| Witam poszukuje rodziny Kąkol [wiadomość #14227] |
Tue, 24 March 2015 09:02  |
Balbas
|
Junior Member |
|
|
Witam poszukuje przodków rodziny Jana K±kola urodzonego 29.11.1911 roku niestety miejsca urodzenia nie znam. W przeszukiwanych zasobach internetowych znalaz³em jedynie chrzest Jana K±kola ale z roku 1912 w Parafii Stê¿yca nie jestem pewien czy to mój Jan.
Z góry dziêkuje za jak±kolwiek informacjê.
Pozdrawiam
£ukasz R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Witam poszukuje rodziny Kąkol [wiadomość #14476 jest odpowiedzią na wiadomość #14233] |
Thu, 04 June 2015 19:04   |
Balbas
|
Junior Member |
|
|
Witam nowe informacje
Nr 6
Gorêczyno, dnia 04 lutego 1907 roku
Przed ni¿ej podpisanym urzêdnikiem stanu cywilnego stawili siê dzisiaj w celu zawarcia zwi±zku ma³¿eñskiego:
1.robotnik Jan Kunkel, stanu wolnego, którego to¿samo¶æ uzna³ w³a¶ciciel Aleksander Formella z Gorêczyna, wyznania katolickiego, urodzony dnia 20 czerwca 1884 roku w Borzestowskiej Hucie, zamieszka³y Borzestowskiej Hucie, syn dzier¿awcy Franciszka Kunkel i jego ¿ony Julii Kunkel z domu D±browskiej zamieszka³ych w Borzestowskiej Hucie.
2.córka w³a¶ciciela Paulina Kuchta, stanu wolnego, znana co do osoby, wyznania katolickiego, urodzona dnia 15 lipca 1886 roku w Kolonii Gorêczyno, zamieszka³a w Kolonii Gorêczyno, córka w³a¶ciciela Franciszka Kuchty i jego ¿ony Franciszki Kuchty z domu Flissykowskiej zamieszka³ych Kolonii Gorêczyno.
Jako ¶wiadkowie zostali obrani i stawili siê:
3.w³a¶ciciel Aleksander Formella, znany co do osoby, lat 30, zamieszka³y w Kolonii Gorêczyno
4. palacz Jakub Kuchta, znany co do osoby, lat 47, zamieszka³y Wejherowie (?)
Urzêdnik stanu cywilnego skierowa³ do narzeczonych w obecno¶ci ¶wiadków ka¿demu z osobna i po kolei nastêpuj±ce pytanie: czy o¶wiadczaj±, ¿e chc± zawrzeæ zwi±zek ma³¿eñski. Narzeczeni odpowiedzieli twierdz±co po czym nast±pi³o stwierdzenie urzêdnika, i¿ og³asza ich jako prawomocnie za¶lubionych ma³¿onków.
Przeczytano, zatwierdzono i podpisano
Mam pytanko mo¿e kto¶ posiada w swoim drzewie wy¿ej wymienione osoby?
Z góry dziêkuje za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|