile pracy w to woya, bo sama miaam okazj pracowa przy podobnym projekcie i domylam si ile miaa dylematw przy wyborze pocztwek, ich uoeniu, wybraniu treci istotnych do przekazania spord ogromu wiedzy na temat Kocierzyny i jej okolic.
I za to rwnie Izce dzikuj.
pozdrawiam Asia Grochowska Smile

[Uaktualnione dnia: Thu, 18 June 2009 20:59]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Kościerzyna i okolice na dawnych pocztówkach [wiadomość #2380 jest odpowiedzią na wiadomość #2375] Thu, 18 June 2009 20:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Asska1 jest aktualnie niedostępny  Asska1
Member
Miaam okazj zapozna si z t arcyciekaw pozycj Smile. W moim prywatnym rankingu jest dla mnie ksik roku 2009. Jest tak z czysto osobistego powodu - opowiada o moich rodzinnych stronach, pokazuje je oczami moich przodkw. Przechadzam si uliczkami, ktrymi chodzili, stoj przed tymi samymi domami, przed ktrymi i oni zatrzymywali si w czasie swoich prac, moe odpustw, targw czy uroczystoci rodzinnych. I za to wszystko Izce serdecznie dzikuj.
Wiem te ile pracy w to woya, bo sama miaam okazj pracowa przy podobnym projekcie i domylam si ile miaa dylematw przy wyborze pocztwek, ich uoeniu, wybraniu treci istotnych do przekazania spord ogromu wiedzy na temat Kocierzyny i jej okolic.
I za to rwnie Izce dzikuj.
pozdrawiam Asia Grochowska Smile
Odp: Kościerzyna i okolice na dawnych pocztówkach [wiadomość #2384 jest odpowiedzią na wiadomość #2380] Fri, 19 June 2009 08:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Bardzo dzikuj za mie sowa. Strasznie dugo pracowaam nad tym albumem i miaam wiele chwil zwtpienia, czy to si w ogle uda, ale warto byo. Zapewne ksika nie jest wolna od wad (3 sama znalazam ju w druku Embarassed Embarassed ) - ale i tak myl, e wielu ludziom przysporzy wielu ciekawych wrae.
pozdrawiam
Iza
Odp: Kościerzyna i okolice na dawnych pocztówkach [wiadomość #2430 jest odpowiedzią na wiadomość #2369] Sat, 04 July 2009 23:58 Przejdź do poprzedniej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
Ju mam. Bardzo dzikuj za woony trud i mrwcz prac, ktre to stworzyy nam moliwo zobaczenia Kocierzyny i okolic- tak jak napisaa to Asia- oczami naszych przodkw. Zobaczenia czego, czego ju nie ma. Co co Iza ocalia od zapomnienia.
Gratuluje.
Serdecznie pozdrawiam

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Sat, 04 July 2009 23:59]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Adressbuch Konitz -książki adresowe Chojnic Spisy treści ksiegi i całe ksiazki adresowe 1925
Następny wątek: kolonizacia niemiecka
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 09 12:34:03 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund