Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » WNUK LIPIŃSCY
WNUK LIPIŃSCY [wiadomość #3400] Mon, 11 January 2010 00:20 Przejdź do następnej wiadomości
lipek08 jest aktualnie niedostępny  lipek08
Junior Member
Szukam korzeni mojej rodziny.Nie wiem za duzo ale troszke:)wiem ze moj pradziadek mieszka w Pradzonie okolica Lipnicy.Jan Wnuk Lipiski oeni sie z Anna Olik.i na tym moja wiedza w poprzednie pokolenia sie konczy:(jezeli ktos ma jakies informacje na ten temat to bede wdzieczny:)
Odp: WNUK LIPIŃSCY [wiadomość #3401 jest odpowiedzią na wiadomość #3400] Mon, 11 January 2010 06:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Lipnica i okolice to parafia Borzyszkowy a potem Zapce. Warto by uda si do Archiwum Diecezjalnego w Pelplinie i posiedzia troch przegldajc ksigi metrykalne, ktre tam s dostpne.
Genealogia wymaga pracy i duej cierpliwoci. ycz wic wytrwaoci w poszukiwaniach przodkw.
Stanisaw Pieniek

Staszek
Odp: WNUK LIPIŃSCY [wiadomość #3402 jest odpowiedzią na wiadomość #3400] Mon, 11 January 2010 20:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Patryk jest aktualnie niedostępny  Patryk
Senior Member
Moe Ci co nie co pomog wejd na swj priw. Patryk
Odp: WNUK LIPIŃSCY [wiadomość #3403 jest odpowiedzią na wiadomość #3401] Tue, 12 January 2010 00:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
lipek08 jest aktualnie niedostępny  lipek08
Junior Member
W jaki sposb te archiwum to udostepnia???jest to odpatne???nie wiem bo jeszcze nie mialem z tym stycznosci i nie znam zasad.
Robert Wnuk Lipiski
P.S.Dziekuje
Odp: WNUK LIPIŃSCY [wiadomość #3404 jest odpowiedzią na wiadomość #3403] Tue, 12 January 2010 06:58 Przejdź do poprzedniej wiadomości
piesta
Senior Member
Z czytelni AD Pelplin moe korzysta kady. Sprawd, najlepiej telefonicznie , w jakie dni i godziny czytelnia jest czynna dla poszukiwaczy. W AD przegldasz wszystkie ksigi na ekranach komputerw gdy wszystko jest sfotografowane i zapisane w wersji elektronicznej. Wypisujesz sobie interesujce Ci metryki i zamawiasz u pani obsugujcej czytelni. Po chwili masz wszystko na CD/DVD. Odpatno, bodaje 2 z za metryk.
Proste prawda
Staszek

Staszek
Poprzedni wątek: Armatowscy:Zdrojewska,Młyński,Skrzypkowski,Stolz,Sarnowski,Wiła,Hinz,Cylkowski
Następny wątek: Jeleniec, parafia Wielkie Czyste
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 16 11:03:50 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund