Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » poszukuję przodków rodziny Petrikowski
poszukuję przodków rodziny Petrikowski [wiadomość #669] Thu, 12 April 2007 00:15 Przejdź do następnej wiadomości
Petrikowski jest aktualnie niedostępny  Petrikowski
Junior Member
Witam bardzo serdecznie poszukuj przodkw rodziny Petrikowski. Rodzina moja pochodzi z miejscowoci Dbrwka pow. Starogard Gd. Wiem,e po wielkim poarze wsi rodzina przeniosa si do miejscowoci Czarnylas gm. Skrcz poczym znw powrcili do Dbrwki.
W bazie danych PTG odnalazem Petrikowskich prawdopodobnie s to oni lecz 100% pewnoci nie posiadam. Wiadomo mi, e protoplasta rodu na teren pomorza przyby z poudniowo-wschodniej polski (zabr carski) i tu lad si urywa. Tak si skada, e posiadam dostp do ewidencji ludnoc i mczyzn o nazwisku Petrikowski jest 25 w caej Polsce. Na pomorzu tylko mj ojciec, wujek, mj syn i ja. Niby bardzo ogranicza to poszukiwania, ale nie wiem jak odnale korzenie na ,,tamtym,, terenie. Czy jest jaki inny sposb ni ustalenie adresw tych wszystkich Petrikowskich i poprostu kontakt z nimi??

Marcin Petrikowski
Odp: poszukuję przodków rodziny Petrikowski [wiadomość #677 jest odpowiedzią na wiadomość #669] Fri, 13 April 2007 07:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=petrikowski+genealog y&lr=
http://www.familysearch.org/Eng/search/frameset_search.asp?P AGE=ancestorsearchresults.asp

KB
Odp: poszukuję przodków rodziny Petrikowski [wiadomość #679 jest odpowiedzią na wiadomość #677] Fri, 13 April 2007 11:59 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Petrikowski jest aktualnie niedostępny  Petrikowski
Junior Member
Egopol dzikuj za linki. Myl e bd przydatne. Trzeba bdzie tylko angielski podszkoli Embarassed
Marcin Petrikowski
Poprzedni wątek: Rodzina Pater
Następny wątek: Szukam wuja Jan Fischer
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Aug 13 16:18:16 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund