Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Sokulscy,Sakulscy
Sokulscy,Sakulscy [wiadomość #974] Sun, 11 November 2007 15:44 Przejdź do następnej wiadomości
kipiel jest aktualnie niedostępny  kipiel
Miejsce: Bydgoszcz
Junior Member
Moi pradziadkowie pochodzili z Trbek Wielkich oraz z okolic. Poszukuj moich przodkw noszcych nazwisko Sokulski, Sakulski,Sokolski, Stamm, Czech, Weiss. Bardzo bybym wdziczny gdybym znalaz jak lini przodkw.
Pozdrawiam
Piotr Sokulski z Bydgoszczy
Odp: Sokulscy,Sakulscy [wiadomość #12566 jest odpowiedzią na wiadomość #974] Sun, 29 December 2013 23:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
beata25 jest aktualnie niedostępny  beata25
Junior Member
Witam. Moja babcia Marta Ogiska z domu Sokulska pochodzia z Otordy koo Pluskows, gmina Kowalewo Pomorskie. Miaa braci Franciszka, Aleksandra lub Alojzego, siostry: Anastazj i Cecyli. Jeli to rodzina to prosz o odpowied.Pozdrawiam.
Odp: Sokulscy,Sakulscy [wiadomość #12593 jest odpowiedzią na wiadomość #974] Thu, 02 January 2014 22:37 Przejdź do poprzedniej wiadomości
kipiel jest aktualnie niedostępny  kipiel
Miejsce: Bydgoszcz
Junior Member
Odczytaem wiadomo i musz stwierdzi,e bardzo mnie interesuje. Nazywam si Piotr Sokulski, mam 64 lata i mieszkam w Bydgoszczy. Na podstawie danych od moich krewnych (niestety genealogi zaczem si interesowa dopiero po mierci mojego ojca tj od 1996r)stworzyem drzewo genealogiczne. W tym drzewie wystpuje rwnie Marta Sokulska (nie wiem z kim bya zamna). Bya to siostra mojego dziadka Adama Maksymiliana Sokulskiego.
Wg moich danych miaa ona oprcz mojego dziadka Adama Maksymiliana jeszcze nastpujce rodzestwo: Maria zamna z Adolfem Ryewskim, Rozalia zamna z Franciszkiem Michalskim, Ernst onaty z Jzefin (nie znam nazwiska), Gustaw onaty z Mart Hintz oraz Luiza i Olga.Ich rodzicami a wic moimi pradziadkami byli August Sokulski i Rozalia Weiss. August pochodzi z Trbek Wielkich (obecnie woj.pomorskie dawniejsze gdaskie, a Rozalia Weiss pochodzia z Gdaska. Wiem, e wielu moich przodkw pochodzio z Trbek Wielkich, ale po lubie rnie mieszkali. Moliwe wic jest rwnie
zamieszkanie w gm.Kowalewo Pom. Wiem tylko ,e prawdopodobnie Marta ze swoim mem mieli dzieci m.in. Ernst Sokulski i Waltraud Sokulska - o innych nie wiem,moi krewni rwnie nie mogli sobie nic wicej przypomnie.Nie znam rwnie rodzestwa moich pradziadkw Augusta Sokulskiego. Naleaoby rozpocz od rodzicw Pani babci.Moe co uda si ustali.
Serdecznie pozdrawiam i oczekuj odpowiedzi
Mj e-mail: piotr.sok@interia.pl

Piotr Sokulski z Bydgoszczy

[Uaktualnione dnia: Thu, 02 January 2014 22:56]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Sikorscy - poszukuję przodków
Następny wątek: Masłowski poszukuję
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 03:45:10 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund