Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » Posiadam » Ksiazki Adresowe
Ksiazki Adresowe [wiadomość #379] Wed, 13 December 2006 18:58 Przejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
zakupilem Digitalne ksiazki Adresowe Grudziadza:

Graudenz
(mit Courbiere) 1889 Westpreuen

Graudenz
(mit Courbiere) 1896 Westpreuen

Graudenz
(mit Courbiere) 1913 Westpreuen

Graudenz 1924/25 Westpreuen

Jak i Ksiazke
Gospodarstw ziemskich z 1909 roku:

Westpreuen 1909 Gter-Adressbuch (Handbuch Grundbesitz)

Sa to Kopie Orginalow

chce je na naszej stronie udostepnic
mam nadzieje ze sie uda

Pozdrawia Marcin Jasinski

Odp: Ksiazki Adresowe [wiadomość #380 jest odpowiedzią na wiadomość #379] Wed, 13 December 2006 19:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciechowski jest aktualnie niedostępny  Wojciechowski
Miejsce: Gdynia
Member
Bd czeka z niecerpliwoci
Odp: Ksiazki Adresowe [wiadomość #381 jest odpowiedzią na wiadomość #380] Thu, 14 December 2006 14:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Informuje Ze zrobilem to z lenistwa

jak chodzi o ksiazki adresowe Grudziadza sa dostepne w Grudziadzu w bibliotece (Jest ich bardzo wiele i mozna je kopiowac)tak ze polecam zajzec do Grudziadzkej biblioteki

jezeli ktos sobie zyczy liste ksieg Adresowych i gdzie sie znajduja w bibliotekach chetnie udostebnie
mam zrobiona liste w Formacie Excel
lista jest ciagle rozszezana jezeli ktos ma gdzies cos w swojej bibliotece w poblizu to prosze o dopisanie i wyslanie do mojej osoby

pozdrawiam Marcin
Odp: Ksiazki Adresowe [wiadomość #383 jest odpowiedzią na wiadomość #381] Sat, 16 December 2006 08:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Karolina jest aktualnie niedostępny  Karolina
Member
Witam!
Marcinie, czy w tych ksikach adresowych z Grudzidza spotkae moe tak miejscowo jak Osiek k/Skrcza?
Wiem, e Grudzidz obecnie to woj. kujawsko - pom, a Osiek pom., ale jego losy byy rne i raz nawet podlega Swieciu n/Wis.

Pozdrawiam

Karolina

mj mail: pietkunek@wp.pl
Odp: Ksiazki Adresowe [wiadomość #384 jest odpowiedzią na wiadomość #383] Sat, 16 December 2006 13:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciechowski jest aktualnie niedostępny  Wojciechowski
Miejsce: Gdynia
Member
Grudziadz to Grudziadz a Osiek to Osiek, ksizki adresowe dotycz tylko okrelonej miejscowoci. A co konkretnie Ciebie interesuje z Osieka? Jak idzie indeksowanie ksig?
Odp: Ksiazki Adresowe [wiadomość #385 jest odpowiedzią na wiadomość #383] Sat, 16 December 2006 20:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
nie z tej miejscowosci sie nic nie znajduje Tylko twierdza i kilka miejscowosci
Osiek moze nalezec pod ksiazke Swiecia ale Ja jeszcze nie widzialem
Ksiazki Z Swiecia moze pod Nowe ale rowniz tej ksiazki narazie nie posiadam bo niewiem czy istnieje ?

Nadal zbieram informacje o ksiazkach Jakie lata i gdzie sie znajduja ale narazie malo mi podano

jezeli cos zdobede to otrzyma to odemnie PTG

i wtedy kazdy bedzie mial dostep

Pozdrawiam Marcin
Odp: Ksiazki Adresowe [wiadomość #386 jest odpowiedzią na wiadomość #385] Mon, 18 December 2006 12:20 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Karolina jest aktualnie niedostępny  Karolina
Member
Ale i tak dziekuj za zainteresowanie i pozdrawiam!!!

Karolina
Poprzedni wątek: książki adresowe miasta Chełmża
Następny wątek: Co fajnego w bibliotece cyfrowej
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Aug 06 08:05:31 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund