| Pomocy !!! [wiadomość #879] |
Thu, 23 August 2007 18:43  |
XANDRA
|
Junior Member |
|
|
:lol:
Probowalam ''wejsc'' na strone '''indeksy cmentarzy'' ,, odebralam strone Genealogow,,kazali mi sie zalogowac, zrobilam to, , mam haslo, itd,, i w pewnym momencie oni twierdza ze nie mam autoryzacji,, i mam wlaczyc '''pliki COOKIE''. CO JEST GRANE--- ILE RAZY MAM SIE REJSTROWAC ?? CZYTALAM INSTRUKCJE, ale nigdzie nie pisze, co przycisnac, gdzie wlaczyc COOKIE--- ale jestem gamon,!!!Czy to moze byc roznica miedzy Kanada a Polska ??? Zaznaczam ze komputer jest nowy i High speed,, i nie mam problemu dolaczyc sie do innych stron. Czy ktos inny tez mial z Genealogy.pl, jakis problem .??? Nie umiem, jak mowilam----" GAMON" !!!Dziekuje za pomoc--- Alexandra
|
|
|
|
|
|
| Odp: Pomocy !!! [wiadomość #882 jest odpowiedzią na wiadomość #881] |
Thu, 23 August 2007 23:34   |
XANDRA
|
Junior Member |
|
|
Dzien Dobry Adam !!
GENEALODZY.PL--- tak poprawnie sie nazywaja , i tam nie moge sie zalogowac, bo kaza mi ,,, pliki COOKIE '' wlaczyc. tylko ja nie podolam, wkurzylam sie i ich wylaczylam. Dziekuje za info,,,,pozdrawiam---Alexandra
|
|
|
|
|
|
| Odp: Pomocy !!! [wiadomość #1120 jest odpowiedzią na wiadomość #1118] |
Wed, 16 January 2008 20:43  |
 |
adamkami
|
Senior Member |
|
|
Jeli chodzi o stron http://www.genealodzy.pl/ to ostatnio bya przenoszona z jednego serwera na drugi, bo dotychczasowy dostawca mia swoje problemy i wyczy stron. Teraz pracuje na wolniejszym serwerze, ale pracuje, chocia czasami si zacina. To niestety jest normalne.
Jeli chodzi o wczanie Cookies to jest to w rzeczywistoci bardzo proste. Opisze to na przykadzie przegldarki Mozilla Firefox:
W menu wybieramy "Narzdzia" / "Opcje". Po pojawieniu si okienka "Opcje" wybieramy zakadk "Prywatno" i w ramce zatytuowanej "Ciasteczka" wczamy opcj "Akceptuj ciasteczka". Najlepiej mie ustawion opcj "Przechowuj" na warto "a wygasn". GOTOWE.
Jeli uywamy Internet Explorer to jest to prawie tak samo proste. Nie pamitam jakie jest domylne ustawienia i moe nawet nie trzeba nic robi. Ale jak nie dziaa to poniej jest opis jak to ustawi. Opisz na podstawie wersji 7:
W menu wybieramy "Narzdzia" / "Opcje internetowe". Po pojawieniu sie okienka "Opcje internetowe" wybieramy zakadk "Prywatno". Tu musimy klikn na przycisk "Zaawansowane". Pojawia si okienko "Zaawansowane ustawienia prywatnoci". W zaczniku do tej wiadomoci jest wygld tego okienka z ustawieniami, ktre sam uywam i takie bym osobicie poleca.
Adam Kamiski
To naprawd jest proste i niegrone.
Adam Kamiski
|
|
|
|