Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Nierzwicki - Nierzwiccy łączcie się!!!
Nierzwicki - Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #335] Thu, 02 November 2006 13:03 Przejdź do następnej wiadomości
Nierzwicka jest aktualnie niedostępny  Nierzwicka
Member
Poszukuj krewnych o nazwisku Nierzwiccy z okolic Lubichowa. Maria Nierzwicka-Droak

[Uaktualnione dnia: Wed, 13 July 2011 14:06] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #336 jest odpowiedzią na wiadomość #335] Fri, 03 November 2006 12:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Karolina jest aktualnie niedostępny  Karolina
Member
Witam! mam cioci, ktra urodzia si i mieszka w Lubichowie, a jej rodzicami chrzestnymi w 1955r. (chyba) zostali Krystyna i Henryk Nierzwiccy.
Pozdrawiam, Karolina Pietkun (Wasielewska)
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #337 jest odpowiedzią na wiadomość #336] Fri, 03 November 2006 18:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Droga Karolino ! Bardzo dzikuj, za to e odpowiedziaa na mj apel. Od jakiego czasu interesuj mnie Nierzwiccy. W Lubichowie urodzi si mj dziadek i pradziadek te. W chwili obecnej nie mam ju tam najbliszej rodziny, ale wiem, e jeszcze s tam osoby o tym nazwisku.Duga praca przede mn, bo musz ustali bd wykluczy pokrewiestwo. Gdyby tak jeszcze co bliej o tej cioci...? Byabym bardzo wdziczna. Pozdrawiam. Maria
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #396 jest odpowiedzią na wiadomość #337] Tue, 26 December 2006 21:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
elektronik jest aktualnie niedostępny  elektronik
Junior Member
hej
ja mieszkam w iownicy(gm.liniewo)mieszkam tu przynajmiej od 100lat bo moja rodzina to ponoc wywodzi sie z miejscowosci lipy a z lubichowa to nie znam nikogo z nierzwickich ale proboj pzdr Micha Nierzwicki Smile
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #518 jest odpowiedzią na wiadomość #335] Thu, 01 March 2007 23:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Anonymous Coward
Witam serdecznie!
Moje nazwisko Karolina Nierzwicka. Pochodz z Malborka. Imi ojca-Stanisaw, dziadka-Jan, wujw-Hilary, Leszek. Nie znam dokadnych miejsc urodzenia moich przodkw i nie chc Cie wprowadza w bd (N.Dwr Elb...). Jeeli te imiona co Ci mwi moemy doj do korzeni tego drzewa. Smile

Karolina Nierzwicka
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #521 jest odpowiedzią na wiadomość #518] Fri, 02 March 2007 15:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Karolino! Dzikuj, e napisaa. Moi Nierzwiccy przodkowie wywodz si z Lubichowa i musz bra pod uwag osoby z 3-4 pokolenia wstecz, poniewa znam rodzestwo dziadka, ale nie znam rodzestwa pradziadka Michaa Nierzwickiego i prapradziadka te Michaa. Przed Michaem by Jakub a przed Jakubem podobno ju nie z Lubichowa. Popytaj dziadka skd jego korzenie, by moe okae si, e z Kociewia, jak chyba wikszo osb noszcych to nazwisko. Pozdrawiam Maria
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #522 jest odpowiedzią na wiadomość #335] Fri, 02 March 2007 19:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam
Skorzystajcie z linku ktry doda dzisiaj Marcin w katalogu "Posiadam"=>"Postacie z Kociewia. ladami nieznanych dziaaczy spoeczno-kulturalnych XVIII-XX wieku" gdzie, rozdzia 2, powicony jest Franciszkowi Nierzwickiemu i fragment ktry powinien Was zainteresowac "Franciszek Nierzwicki urodzi si 13 X 1821 roku w Wickowach, w rodzinie Mateusza i Katarzyny z Bieleckich. Z rodzestwa posiada o 6 lat modszego brata Piotra.S. Berent napisa, i Nierzwiccy s rodzin gbursk, osiad z dawien dawna na Kociewiu.Patrzc na to stwierdzenie z dzisiejszego punktu widzenia, rodzina ta musi by naprawd od dawna zasiedzia na tym terenie, o czym wiedz potomkowie Nierzwickich, rozsiani po caym Kociewiu (w Wickowach, Pelplinie, Dziernie i innych)",zwrcic uwag na bibliografie!!
Pozdr
Mariusz

Mariusz Momont
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne, Lubelskie Towarzystwo Genealogiczne
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #523 jest odpowiedzią na wiadomość #522] Fri, 02 March 2007 20:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Ale znam posta Franka z Wieckw i twrc tej publikacji. Pozdrowienia z Pucka
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #548 jest odpowiedzią na wiadomość #523] Fri, 09 March 2007 19:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
To jest by moe jaka boczna linia. Pozdrawiam wszystkich Nierzwickich!
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #553 jest odpowiedzią na wiadomość #335] Tue, 13 March 2007 10:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Anonymous Coward
Ja mam na nazwicko Nierzicka moja rodzina wywodzi sie z okolic Malborka.Aktualnie zamieszkuje winoujcie wszyscy zainteresowani Nierzwiccy podaje nr gg:3757586
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #577 jest odpowiedzią na wiadomość #553] Thu, 22 March 2007 19:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
roberto jest aktualnie niedostępny  roberto
Junior Member
witam nazywam sie nierzwicki i mieszkam w kaliskach koo starogardu gdaskiego i jestem wnukiem krystyny i henryka ich potomstwo to; stanisaw z ocypla; jerzy z kalisk ; henryka z piaseczna kolo w-wy ; magorzata i helena ze starogardu gdaskiego babcia kaystyna mieszka razem znimi dziadek niestety nie ; bogumia z kulmagi koo skrcza ; danuta ze zblewa. Dziadkowie mieszkali w borzechowie ojciec henryka nazywa sie ignacy by bratem jakuba. Z tego co slyszalem to nasza rodzina pochodzi z podola na ukrainie wies nazywaa sie nierzwa czy jako tak. moje gg 6497525. Rodzine mamy w szwecji , niemczech, rosji i pewnie na ukrainie.
Pozdrawiam wszystkich nirzwonkw Smile
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #684 jest odpowiedzią na wiadomość #335] Sat, 14 April 2007 17:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam
Odwiedzajc groby bliskich na Starym cmentarzu w Starogardzie,natknem si na grb rodziny Nierzwickich,w zaczeniu foto.
Pozdr
Mariusz
index.php?t=getfile&id=22&private=0

Mariusz Momont
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne, Lubelskie Towarzystwo Genealogiczne
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #688 jest odpowiedzią na wiadomość #335] Tue, 17 April 2007 21:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
justyna jest aktualnie niedostępny  justyna
Junior Member
Witam. Pochodz z Borzechowa. Tak si skada, e Krystyna i Henryk Nierzwiccy to moja rodzina. Ciocia Krysia kiedy mieszkaa w Borzechowie, pniej z crk i jej mem wyprowadzili si do Starogardu Gdakiego.WUJEK HENIO NIE YJE. Pochowany jest na cmentarzu w Borzechowie. Oprcz cioci Krysi i wujka Henia w Borzechowie mieszkali moi dziadkowie Marta i Stanisaw Nierzwiccy. Niestety dziadkowie ju nie yj. Obecnie z rodziny Nierzwickich w Borzechowie mieszkaj dzieci moich dziadkw (Marty i Stanisawa Nierzwickich): Elbieta Paluchowska (zd. Nierzwicka) oraz Jzef Nierzwicki. Wiem te, e od kilku lat mieszka te mj kuzyn Krzysztof Nierzwicki, ktry jest synem Stanisawa Nierzwickiego a wnukiem cioci Krysi Nierzwickiej.
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #749 jest odpowiedzią na wiadomość #688] Mon, 07 May 2007 23:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
yahoo jest aktualnie niedostępny  yahoo
Junior Member
To ja moe dodam, e w mojej rodzinie (boczna linia) Marta Jasiska (c. Hieronima z miejsc Lipy lub Stara Kiszewa - te okolice, kuzynka mojego pradziadka) wysza za Nierzwickiego. Urodzona bya na pocz XX w. (lata 1900-1920). W Zamku Kiszewskim yje jej bratanek.
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #1100 jest odpowiedzią na wiadomość #335] Mon, 07 January 2008 12:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kszysek jest aktualnie niedostępny  Kszysek
Junior Member
Witam Wszystkich Nierzwickich
Poszukuj danych o rodzestwie i przodkach Bernarda Nierzwickiego ur w 1861 r. Lubichowo. W roku 1884 oeni sie z Ann wiklisk i yli w m. Czarnylas. Jego rodzicami byli Jan i Marianna Rulewska.Niestety to wszystko co wiem na ten temat.
Pozdrawiam Krzysztof Wojewoda ( krzywoje@wp.pl )
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #1154 jest odpowiedzią na wiadomość #688] Sat, 16 February 2008 21:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
nielesz jest aktualnie niedostępny  nielesz
Junior Member
Witam wszystkich Nierzwickich.
Moi przodkowie te s z Kociewia.
Poniej co wynika z notatek rodzinnych ( podaje to co uwaam za wiarygodne )
Prapradziadek Jzef ( ur. 26.02.1830 ) mieszka w Lubichowie.
Jego syn, z maestwa z Ann Sikor ( ur.1836 r. w Skrczu? Wielbdowie? ), Jan ( ur. 23.04.1866 ) urodzi si w Lubichowie ale w 1909 r. przeprowadzi si do Czerska.

informacje mniej wiarygodne:
praprapradziadek mia na imi Jan a jego ojciec Wawrzon ( Wawrzyniec ) i tez mieszkali w Lubichowie.

Moe kto wie co wicej o tej linii.

Pozdrawiam Nierzwickich - Nierzwicki
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #1238 jest odpowiedzią na wiadomość #1100] Sat, 29 March 2008 20:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Na stronie http://www.cwiklinski.pl/ jest zamieszczona informacja o Bernardzie Nierzwickim

Bernard Nierzwicki
Born: 1861, Lubichowo
Married 18 FEB 1884, Czarnylas, to Anna wikliska

Brak jednak informacji o przodkach, natomiast jest informacja o pierwszym pokoleniu potomkw. Moe masz informacj o nastpnych pokoleniach?

Pozdrawiam wszystkich Nierzwickich - Nierzwicki
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #1248 jest odpowiedzią na wiadomość #335] Thu, 03 April 2008 08:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sewerynpauch jest aktualnie niedostępny  sewerynpauch
Junior Member
Chciabym poinformowa, i w najnowszym numerze Kociewskiego Magazynu Regionalnego - 1(60)2008, (wychodzi w Tczewie) ukaza si tekst dotyczcy osoby Jana Nierzwickiego, ur. w Wickowach, bratanka Starego Franka. Moe niektrzy Nierzwiccy z tej linii bd zainteresowani.Pozdrawiam.
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #2193 jest odpowiedzią na wiadomość #1248] Tue, 21 April 2009 12:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Poszukuj rodziny Heleny Mroziskiej z Gdyni oraz Jadwigi Majerowskiej chyba z Wejherowa. Obie panie z domu Nierzwickie s crkami Teofila Nierzwickiego i Leokadii z Kurowskich. Maria
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #2205 jest odpowiedzią na wiadomość #335] Mon, 27 April 2009 19:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Poszukuj potomkw i rodziny Jzefa Nierzwickiego s. Jana i Marianny zd. Bkowska ur. 25-05-1895 r w Lubichowie.
Ostatnie znane mi miejsce zamieszkania Jzefa (rok 1980) Gdask, ul. luza.
Wg posiadanej wiedzy mia crk Waleri (ale czy tylko?)
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #16273 jest odpowiedzią na wiadomość #2205] Thu, 06 September 2018 11:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Vienewi jest aktualnie niedostępny  Vienewi
Junior Member
Mieli jeszcze syna Edmunda 1931-1948.
Mam ich w swoim drzewie.

Pozdrawiam
Odp: Nierzwiccy łączcie się!!! [wiadomość #16345 jest odpowiedzią na wiadomość #1248] Sun, 30 September 2018 23:05 Przejdź do poprzedniej wiadomości
ciekawy371 jest aktualnie niedostępny  ciekawy371
Senior Member
Pod Koniec 18 wieku mieszkaa w Maym Mdromierzu koo Tucholi Agneta Nierzwicka, ona Mathiasa Gwiazdowskiego
Poprzedni wątek: rodz. CHODERA, LISS i BEDNARCZYK.
Następny wątek: poszukuje kogoś kto indeksował Starogard Gdański parafia św Mateusza śluby rok od 1891-1893
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Jul 29 18:49:52 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund