| Pomoc dla Darka Kiliszka [wiadomość #5417] |
Thu, 02 December 2010 10:40  |
 |
aisaa
|
Member |
|
|
Witajcie,
Ci ktrzy przegldaj FORGEN ju wiedz, ale myl, e s i tacy, pord nas, ktrzy tam czsto albo i wcale nie zagldaj. Waldek Fronczak napisa:
"Wanie napisa do mnie nasz Kolega, Darek Kiliszek, e spali im si dom. Przygarnli ich znajomi i jako pomagaj.
Nie mam pojcia jak mona by Darkowi pomc.
Darek poprosi o modlitw, ale myl, e warto pomyle o bardziej realnej pomocy.
Zostawiam ten wtek otwarty, bo moe wsplnie co wymylimy?
Darku trzymaj si!!!"
Jeli kto moe i chce pomc, to w wtku na FORGENIE jest podany nr konta
http://forgen.pl/forum/viewtopic.php?f=16&t=9934
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
|
|
|
|
| Odp: Pomoc dla Darka Kiliszka [wiadomość #5429 jest odpowiedzią na wiadomość #5417] |
Thu, 02 December 2010 22:56  |
egopol
|
Senior Member |
|
|
Pi lat temu w Karsinie, w styczniu przy temperaturze -20 dowiadczyam dokadnie tego samego.
Co prawda nie spali si cay dom tylko dach i poddasze i ale wystarczyo dramatu i stresu za nas wszystkich.
Siedziaam wtedy z mam i dziemi przy kominku na 1 pitrze mojego domu.
W pewnym momencie poczuymy swd spalenizny w tym samym czasie przybiegli ssiedzi i ju bya w drodze stra poarna.
Stra gasia a ssiedzi wynosili mj cay dobytek. To wanie ssiedzi zauwayli, e pali si dom i wezwali OSP.
Dziki nim zostao uratowane to czego dorobiam si w moim yciu i co najwaniejsze uratowalimy si my, wnuk, crka, mama i ja.
Przyczyn poaru bya bdnie wykonana, przez firm, instalacja kominowa.
Ubezpieczenie nie pokryo wszystkich kosztw odbudowy domu.
Wtedy na wasnej skrze dowiadczyam co to znaczy yczliwo ludzka, wspczucie, przyjaciele, wsparcie w kadej cho banalnej formie byo dla mnie niezmiernie cenne.
Wana i niezmiernie wartociowa by dla mnie kada pomoc, nawet dobre sowo.
W zwizku z powyszym, poniewa stanowimy specyficzn spoeczno, pragn zaapelowa aby w miar swoich moliwoci wesprze Darka jak najszybciej, gdy pocztki s najtrudniejsze.
Jolanta Krut-Borowska
PS
Przelew wychodzi jutro
Jola i Krzysiek
|
|
|
|