| Kużycki, Rietz - Poszukuję informacji o nieślubnym synu mojego dziadka [wiadomość #4736] |
Wed, 22 September 2010 15:08  |
Miramar23
|
Member |
|
|
Witam!
Podobno mj dziadek mia nielubnego syna zanim oeni si moj babci. Obecnie nie mam moliwoci pojecha do Archiwum Diecezjalnego wic licz bardzo na Wasz pomoc. Chciaabym si dowiedzie czego o nim (jak mial na imi, kiedy si urodzi). Mj dziadek nazywa si Edward Kruycki (ur. 14.X.1906 w Czarnolesie)i z moj babci Zofi Rietz (ur. 13.I.1914) mia 4 dzieci: Cecyli (ur 1954), Huberta, Zygmunta i Bogdana.
Bd wdziczma za wszelkie info.
Pozdrawiam
Monika Armatowska
[Uaktualnione dnia: Sun, 19 June 2011 00:27] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Poszukuję informacji o nieślubnym synu mojego dziadka [wiadomość #4775 jest odpowiedzią na wiadomość #4767] |
Wed, 29 September 2010 10:22  |
 |
Teerose
Wiadomości: 235 Dołączył(a): April 2006 Miejsce: Juszki k/Kościerzyny
|
Senior Member |
|
|
Asiu,
nie miaam okazji szuka, ale taki wyrok na pewno istnieje w sprawie alimentw na najstarszego brata mojej mamy. Urodzi si 06 kwietnia 1940r., rodzice wzili lub dopiero na Gwiazdk 1940r. W rodzinie zachowa si anegdotyczny przekaz o tym, jak dziadek z babci jechali razem na rowerach na spraw w sprawie uznania ojcostwa i alimentw do kocierskiego sdu. Dziadek ruszajc sprzed domu powiedzia pono do babci: "tylko mw, e ja ci paca". W akcie chrztu wujka zanotowano na marginesie (o ile pamitam) nr akt sprawy.
Waciwie warto byoby to odszuka ))
Jestem te ciekawa, czy kto szuka z Was kiedy akt spraw adopcyjnych. Mj tata zosta adoptowany jako niemowlak, mam te numer akt sdowych, ale w sumie nie wiem, jak si do tego zabra. Gdzie szuka: w sdzie czy w AP? Adopcja miaa miejsce w 1951r. w Tczewie.
Iza
|
|
|
|