| Żarnowiec - parafia [wiadomość #1123] |
Thu, 17 January 2008 03:03  |
Maria33
|
Junior Member |
|
|
Witam !
Czy parafia arnowiec znajduje si w krgu zanteresowa ktrego z forumowiczw ? Poszukuj informacji na temat akt metrykalnych tej parafii i losw ogu jej mieszkacw w przeszoci.
Serdecznie pozdrawiam
Maria
|
|
|
|
| Odp: Żarnowiec - parafia [wiadomość #1124 jest odpowiedzią na wiadomość #1123] |
Thu, 17 January 2008 14:07   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Znajduje si w krgu mego zainteresowania. W niedugim czasie wybieram si w teren by troch j przejrze. Mnie interesuje Nadole i okoliczne wioski. Pozdrawiam
Stanisaw Pieniek
piesta(at)hot.pl
Staszek
|
|
|
|
| Odp: Żarnowiec - parafia [wiadomość #1126 jest odpowiedzią na wiadomość #1124] |
Thu, 17 January 2008 20:16   |
Maria33
|
Junior Member |
|
|
Witaj Staszku !
Widzisz jak szybko znajomi znajduj si w dziaaniu (:
Zmartwie mnie e wkrtce wybierasz szi do arnowca, bardzo chetnie pojechaabym z Tob ( zawsze to raniej wesp ) lecz jutro wyjedam na 10 dni na narty, a po powrocie musz ze zdwojon si to odpracowa, wic na wypady genealogiczne mog zaplanowa dopiero marzec.
Mnie interesuj w Parafii arnowiec miejscowo Sobieczyce, ale jedna osoba jest z Twojego krgu, czyli [B]Maria Styn ur.14.04.1896 w Nadolu[/B].Byabym ogromnie wdziczna gdyby zanotowa jej rodzicw i dat maestwa z Jzefem Baranem z Sobieczyc +_ 1920. Mile widziane zdjcia tych akt o ile bdzie taka moliwo. Zostawiam Ci Staszku woln rk w tej materii - zrb co bdziesz uwaa za stosowne i co bdziesz mg
Maria Styn jest babci mojej przyjacioki Baran, z ktr studiowaam i utrzymuj bardzo bliskie kontakty przyjacielskie po jej wyjedzie do Niemiec 25 lat temu. To na prob tej mojej przyjaciki robi drzewo genealogiczne dla jej 28 letniej cruni ( lekarki ) ktra wkrtce zostanie po raz pierwszy matk. Ma by to prezent dla nowonarodzonego czonka rodziny, aby pamita ( i mia dowody ! ! ! ) o swoim polskim pochodzeniu, gdy bdzie pierwszym czonkiem tej rodziny urodzonym w Niemczech, jako e jego matka i babcia urodziy si w Polsce, a ojciec tego malestwa to ju niestety rodowity Niemiec. Tak wic znasz Staszku moje intencje i prosz Ci o pomoc w miar moliwoci.
Serdecznie pozdrawiam
Maria opaciuk
|
|
|
|
| Odp: Żarnowiec - parafia [wiadomość #2217 jest odpowiedzią na wiadomość #1124] |
Fri, 01 May 2009 08:39   |
mirok
|
Member |
|
|
Moje zainteresowania kieruja sie rowniez w te okolice.Szczegolnie Zarnowiec,Nadole,Czymanowo.W gre wchodza nazwiska Schmidt,Ladach,Styn,Krzebietke
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|