|
|
| Odp: Weronika Klatt [wiadomość #4310 jest odpowiedzią na wiadomość #4308] |
Wed, 21 July 2010 17:44   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Masz dokadn dat urodzenia i zgonu i nie wiesz gdzie si urodzia? To dziwne. Majc tak dokadne dane wystarczy w miejscowym USC wycign metryk urodzenia czy zgonu i bdzie wszystko wiadome.
Staszek
Staszek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Weronika Klatt [wiadomość #4318 jest odpowiedzią na wiadomość #4317] |
Thu, 22 July 2010 10:03   |
 |
aisaa
|
Member |
|
|
Witaj Irenko 
Janowo to maa wioska ale z pikna histori Cmentarz tam jest niewielki, nie ma czego takiego jak biuro cmentarne.
Zbyszku, jeli pochowana jest w Janowie to w ksigach u ksidza ta informacja bdzie. Myl, e zapisy w ksidze zgonw nie odbiegaj od innych ktre z tego okresu widziaam. W zwizku z tym powinna w nich by informacja gdzie mieszkaa, gdzie zmara i gdzie si urodzia. Zaczabym od telefonu do ksidza nr 0 55 2757426, albo do USC w Kwidzynie, bo tam podlega Janowo nr 55 646-47-23
Pozdrawiam
Joanna
P.S.
Nie wiem czy wiecie, e Janowo podczas plebiscytu trafio do Polski, a sam budynek kocioa w czasie II wojny wiatowej zosta ostrzelany, co widoczne jest do dzi
Pozdrawiam
Joanna
|
|
|
|
|
|
| Odp: Weronika Klatt [wiadomość #4348 jest odpowiedzią na wiadomość #4308] |
Wed, 28 July 2010 13:52  |
Wojciech57
|
Junior Member |
|
|
Witam,
Tak sie sklada, ze rowniez mam Weronike Klatt w drzewie genealogicznym , tyle ze o jedno pokolenie starsza. Wiem o niej tylko tyle, ze byla pierwsza zona Jozefa Kuleckiego (*1821 +1896) i najprawdopodobniej zmarla ok 1851 r. Rodzina Kuleckich pochodzila z Tychonow (Tiefenau) k. Kwidzynia (ale druga zona Anna Krzyzanowska pochodzila spod Gniewu). J.Kulecki z W.Klatt mieli dzieci: Marte, Leona i Jozefa . Gdybys dowiedzial sie czegos wiecej o rodzinie Klattow licze na info.
pozdrowienia
Wojciech
|
|
|
|