Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » PomGenBaza » Dostęp do indeksów
Dostęp do indeksów [wiadomość #20518] Sun, 17 August 2025 22:28 Przejdź do następnej wiadomości
aga jest aktualnie niedostępny  aga
Junior Member
Dzień dobry.
Od dłuższego czasu przeglądam strony indeksów PTG ,które bardzo ułatwiły poszukiwania. Mam dwa pytania.
Ostatnio w zmianach zauważyłam ,że zindeksowano parafię Chwaszczyno (śluby i zgony)po roku 1945-nie są one widoczne ,jakby zablokowane ,również w liście USC i parafii.
Kolejne pytanie .Czy jest jakiś sposób szukając w ciemno USC Gdańsk, aby przyjrzeć całą księgę powyżej 300 nazwisk. Smile
Odp: Dostęp do indeksów [wiadomość #20531 jest odpowiedzią na wiadomość #20518] Tue, 02 September 2025 22:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Henryk Breza jest aktualnie niedostępny  Henryk Breza
Member
Dzień dobry, indeksy po 1945 roku podlegają jeszcze rodo, kiedy minie kolejny rok, indeksy się pojawią, i tak co roku.
Co do szukania to niestety ale bardzo mało jest ksiąg skorowidzów/indeksów dla Gdańsk USC, przykładowo dla USC Bydgoszcz jest dużo więcej, sam mam kilka. Jeśli ma pani przykładowo indeks kościelny można najpierw tam zerknąć, jeśli nie to pozostaje szukać w ciemno.
Pozdrawiam HB
Odp: Dostęp do indeksów [wiadomość #20533 jest odpowiedzią na wiadomość #20531] Wed, 03 September 2025 21:26 Przejdź do poprzedniej wiadomości
aga jest aktualnie niedostępny  aga
Junior Member
Dzień dobry. Bardzo dziękuję za informacje.Pozdrawiam.
Poprzedni wątek: USC i parafia Gardeja 1919 rok
Następny wątek: Podwójne indeksowanie
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Jul 26 14:53:33 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund