| Zbaraż - metryki greko-katolickie. [wiadomość #19270] |
Fri, 11 November 2022 02:19  |
chwieral
|
Junior Member |
|
|
Witam szanownych forumowiczw, genealogw.
Na familysearch dostpne (zmikrofilmowane) s skany metryk wyznania greko-katolickiego ze Zbaraa z lat 1835-1864, czyli raptem zakres 29-ciu lat.
Moje pytanie jest nastpujce:
czy kto z Pastwa orientuje si, czy istniej (jeli nie skany, to choby gdzie fizycznie) metrykalne ksigi greko-katalickie ze Zbaraa (i okolicznych wsi) z lat po 1864-tym roku oraz sprzed 1835-go roku?
W tym wanie obrzdku rodzili si tam, pobierali i umierali moi antenaci.
W przypadku, jeli rzeczywicie nigdzie akurat skanw nie ma, to gdzie naleaoby si zapyta o fizyczne istnienie tych ksig (np. w ktrym z polskich archiww lub w ktrym na Ukrainie) ?
Bd wdziczny za pomoc wzgldem odpowiedzi na moje zapytanie.
Serdecznie pozdrawiam,
Radek
Moje badania genealogiczne nastawione są na następujące nazwiska: Chwieralski, Załuski, Pauliniewicz, Isterewicz, Wojcieszczuk, Brycki, Szydelski, Chorostecki, Rokicki, Dunajewski i in. Będę wdzięczny za pomoc w dotarciu jak najdalej.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Zbaraż - metryki greko-katolickie. [wiadomość #19291 jest odpowiedzią na wiadomość #19290] |
Mon, 21 November 2022 01:26  |
chwieral
|
Junior Member |
|
|
Witam,
dzikuj za odpowied. Niemniej na stronie AGAD nie zauwayem w adnym z ichniejszym spisw informacji, i znajduj si skany metryk greko-katolickich ze Zbaraa, dotyczce lat, ktrych szukam, za na stronie PTG w indeksach widnieje raptem kilka osb o nazwisku choby "Zauski", cho u siebie w drzewie mam osb ze Zbaraa o tym nazwisku kilkadziesit. Gdzie musi lee wic jaka nieciso.
Pozdrawiam,
Radek
Moje badania genealogiczne nastawione są na następujące nazwiska: Chwieralski, Załuski, Pauliniewicz, Isterewicz, Wojcieszczuk, Brycki, Szydelski, Chorostecki, Rokicki, Dunajewski i in. Będę wdzięczny za pomoc w dotarciu jak najdalej.
|
|
|
|