Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ogólnie o genealogii » Koperty dowodowe.
Koperty dowodowe. [wiadomość #1218] Thu, 13 March 2008 18:58 Przejdź do następnej wiadomości
karszek
Miejsce: Pomorze.
Member
Uczestniczc w ostatnim spotkaniu Pom.T.G. zasygnalizowaem temat o tzw "kopertach dowodowych". Okazuje si e zyska on wielu zwolennikw, dlatego pozwol sobie poda link do
http://www.genealodzy.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=vi ewtopic&p=8248#8248

gdzie z kolei s dalsze linki do WTG GNIAZDO, gdzie ju troch o tym zagadnieniu napisaem.
Uwaam temat za wart kontynuowania i wsplnego - wszystkich genealogw i nie tylko- denia do realizacji wszelkich pomysw jakie mog si okaza w tej mierze skutecznymi.

- bogusKa

Odp: Koperty dowodowe. [wiadomość #2282 jest odpowiedzią na wiadomość #1218] Sat, 30 May 2009 16:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
eldroza54 jest aktualnie niedostępny  eldroza54
Member
Witam serdecznie !!!!!!!
Jakie byo moje dziwienie kiedy otrzymaam takie pismo :
Kserokopi wnioskw dowodowych Urzd moe udostpni ,pod warunkiem uiszczeniaopaty w wysokoci 31 zotych za udostpnoenie danych (par.1 Rozporzdzenia Rady Ministrw z dnia 19.112008w spr. wysokoci opat za udostpnienie danych ze zbiorw meldunkowych ,ewidencji wydanych i uniewanionych dowodw
osobistych , zbioru PESEL oglnokrajowej ewidencji wydanych i
uniewanionych dowodw osobistych , oraz sposobu wnoszenia tych
opat( Dz.U.z 2008r.Nr.207, poz 1298))
Mam tylko 14 dni na wpat - w przeciwnym razie podanie pozostawi si bez rozpatrzenia.
N O I C O T E R A Z ? mam zrobi ?
Pozdrawiam .Elbieta
icon8.gif  Odp: Koperty dowodowe. [wiadomość #2300 jest odpowiedzią na wiadomość #2282] Mon, 01 June 2009 22:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
karszek
Miejsce: Pomorze.
Member
Niestety - maj racj !!!!!

Ale nie to mnie powalio!!! Shocked

http://static1.money.pl/d/akty_prawne/pdf/DU/2008/207/DU2008 2071298.pdf

Komentarz - tego nie da si skomentowa !!!
O ile bowiem 1 trzeba zwyczajnie przyjc do wiadomoci i paci, to ju 2 czyli wzr do wylicze owych 31 z. powali najtszego...
Tgie gowy nad tym mylay. Oczywicie - za pienidze polskiego - okrelenie ostatnio bardzo wane - podatnika.

Szkoda ( dalej) sw.....
Mad

- bogusKa

[Uaktualnione dnia: Mon, 01 June 2009 22:06]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Koperty dowodowe. [wiadomość #12127 jest odpowiedzią na wiadomość #2300] Fri, 13 September 2013 11:40 Przejdź do poprzedniej wiadomości
krupski jest aktualnie niedostępny  krupski
Miejsce: Elbląg
Junior Member
A oto moje dzisiejsze dowiadczenie z Urzdu Miejskiego w Elblgu. Okazao si, e zgodnie z obowizujcym wczeniej prawem, koperty naleao przechowywa przez 10 lat od mierci osoby, ktrej dotyczyy. Po tym czasie urzd mia prawo je zniszczy. Pani, ktra ze mn rozmawiaa, owiadczya, e aktualnie najstarsze koperty s z 1987 r. a niektre z 1986 r. W cigu jej kariery zawodowej odbyy si dwa niszczenia kopert. W trakcie rozmowy dowiedziaem si, e okoo 4 lat temu zmieniono przepisy i obecnie nie wolno ju niszczy kopert i ich zwartoci. Szkoda, e tak pno. Z tego powodu nie zobacz ju zawartoci kopert dowodowych moich dwch prabab i dziadka.

Pozdrawiam,
Piotr Krupski

Szukam: Andrearczyk, Warczak, Kołodziejczyk, Trepkowski, Nierybiński, Połom.
Miejscowości: Osieczna, Śliwice, Lniano, Jędrzejewo
Poprzedni wątek: Prof Breza
Następny wątek: USC w Prusach Zachodnich po 1874 r.
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Aug 11 16:01:15 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund