Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Wiecki - Gdańsk i okolice
Wiecki - Gdańsk i okolice [wiadomość #5622] Mon, 20 December 2010 16:36 Przejdź do następnej wiadomości
langereih jest aktualnie niedostępny  langereih
Junior Member
Witam,
Szukam nazwisko Wietzki (Wiecki) z Gdaska i okolic.
Moe czonkiem forum tej nazwy nie sysza.
Moi krewni mieszkali tam do 1945 roku.
Pozdrowienia Karin
Napisz do kartak@gmx.de. Dziki

[Uaktualnione dnia: Tue, 26 July 2011 00:16] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: wiecki [wiadomość #5624 jest odpowiedzią na wiadomość #5622] Mon, 20 December 2010 21:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witam!

Ajakiego wyznania byli ci Wietzki czy Wiecki?

Nazwisko Wicki czy Witzki jest bardzo popularne na Kaszubach.

pzdr.Janusz

Odp: wiecki [wiadomość #5626 jest odpowiedzią na wiadomość #5624] Tue, 21 December 2010 05:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Hallo Janusz,
moi przodkowie pochodzili z Wiecki nazwie Gdasku, Langereih, Glasberg, Prangenau, drewno master, a prawdopodobnie take z Nowej Fietz.
Rozumiem, e religia katolicka.
Najlepsze yczenia od Karin
Odp: wiecki [wiadomość #6103 jest odpowiedzią na wiadomość #5622] Sat, 05 February 2011 22:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kostka jest aktualnie niedostępny  Kostka
Junior Member
Witam Ciebie Karin !
Niestety ja po Niemiecku nie rozmawiam. Znam nazwisko Wiecki bo moja prababcia Maria Matylda bya z domu von Wiecka. Nazwisko to umieciem w swojej ksice pt. Kostkowie Herbu Dbrowa, ktora zostaa wydrukowana w 2010 roku. Posiadam "drzewo genealogiczne" Rodu Wieckich z Pomorza.
Pozdrawiam serdecznie
Jerzy Kostka
Odp: wiecki [wiadomość #6104 jest odpowiedzią na wiadomość #5622] Sun, 06 February 2011 09:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam Jerzy,
Mj pradziadek nazywa si Jan Wiecki, urodzony w 1942 roku, niestety archiwum Danziger znale akt urodzenia z miejsca urodzenia.
Oeni si w 1867 roku moja prababcia Emily Kaczyskiego.
Przy okazji Wiecki zosta napisany w bardzo rny sposb.
Mam dokumenty, w ktrych z Wietzki, Witzki, Wiecki, Witski, Wiecka zostao wymienione.
Znalazem w ksice telefonicznej 2x plonischen Wiecki.
Obie mieszkaj w Gdasku.
Podejrzewam, e to jest moja rodzina.
Niestety nie mog Polski, skontaktowa si z nimi skontaktowa.
Najlepsze yczenia od Karin
Odp: wiecki [wiadomość #6108 jest odpowiedzią na wiadomość #5622] Sun, 06 February 2011 13:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
MariaE jest aktualnie niedostępny  MariaE
Member
Skontaktuj si z panem Sulewskim z Nowego Wieca k/Skarszew, u niego dostaniesz odpowied na wszelkie pytania dot. Wieckich.
Pozdrawiam
Maria
Odp: wiecki [wiadomość #6114 jest odpowiedzią na wiadomość #5622] Mon, 07 February 2011 07:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Cze Maria,
Dziki za podpowied.
Czy moesz da mi dokadny adres tego pana?
Mj e-mail: kartak@gmx.de.
Wielkie dziki i pozdrowienia Karin
Odp: wiecki [wiadomość #6118 jest odpowiedzią na wiadomość #5622] Mon, 07 February 2011 15:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
MariaE jest aktualnie niedostępny  MariaE
Member
Wysaam e-maila z dokadnym adresem.

Pozdrawiam

Maria
Odp: wiecki [wiadomość #6120 jest odpowiedzią na wiadomość #6118] Mon, 07 February 2011 16:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
DZIKUJ Maria
Odp: wiecki [wiadomość #6129 jest odpowiedzią na wiadomość #6104] Tue, 08 February 2011 00:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witaj!
Musisz troch poczeka a odnajd notatki, gdzie je zapakowaem!
Jak tylko je odnajd to si odezw.
Pozdrawiam serdecznie.
Jerzy Kostka

Odp: wiecki [wiadomość #6164 jest odpowiedzią na wiadomość #5622] Wed, 09 February 2011 23:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam Ciebie Karin !
Znalazem swoje notatki o Rodzie Wieckich. Podaj mi informacje, imiona Wieckich i ewentualnie daty urodzenia lub zgonu i kogo dokadnie szukasz. Postaram Ci si pomc.

Pozdrawiam serdecznie
Jerzy Kostka
Odp: wiecki [wiadomość #8013 jest odpowiedzią na wiadomość #6164] Tue, 26 July 2011 00:12 Przejdź do poprzedniej wiadomości
mzielke jest aktualnie niedostępny  mzielke
Miejsce: 05-119 Józefów, ul Pozi...
Junior Member
Czy kto posiada jakie informacj o Wieckich z Mciszewic i Chonicy? Moja prapraprababka pochodzia z tego rodu. Mgby si zatem wymieni tym, co wiem.

Micha
Poprzedni wątek: Krużycki Józef, Biesek Anna - Pinczyn, Mirotki, Barłożno, Skarszewy
Następny wątek: Kobierzyński - Poszukiwania rodziny
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Jul 29 05:55:42 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund