Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rakoccy, Dawidowscy - Gdynia Rumia lub Bydgoszcz
Rakoccy, Dawidowscy - Gdynia Rumia lub Bydgoszcz [wiadomość #16784] Sat, 12 January 2019 06:17
EwaAlicja jest aktualnie niedostÄ™pny  EwaAlicja
Junior Member
#Gdynia #Rumia #Dawidowski #Rakocki

Zawierucha II wojny ¶wiatowej, wydarzenia, które nie sposób wyja¶niæ, bo prawdopodobnie nie ¿yj± ju¿ jej ¶wiadkowie, ale mo¿e s± jeszcze potomkowie ¶wiadków, którzy mog± co¶ wnie¶æ do mojej wiedzy.

Jeszcze kilka tygodni temu wiedzia³am, ¿e mój Dziadek W³adys³aw jr ur. w Szwederowie ko³o Bydgoszczy by³ jedynakiem, z biegiem czasu dowiedzia³am siê, ¿e mia³ siostrê Eleonorê, która zginê³a podczas wojny. A od wczoraj wiem, ¿e by³o jeszcze dwoje rodzeñstwa i to Ich poszukuje, Ich lub Ich Potomków.

W³adys³aw i Marta z dom. Andrykowska RAKOCCY z Bydgoszczy przenie¶li siê do Rumi a pó¼niej do Gdyni.Z kopii kart meldunkowych miasta Gdyni wiem, ¿e

- 9 pa¼dziernika 1922 w Bydgoszczy przysz³a na ¶wiat £UCJA EL¯BIETA, wysz³a za m±¿ za ??? DAWIDOWSKIEGO i pod tym nazwiskiem spoczywa na witomiñskim cmentarzu.

Natomiast na cmentarzu w Rumi spoczywa moja babcia Marta RAKOCKA - dziêki uprzejmo¶ci pañ z administracji cmentarza wiem, ¿e grobem opiekuje siê BOGDAN DAWIDOWSKI - nie wiem czy to m±¿ £ucji czy Jej syn.

- 9 sierpnia 1925 roku w Bydgoszczy urodzi³ siê BOGDAN ROMAN RAKOCKI, który z rodzicami i rodzeñstwem przeniós³ siê do Rumi, nastêpnie do Gdyni - jego losy s± zupe³nie nieznane.

Poszukujê zatem wszelkich informacji o rodzinie Dawidowskich z Gdyni i ewentualnie wie¶ci o losach Bogdana RAKOCKIEGO

Mo¿e po latach wyprostuj± siê ¶cie¿ki rodzinne ...
Poprzedni wątek: Poszukuję Aktu Chrztu 1853 r Parafii Leśno pow.Chjnice
Następny wątek: poszukuję akt nr 16 Zblewo 1827 rok EVA SZRAMKA/MATHIAS KLUK
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Oct 03 06:14:46 GMT+2 2026

�ączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund