Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Poszukuję Kazimierza Lemanowicz z Wąbrzeźna
Poszukuję Kazimierza Lemanowicz z Wąbrzeźna [wiadomość #883] Sun, 26 August 2007 17:14
reflex1 jest aktualnie niedostępny  reflex1
Junior Member
Od duszego ju czasu szukam ladw rodziny Lemanowicz z Wabrzena. Interesuje mnie wszystko co dotyczy tej rodziny ale z czasw przed II W. Szczeglnie interesuj mnie losy braci Wacawa i Kazimierza Lemanowicz, ktrzy wg mojej wiedzy po rozpoczciu wojny zostali wcieleni do armii. Niestety nie wiem czy do polskiej czy tak jak wielu Polakw z Pomorza do Wermachtu. Udao mi si odnale grb Wacawa Lemanowicz w Bredzie(Holandia). Okazao si e walczy w dywizji gen Maczka. Nie wiem jak tam trafi. Losy jego brata Kazimierza nie s mi w ogle znane. Tak samo jak bratposzed na wojn i zgin. Ale gdzie? Moe kto wie co dziao si z modymi chopakami z Wbrzena po rozpoczciu okupacji?

Interesuj mnie rwnie losy przodkw ze strony mojej babci rwnie z Wbrzena Gertrudy Baszkiewicz, ktra wysza za mojego dziadka Franciszka Lemanowicz w latach 30tych lub na pocztku 40tych.
Poprzedni wątek: SZCZUKOWSKI
Następny wątek: Beygier
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Sep 07 02:14:06 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund