| Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11034] |
Sat, 12 January 2013 10:50  |
wiktor99
|
Junior Member |
|
|
|
Witam!Poszukuje informacjii na temat Anny Wicher zd.Rolbieckiej ur.1884 zm.1944 i Wojciecha Wichra ur.1873 lub 1870 zm 1960.Z góry dziekuje
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11037 jest odpowiedzią na wiadomość #11036] |
Sat, 12 January 2013 15:14   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
To mo¿e napisz jakich konkretnie informacji szukasz, mo¿e kto¶ poradzi gdzie mo¿na je znale¼æ 
pozdrawiam
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
|
|
|
|
| Odp: Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11038 jest odpowiedzią na wiadomość #11034] |
Sat, 12 January 2013 15:14   |
hesch
|
Senior Member |
|
|
Drogi Panie Wiktorze, na tej samej stronie znalaz³em to, ¿e Anna Martha urodzi³a siê w 1884 z ojca Albrechta von Rolbieckiego i matki Marianny S³awnej i zosta³ akt sporz±dzony w USC Stê¿yca i drugi zapis w parafii Stê¿yca.
Równie¿ podany jest ¶lub Anny Rolbieckiej i Adalberta(Wojciecha) Wicher w 1903 w Stê¿ycy.
Pozdrawiam
Heniek
[Uaktualnione dnia: Sat, 12 January 2013 19:48] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11041 jest odpowiedzią na wiadomość #11034] |
Sat, 12 January 2013 19:14   |
hesch
|
Senior Member |
|
|
Wiêcej, niestety wiêcej mo¿na dowiedziec siê ju¿ tylko po wizytach w archiwach: pañstwowym w Gdañsku i diecezjalnym w Pelplinie. W USC w Stê¿ycy mo¿na uzyskac akty zgonu-przy za³o¿eniu,¿e zmarli na terenie gminy Stê¿yca.
Pozdrawiam
Heniek
[Uaktualnione dnia: Sat, 12 January 2013 19:58] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Rolbieccy i Wichrowie [wiadomość #11042 jest odpowiedzią na wiadomość #11034] |
Sat, 12 January 2013 21:06  |
michalkrecz
|
Junior Member |
|
|
Panie Wiktorze, ksiêgi z USC w Stê¿ycy s± dostêpne na http://metryki.genbaza.pl/ (¿eby mieæ do nich dostêp nale¿y zarejestrowaæ siê na GenPolu - has³o i login s± takie same).
Znalaz³em tam akt ¶lubu Adalberta Wicher i Anny von Rolbiecki. Ich rodzicami byli: Michael (?) Wicher i Katharina zd. Tusk oraz Albrecht von Rolbiecki i Marianna S³awna.
Id±c dalej za PomGenBaz± - Katharina Wicher zd. Tusk zmar³a w 1903 w wieku 76 lat - co odnotowano w USC w Stê¿ycy. Akt ten tak¿e jest dostêpny w bazie metryk, a wiêc nic tylko szukaæ 
Pozdrawiam
Micha³.
Interesują mnie nazwiska: Kręczkowski, Kochanowski, Noch, Kempa, Piechowski, Rozkwitalski
|
|
|
|