Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » Posiadam » Szerosławek koło Drzycimia .Kuhn ,Wiśniewska
Szerosławek koło Drzycimia .Kuhn ,Wiśniewska [wiadomość #10125] Mon, 04 June 2012 17:20 Przejdź do następnej wiadomości
mietek7896 jest aktualnie niedostępny  mietek7896
Member
Anna Lisette Starzecka z domu Kuhn ur w 1856 r w POWAKACH koo Chojnic .Jej rodzicami byli Krystian Kuhn i Luoise Reincke ( ewangelicy ) .Jej m Aleksander Leon Starzecki ur si w 1861 r w Sicinkach gm. Ksowo .
T poprawk naniosam w 2017 roku . Dziki odszukaniu metryki lubu Anny z domu Kuhn i Aleksandra Leona Starzeckich . lub ich , odby si w 1887 roku. Dziki metryce , dowiedziaam si kim byli rodzice Aleksandra Leona Starzeckiego i jego ony Anny z d. Kuhn ( Louisa ) . Wiem te , e w dniu lubu nie ya matka Anny . Jej ojciec Krystian Kuhn w czasie ich lubu mieszka w miejscowoci i tu dokadny zapis WOCIBRZ ,,Wielki zamek , okrg Flatow '' .Dla mnie nie do koca zrozumiae , poniewa odnalazam , e ten Wielki Zamek okrg Flatow znajduje si w Zociecu.

Anna i Aleksander Starzecki po lubie zamieszkali w Ksowie . Aleksander Leon pracowa w tamtejszym folwarku ,,Kauda ''. By owczarzem. Tam urodzi si im pierwszy syn , moja babcia Elbieta i pozostae dzieci . Pocztkowo poszam zupenie innym tropem . Caego zamieszania narobi pan wypisujcy metryki i moja babcia , ktra nazywaa swojego ojca Leonem. Odnalazam jednak metryki w ktrych mj pradziadek czasami jest Leonem , a czasami Aleksandrem Leonem . Takie pomyki zdarzaj si bardzo czsto. Na szczcie , wiedziaam od babci , e mj pradziadek by ,,owczarzem ''. Wanie ten zapis jest w tych wszystkich metrykach. We wrzeniu ponownie odwiedz archiwum w Pelplinie i jeszcze raz przeanalizuj wszystkie dokumenty. Pozdrawiam Roma Wesoowska Tak na marginesie mam problem z imionami .Lissette to...? a Louise to....? Pozdrawiam

[Uaktualnione dnia: Mon, 04 September 2017 16:10]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Szerosławek koło Drzycimia .Kuhn ,Wiśniewska [wiadomość #12040 jest odpowiedzią na wiadomość #10125] Thu, 22 August 2013 16:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
AnnaAntosiewicz jest aktualnie niedostępny  AnnaAntosiewicz
Junior Member
Witam, r"wniez poszukuje rodziny Kuhn, z tamtej diecezji. Teresa Hedwiga Rakowska polubia Franciszka Kuhna, z tego maestwa ieli dwch synw Pawe i Jerzy. Czy te dane co Panu mwia.
Odp: Szerosławek koło Drzycimia .Kuhn ,Wiśniewska [wiadomość #12060 jest odpowiedzią na wiadomość #12040] Sun, 25 August 2013 21:49 Przejdź do poprzedniej wiadomości
mietek7896 jest aktualnie niedostępny  mietek7896
Member

[Uaktualnione dnia: Mon, 04 September 2017 15:38]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Szukaj w archiwach-zasoby Archiwum Państwowego w Elblągu z siedzibą w Malborku
Następny wątek: Rejestr zawartych małżeństw parafi Wiele 1775-1935
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Jul 29 09:26:44 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund