Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy
Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #282] Thu, 28 September 2006 18:17 Przejdź do następnej wiadomości
Karolina jest aktualnie niedostępny  Karolina
Member
A ja szukam swoich przodków - rodzin Kurek, Noga, Gorzkowskich, którzy pochodz± z Osieka i okolic (Suchobrze¼nica, Dêbia Góra, Karszanek, Wycinki). Szukam tak¿e Wasielewskich, którzy wywodz± siê z Wyrzyska, dawny powiat Bydgoszcz, a przed wojn± (chyba wtedy?) przeprowadzili siê do Bietowa (parafia Lubichowo). Za ka¿d± nawet najmniejsz± informacjê, za ka¿dy trop i ¶lad bêdê baardzo wdziêczna. Pozdrawiam

Karolina
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #285 jest odpowiedzią na wiadomość #282] Mon, 02 October 2006 21:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Wojciechowski jest aktualnie niedostępny  Wojciechowski
Miejsce: Gdynia
Member
Osiek (¶lub) jest zindeksowany w bazie danych PTG. W najbli¿szym czasie beda tam te¿ zgony .
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #286 jest odpowiedzią na wiadomość #285] Tue, 03 October 2006 10:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dziêki za wiadomo¶æ. Ju¿ zaczynam szukaæ.
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #290 jest odpowiedzią na wiadomość #282] Tue, 10 October 2006 15:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Indeksuj±c chrzty z Osieka spotka³em siê kilkakrotnie z nazwiskami które poszukujesz (g³ównie Noga i Wasielewski). S±dze,¿e nied³ugo uda mi siê t± indeksacjê zakoñczyæ wiêc bêdzie wiêcej danych do poszukiwania.
Pozdrawiam.
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #291 jest odpowiedzią na wiadomość #290] Tue, 10 October 2006 22:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witaj! A jak± ksiêgê dok³adnie indeksujesz? Bo ja te¿ teraz to robiê i ciekawi mnie, co Ty masz? Obecnie jestem w roku 1887, a Ty? Pozdrawiam serdecznie Smile
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #292 jest odpowiedzią na wiadomość #291] Wed, 11 October 2006 07:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witaj
Jak zapewne wiesz ksiêga ¶lubów z Osieka zosta³a ju¿ wcze¶niej zindeksowana i jest udostepniona na stronie PTG (wersjê elektroniczn± ma Staszek). S±dz±c po dacie indeksujesz zgony prawda? Natomiast ja indeksuje urodzenia, jestem przy roku 1872.

Pozdrawiam Smile
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #293 jest odpowiedzią na wiadomość #292] Thu, 12 October 2006 09:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Nie zgad³e¶, hihi. Staszek da³ mi do indeksowania ksiêgi chrztów 1883-1917, na razie jestem na roku 1888. Nie moge siê doczekaæ, kiedy wejdê w XX wiek, hihi. A Tobie jaki idzie??? Pozdrawiam!!!! Smile Smile Smile

W sobotê, tydzieñ przed spotkaniem w Gdynii, byli¶my w Osieku razem ze Staszkiem (ja w roli "pomagiera") i napstrykali¶my ok. 5000 zdjêæ, tak wiêc Staszka wyk³ad mia³am w praktyce. By³o fajnie, no i wiele siê nauczy³am.
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #294 jest odpowiedzią na wiadomość #293] Thu, 12 October 2006 10:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Rozmawia³em wczoraj ze Staszkiem i wszystko siê wyja¶ni³o. Po prostu ja mia³em star± wersjê zeskanowanych ksi±g z Osieka. Teraz dysponujê tez tym co zdobyli¶cie na miejscu w parafi. Umówi³em siê ze Staszkiem ze niema sensu aby¶my razem skanowali Osiek. Przekaza³em mu juz czê¶æ indeksów chrztów które ju¿ wprowadzi³em. Ja natomiast skupiam sie narazie na zakonczeniu indeksowania Osia.
Przegl±daj±c now± wersjê zdjêc z Osieka znalazlem bardzo du¿o interesujacych mnie nazwisk, dlatego tez z wielk± niecierpliwosci± bêdê czekal na rezultaty Twojej pracy. Powodzenia
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #295 jest odpowiedzią na wiadomość #292] Thu, 12 October 2006 10:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Czy do roku 1872 znalaz³e¶ moze jakich¶ Kurków, Nogów lub Gorzkoskich??? Lub Fryckowskich i Roc³awskich???? BÊDÊ BARZDZO WDZIÊCZNA ZA POMOC!!!!!!
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #296 jest odpowiedzią na wiadomość #294] Thu, 12 October 2006 10:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
A jakich nazwisk Ty poszukujesz?????? Kto Cie interesuje?????
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #297 jest odpowiedzią na wiadomość #295] Thu, 12 October 2006 10:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
1865r ur.Marianna c.Józefa Noga i Anny Wejrowskiej, ur.Zuzanna c. Jana Noga i Anny Kudziemskiej, ur.Paulina c.Jana Noga i marianny Kawczyñskiej.
W ksiedze slubow z lat 1865 do 1939 Wasielewski wystepuje 4 razy, Kurek 9 razy, Gorzkowski 6 razy
icon4.gif  Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #298 jest odpowiedzią na wiadomość #293] Thu, 12 October 2006 15:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
"W sobotê, tydzieñ przed spotkaniem w Gdynii, byli¶my w Osieku razem ze Staszkiem (ja w roli "pomagiera") i napstrykali¶my ok. 5000 zdjêæ, tak wiêc Staszka wyk³ad mia³am w praktyce. By³o fajnie, no i wiele siê nauczy³am."
---
Mog³o byæ fajnie. I bardzo ¿a³ujê.Sad
Szkoda tylko, ¿e by³a¶ tam z Leszkiem Æ. a nie ze mn±!
Pozdrawiam
Staszek Pieni±¿ek

Staszek
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #301 jest odpowiedzią na wiadomość #298] Sat, 14 October 2006 09:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member

---
Mog³o byæ fajnie. I bardzo ¿a³ujê.Sad
Szkoda tylko, ¿e by³a¶ tam z Leszkiem Æ. a nie ze mn±!
Pozdrawiam
Staszek Pieni±¿ek[/quote]

Przed nami jeszcze nie jedna parafia... Zatem zapraszam z aparatem do wspólpracy! Wink
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #302 jest odpowiedzią na wiadomość #297] Sat, 14 October 2006 09:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Wojciechowski napisa³(a) dnia czw, 12 pa¼dziernik 2006 10:41

1865r ur.Marianna c.Józefa Noga i Anny Wejrowskiej, ur.Zuzanna c. Jana Noga i Anny Kudziemskiej, ur.Paulina c.Jana Noga i marianny Kawczyñskiej.
W ksiedze slubow z lat 1865 do 1939 Wasielewski wystepuje 4 razy, Kurek 9 razy, Gorzkowski 6 razy

Dzi¶ po pracy mam zamiar zaszyæ siê w swoim pokoju i jak najwiêcej zrobiæ indeksacji, a potem odezwê siê z dok³adnymi danymi swoich przedków. Pozdrawiam
Odp: Kurek, Noga, Gorzkowscy, Wasielewscy [wiadomość #303 jest odpowiedzią na wiadomość #298] Sat, 14 October 2006 09:41 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Sorry, dopiero teraz zauwa¿y³am mój czeski b³±d. W Osieku nie by³am ze Staszkiem, tylko z Leszkiem. Oby dwóch panów najmocniej przepraszam za zaistnia³± pomy³kê. Pozdrawiam
Poprzedni wątek: Akt zgony z Tczewa
Następny wątek: Strauss
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Oct 08 14:28:05 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund