Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rodzina Buczkowskich
Rodzina Buczkowskich [wiadomość #1091] Sat, 05 January 2008 21:53 Przejdź do następnej wiadomości
Buczkowski jest aktualnie niedostępny  Buczkowski
Junior Member
Witam Was,
Nazywam si Maciej Buczkowski i jestem tu pierwszy raz.

Mam nadziej, e poprzez to forum poznam z osoby posiadajce inforamcje o radzinie/rodzinach Buczkowskich, i ktre zechc si ze mn nimi podzieli.

Moja rodzina na przeomie XVIII i XIX w zamieszkiwaa w okolicach Torunia (koo Gniewkowa i Liszkowa) Pniej (w poowie XIXw.)razdzielia si i cz pozostaa w Toruniu a moi przodkowie przeniesli si w rejon Sochaczewa. Z kolei w poowie XXw. nastpi kolejny rozdzia. Jedna linia wyemigrowaa do Gdaska a druga do Warszawy. Ja pochodz w linii Warszawskiej a poszukuj informacji o Buczkowskich z Linii Gdaskiej a rwnie o przodkach z okolic Torunia.
Poszukuj rwnie informacji o rdzinach: Olergiski, Jasklski, Prabucki,

Jeli ktokolwiek ma informacje, ktre podejrzewa, e mogyby by dla mnie intersujce prosz o kontakt.

Pozdrawiam
Maciej
Odp: Rodzina Buczkowskich [wiadomość #6144 jest odpowiedzią na wiadomość #1091] Tue, 08 February 2011 21:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
MariaE jest aktualnie niedostępny  MariaE
Member
Rodzina Buczkowskich mieszka w Kocierzynie na ul. Skodowskiej.
Na cmentarzu kocierskim pochowani s te pastwo Buczkowscy.

Pozdrawiam

Maria
Odp: Rodzina Buczkowskich [wiadomość #7668 jest odpowiedzią na wiadomość #1091] Tue, 14 June 2011 19:07 Przejdź do poprzedniej wiadomości
MariolaZarzycka jest aktualnie niedostępny  MariolaZarzycka
Miejsce: Dania
Junior Member
Dopiero niedawno zostalam uzytkownikiem PTG i dzisiaj przegladajac stare wpisy na forum natknelam sie na pana notatke.byc moze jest to juz nieaktualne. Pochodze z Buczkowskich , po ojcu Brunonie, z lini gdanskiej. Nie wiem czy jest to ta linia, ktora pan interesuje, ale moj ojciec Brunon Buczkowski urodzil sie w Gdansku i nalezal do poloni gdanskiej. Rodzice Klara i Wladyslaw Buczkowscy.
jezeli w miedzy czasie otrzymal pan jakies informacje dotyczace rodziny Buczkowskich bylabym tez zainteresowana.

Pozdrawiam
Mariola Zarzycka
Poprzedni wątek: Styp-Rekowscy
Następny wątek: Suwalscy , Ossowscy , Trepnau
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Jul 31 12:55:08 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund