| Rodzina Kleist Tuchola [wiadomość #2853] |
Thu, 24 September 2009 11:09  |
damian82
|
Junior Member |
|
|
Witam ponawiam moje zapytanie odnonie rodziny Kleist z powiatu tucholskiego, bardzo prosz o jakiekolwiek informacje na temat tej rodziny. Dodam tylko, e rodzina ta powiazana jest rwnie z nazwiskami takimi jak Hoppe oraz Poppe rwnie z powiatu tucholskiego.Bde bardzo wdzieczny za jakakolwiek informacje oraz udostepnie wszystko to co udao mi sie odszuka.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rodzina Kleist Tuchola [wiadomość #3160 jest odpowiedzią na wiadomość #3156] |
Fri, 20 November 2009 20:34   |
 |
Milksurfer
|
Senior Member |
|
|
Informacje przesle w kilku blokach
358. v. Kleist, Franz 60lat , Hauptman a.D. (verstorbern). Zamieszkiwal w Krummensee
Mial synow:
Wilhelm Franz lat 9
Karl Friedrich lat 2
Ich dziadek ich wychowywal Baron v. Rotenhof sen. In Peterkau
385. V. Kleist Franz lat 32 Leutnant a,D. mieszka i posiada Schnwerder (Dobra)
1259. Crummensee Kreis Schlochau.
A. czesc Georg Ludwig v. Wranke-Deminski, czesc v. Kleist puzniej dziedziczy od 1742 Edidius Ewald v. Kleist, od 1767 Dionisins v. Dorpowski-Hyp.: Anna Maria urodzona v. Blankenburg, Zona Edidius Ewald v. Kleist; Elisabeth verehl. V. Wieckowska, jej curka ; Anna Rosina urodzona v. Jagwitz, Zona Dionisins v. Dorpowski , i jej 7 wymienionych dzieci
B. v. Kleist ;jego syn Christian Henning v. Kleist; od 1764 jego syn Friedrich Wilhelm v. Kleist w podzieleniu z bratem christian Bernhard v. Kleist i za odplate synowi jego siostry Sophia Julianna ozeniona v. Wedelstaedt,Gottfried v Wedelstaedt; od 1772 do Fredrich Wilhelm v. Kleist synowie Wilhelm Franz v. Kleist i Karl Fredrich v. Kleist oplacaja siostre Margarete Karoline v. Kleist
1357. Schnwerder, Kreis Schlochau
Henning Christian v. Kleist; od 1764 jego syn Franz Christian Bernhard v. Kleist po podzieleniu z Bratem Fredrich Wilhelm v. Kleist i po zaplacie siostrze Erster Amalia ozeniona v. Zakrzewska-
Hyp.: Barbara Elisabeth Nast ur. V. Gockowska, curka Juliana ur v. Lipinska: Bracia Wilhelm Franz i Karl Friedrich v. Kleist
1378. Wusters , Kreis Schlochau
Gustav v. Wickowski od 1753 jego syn Karl Gustav v. Wickowski
Hyp.: Agneta, siostra Karl Gustav v. Wickowski, . V. Boriskowska i dzieci Andreas, Franz, Ludwig, Elisabeth I Dorothea v . Boriskowska; Elisabeth zd. v. Kleist zona Karl Gustav v. Wickowski
Jest jeszcze 10 zapiskow tego typu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rodzina Kleist Tuchola [wiadomość #11580 jest odpowiedzią na wiadomość #2853] |
Wed, 24 April 2013 23:50  |
elasob
|
Junior Member |
|
|
Witam moja prababka nazywaa si Marianna schulz zd.Hoppe niestety niewiem gdzie si urodzia,w 1855 urodzia syna Bernarda to mj dziadek...Mam pytanie jeste z Tucholi moe wiesz co o rodzinie Gruber,mama moja urodzia si w Maej Kloni,dziadek zmar w 1929 prawdopodobnie nic o nim niewiem...Pozdrawiam......
|
|
|
|