| Rodzina Buczkowskich [wiadomość #1091] |
Sat, 05 January 2008 21:53  |
Buczkowski
|
Junior Member |
|
|
Witam Was,
Nazywam si Maciej Buczkowski i jestem tu pierwszy raz.
Mam nadziej, e poprzez to forum poznam z osoby posiadajce inforamcje o radzinie/rodzinach Buczkowskich, i ktre zechc si ze mn nimi podzieli.
Moja rodzina na przeomie XVIII i XIX w zamieszkiwaa w okolicach Torunia (koo Gniewkowa i Liszkowa) Pniej (w poowie XIXw.)razdzielia si i cz pozostaa w Toruniu a moi przodkowie przeniesli si w rejon Sochaczewa. Z kolei w poowie XXw. nastpi kolejny rozdzia. Jedna linia wyemigrowaa do Gdaska a druga do Warszawy. Ja pochodz w linii Warszawskiej a poszukuj informacji o Buczkowskich z Linii Gdaskiej a rwnie o przodkach z okolic Torunia.
Poszukuj rwnie informacji o rdzinach: Olergiski, Jasklski, Prabucki,
Jeli ktokolwiek ma informacje, ktre podejrzewa, e mogyby by dla mnie intersujce prosz o kontakt.
Pozdrawiam
Maciej
|
|
|
|
|
|
| Odp: Rodzina Buczkowskich [wiadomość #7668 jest odpowiedzią na wiadomość #1091] |
Tue, 14 June 2011 19:07  |
MariolaZarzycka
|
Junior Member |
|
|
Dopiero niedawno zostalam uzytkownikiem PTG i dzisiaj przegladajac stare wpisy na forum natknelam sie na pana notatke.byc moze jest to juz nieaktualne. Pochodze z Buczkowskich , po ojcu Brunonie, z lini gdanskiej. Nie wiem czy jest to ta linia, ktora pan interesuje, ale moj ojciec Brunon Buczkowski urodzil sie w Gdansku i nalezal do poloni gdanskiej. Rodzice Klara i Wladyslaw Buczkowscy.
jezeli w miedzy czasie otrzymal pan jakies informacje dotyczace rodziny Buczkowskich bylabym tez zainteresowana.
Pozdrawiam
Mariola Zarzycka
|
|
|
|