Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Język niemiecki » Bardzo proszę o przetłumaczenie zmian na marginesie aktu
Bardzo proszę o przetłumaczenie zmian na marginesie aktu [wiadomość #15380] Sun, 15 January 2017 22:19 Przejdź do następnej wiadomości
MichalKon jest aktualnie niedostępny  MichalKon
Junior Member
Akt zgonu Walentego Wesserling. Gwna tre aktu jest dla mnie zrozumiaa. Na marginesie jednake dziej si dziwne rzeczy. Wydaje mi si, e prbowano w tym akcie co zmienia, czy prostowa, ale co, kiedy, dlaczego? Nie wiem.
Bardzo prosz o przetumaczenie tych zapisw.

Pozdrawiam
Micha Konkel
Odp: Bardzo proszę o przetłumaczenie zmian na marginesie aktu [wiadomość #15389 jest odpowiedzią na wiadomość #15380] Sat, 21 January 2017 20:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kaszubek jest aktualnie niedostępny  Kaszubek
Member
Witaj
Podaj objanienie do uwag na marginesie metryki C18/1882 i pozdrawiam, Kaszubek.

Pierwsza uwaga wskazuje urzdow, stosowan w pruskich dokumentach, form wsplnego nazwiska ma i ony, w tym przypadku rodzicw Walentego. Zamiast „Syn zmarycb ju rodzicw Jana Wesserlinga i jego ony Krystyny … itd”, powinno by: „Syn zmarych Jana i Krystyny, maonkw Wesserling-w” (Wesserling-schen Eheleute). Dwie pozostae uwagi dotycz skrelenia sw.
Odp: Bardzo proszę o przetłumaczenie zmian na marginesie aktu [wiadomość #15394 jest odpowiedzią na wiadomość #15389] Mon, 23 January 2017 12:06 Przejdź do poprzedniej wiadomości
MichalKon jest aktualnie niedostępny  MichalKon
Junior Member
Bardzo dzikuj za wyjanienie

Pozdrawiam
Micha Konkel
Poprzedni wątek: Prośba o przetłumaczenie zapisku
Następny wątek: Baranowski
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Aug 14 05:07:20 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund