|
|
| Odp: Parafia Zblewo, a USC nie [wiadomość #13696 jest odpowiedzią na wiadomość #13689] |
Wed, 22 October 2014 14:29   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Joanno
Prosisz dowiadczonych o pomoc, wic ja jako w miar dowiadczony poprosz Cie o podanie nazwisk tych modych co brali lub w Zblewie. Wtedy bd mg Ci pomc.
Na pewno lub USC nie odby si w gu gdy Lubiki to by powiat Starogard a g to powiat Chojnice.
Staszek
Staszek
[Uaktualnione dnia: Wed, 22 October 2014 14:51] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
| Odp: Parafia Zblewo, a USC nie [wiadomość #13699 jest odpowiedzią na wiadomość #13697] |
Wed, 22 October 2014 18:34   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Dziwne, bardzo dziwne.
Walenty Ossowski urodzi si w Odrach k/Karsina, parafia Wiele w 1855 r.
Anna Wojak urodzia si Lubikach, wtedy parafia Stara Kiszewa w 1858 r.
W tamtym czasie USC dla Lubik to miejscowo Frank. Niestety w USC Frank, w USC Stara Kiszewa a nawet USC Stara Kiszewa Zamek nie odnotowano w 1880 r takiego lubu. Pozostaje jeszcze USC Karsin ( gmina urodzenia Walentego) ale te ksigi jeszcze nie zostay zdygitalizowane w AP Gdask. Moe warto by wpa do AP w Gdasku i przejrze. Pozdrawiam
Staszek
Staszek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Parafia Zblewo, a USC nie [wiadomość #13710 jest odpowiedzią na wiadomość #13706] |
Fri, 24 October 2014 10:12   |
JurekPlieth
|
Senior Member |
|
|
| JoannaMaria napisa(a) dnia czw, 23 padziernik 2014 07:09 | Panie Jerzy,
Mojej praprababki Anny rodzice to Micha Wojak i Joanna Mechliska.
Prawdopodobnie miaa take siostr Franciszk, ale chrzczon w 1875 roku w gu. Pki co, nie wiem nic pewnego wicej wstecz o Wojakach. Ale moe Jan Walenty Wojak i Micha Wojak byli blisko spokrewnieni? 
|
Moi krewni o nazwisku Wojak (rwnie Woyak!) maj blisko kontakt z giem, albo poprzez urodzenie, albo lub, na bank musz to by wic i Twoi krewni!
Prponuj dalsz korespondencj przenie na grunt prywatny. Mj email jest nastpujcy: jerzy mapa plieth.com
Pozdrawiam,
J.
http://plieth.com
|
|
|
|
|
|
|
|