Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Kobiela, Wica, Ropela,Formela,Reszke,Skierka,Sylka
| Kobiela, Wica, Ropela,Formela,Reszke,Skierka,Sylka [wiadomość #7460] |
Fri, 03 June 2011 23:22  |
zkob1971
|
Member |
|
|
Poszukujê krewnych z rodzin Kobiela- par. Gorêczyno, Wica par Stê¿yca Sierakowice,Ropela par. Wygoda (prze³om wieków), Formela(po³owa XIX wieku) par. Wygoda, Sierakowice, Sianowo, Reszke, Skierka, Fierka Gorêczyno II po³. XIXw. Sylka(prze³om wieków) Stê¿yca.
Zdzichu
|
|
|
|
|
|
| Odp: Kobiela, Wica, Ropela,Formela,Reszke,Skierka,Sylka [wiadomość #7462 jest odpowiedzią na wiadomość #7460] |
Sat, 04 June 2011 10:17   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Witaj,
Poszukuje informacji o potomkach Franciszka Kobieli (ur ok. 1859 ) i Franciszki Puzdrowskiej ( ur 1865) – ¶lub zawarty w Gorêczynie w 1883 r.
Mieli dzieci:
Jan 1883
Matylda 1886
Joanna 1889 (m±¿ Bernard Walaszkowski, syn Antoni 1908)
Leon 1891 (¿ona Marta Magulska , dzieci : Jan Józef, Genowefa, Antoni, Dorota, Agnieszka, Brunon, Bernadetta)
El¿bieta 1894 (m±¿ Jan Rogalewski, dzieci: Antoni, Cecylia - dalej brak danych)
Józef 1897-1897
Józef Augustyn 1898-1917 zgin±³ pod Arras
Marta 1900 ( m±¿ W³adys³aw Niklas, dzieci: Genowefa i Jadwiga (Flisikowska)
Antoni 1903
Ze Skierków poszukuje potomków Jakuba i Franciszki Litwin (Litwic)1878-1917.
Formelów mam te¿ trochê (parafia Gorêczyno)
czy to ta same rodziny, które i Ciebie interesuj± ?
pozdrawiam
Jolanta
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
[Uaktualnione dnia: Sat, 04 June 2011 10:22] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Kobiela, Wica, Ropela,Formela,Reszke,Skierka,Sylka [wiadomość #11745 jest odpowiedzią na wiadomość #7460] |
Wed, 12 June 2013 23:34  |
zkob1971
|
Member |
|
|
Lata mijaj± i moja wiedza siê poszerzy³a. Je¿eli chodzi o Kobielów sprawa jest zasadniczo prosta ród pochodzi z parafii Strzepcz osiedli³ siê w parafii Chmielno i Sianowo(Chmielno , Garcz , Lampa, Cieszenie)czasowo mieszkaj±c na terenie Sierakowic. Bardziej interesuj± mnie Skierkowie z Kameli(par Gorêczyno)od po³owy 18 wieku, Strzelkowscy, Fierkowie. Je¿eli chodzi o Formelów znowu Strzepcz (Augustyn Formela). Je¿eli u kogo¶ pojawi siê rodzina Witzke parafia Linia bêdê zobowi±zany.
Zieliñscy par Gorêczyno do pocz. 18 w.
Bior±c pod uwagê ¿e to Kaszuby gdzie niemal wszyscy s± sobie krewni liczê na jakiekolwiek informacje.
Wsie Kujaty, Szopa, D±browa, Chmielno i wiele innych blisko siebie.
Pawel Wica to brat mojego pra, pra dziadka.
Dziêkujê za wszelkie informacje chêtnie podzielê siê swoj± wiedz± i przypuszczeniami.
Organizujemy zjazd rodziny Kobielów wszystkich chêtnych zapraszamy.
Kontakt prywatny.
Zdzichu
Zdzichu
|
|
|
|
Idź do forum:
Aktualny Czas: Tue Oct 06 23:14:22 GMT+2 2026
Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund
|