Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » SZARLEJ -poszukuję członków ew. rodziny
icon14.gif  SZARLEJ -poszukuję członków ew. rodziny [wiadomość #4730] Mon, 20 September 2010 10:51
blanka230 jest aktualnie niedostępny  blanka230
Junior Member
Pochodze z rodziny SZARLEJ, POSZUKUJE POTOMKW MOJEJ RODZINY. Mj ojciec JZEF oeni si z Kamillz rodziny Krawczyk. Sam mia jedynie siostry ; Zosi, Helene,Mart, Ann o innych nie wiem byc moe byli. Tzw ojcowizna mego ojca bya na ziemiach Czstochowskich, lecz sam urodzi sie we Francji i tam wychowa do czasu wojny. Ojciec mego ojca to Piotr zgino tragicznie w kopalni we Francji,babcia sam wychowywaa dzieci, w czasie wojny emigrujc na w/w ojcowizn. Po wojnie dzieci rozjechay sie po Polsce. jedna siostra Helena zostaa we Francji w zagbiu Sarry - po wojnie s to ziemie niemieckie chyba zwie sie zagbiem Rury ale nie wiem napewno nigdy tam nie byam. Ciocia Helena nie yje , ojciec Jzef nie yje/w Supsku// , ciocia Marta Chybowska nie yje / stargard Szczecinski//, nie wiem co z ciocia Anna //chyba wie Jeziorko w powiecie Czastary// i Zofi// chyba Szczecin. przedewszystkim poszukuje osb dotyczcych pochodzenia mego ojca Jzefa i jego ojca - czyli dziadka Piotra , prawdopodobnie pochodzi Z Polski i emigowa do Francjiw latach dwudziestych
Piszcie ewentualnie prosze na adres mego emaila blanka230@op.pl bo na forum nie zawsze zagladam.index.php?t=getfile&id=667&private=0
Poprzedni wątek: Rodziny Prądzyńskich
Następny wątek: Bratwin-Mniszek
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 09 11:40:24 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund