Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Brzeski?
Brzeski? [wiadomość #4373] Tue, 03 August 2010 18:37 Przejdź do następnej wiadomości
ketrel jest aktualnie niedostępny  ketrel
Junior Member

Poszukuj informacji o osobie,na temat ktrej wiem tylko to,co byo dostpne w parafii w Przodkowie.Jest to wzmianka o narodzinach pci mskiej,prawdopodobnie 02.10.1904 roku w Grzybnie.
W dokumencie wymieniono nazwisko Brzeski ze znakiem zapytania.
By moe w rzeczywistoci pisownia nazwiska zostaa troch zmieniona.
Podejrzewam e ta osoba moe by spokrewniona z moim dziadkiem.
Czekam na jak wiadomo,czy kto moe mi pomc?

ketrel
Odp: Brzeski? [wiadomość #4386 jest odpowiedzią na wiadomość #4373] Wed, 04 August 2010 21:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
alfut jest aktualnie niedostępny  alfut
Senior Member
Brak danych o rodzicach!S tylko chrzestni Lange i Benkowski i dopisek nie przybyli do zapisania

[Uaktualnione dnia: Wed, 04 August 2010 21:22]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Brzeski? [wiadomość #4389 jest odpowiedzią na wiadomość #4386] Wed, 04 August 2010 21:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Wszystko si zgadza!Tylko co dalej,jak ustali miejsce chrztu,co si stao z rodzicami,itp.Mj dziadek rwnie wychowywa si bez rodzicw,podobno w Brzezinach,chyba u pastwa Patelczyk.Czy kto wie cokolwiek na ten temat?

ketrel
Odp: Brzeski? [wiadomość #4400 jest odpowiedzią na wiadomość #4389] Thu, 05 August 2010 20:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witam!
Proponowabym rwnie w Archiwum Pastwowym w Gdasku poszuka urodzin dziecka- w USC Przodkowo.( urodzonego 02.10.1904).

Martwi mnie tylko to, e nie ma imienia dziecka. Czasami w ten sposb byy zapisywane przez ksiy martwe urodzenia( bez imion dzieci) ale byli zapisywani rodzice.Tak jednak chyba w tym wypadku nie byo , bo s zapisani chrzestni- czyli chyba chrzest sie odby!!!

pzdr.Janusz Pawelczyk
Odp: Brzeski? [wiadomość #4403 jest odpowiedzią na wiadomość #4373] Thu, 05 August 2010 23:23 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
Dzikuj za wskazwki,musz mimo wszystko zacz od archiwum,chocia dysponuj tyloma niewiadomymi.Zakadam,e dziecko jednak przeyo.Opieram si wycznie na informacji od osoby,ktra kiedy znaa mojego dziadka i twierdzi e mia brata.Przypuszczam wic,e tym bratem jest w Brzeski.Kto zaj si tymi dziemi,Licz na to,e kto przypomni sobie cokolwiek o ich losach.
ketrel
Poprzedni wątek: Poszukuję rodziny Laurentiusa, Jana Lamparskiego
Następny wątek: Baranowski
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Sep 10 07:29:39 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund