Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rodzina Mrozek
Rodzina Mrozek [wiadomość #739] Fri, 04 May 2007 18:59 Przejdź do następnej wiadomości
BramaN jest aktualnie niedostępny  BramaN
Miejsce: chojnice
Member
poszukuje zapiskw rodziny Mrozek pochodzenie Swornegacie, Wicbork w ok. 1915r we Wicborku mieli hurtownie i rozlewnie Piwa i wd mineralnych.

Pozdrawiam
Marek Bramański
Odp: Rodzina Mrozek [wiadomość #954 jest odpowiedzią na wiadomość #739] Tue, 30 October 2007 12:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
janszypryt jest aktualnie niedostępny  janszypryt
Junior Member
Wiktoria Mrozek to prababcia mojej ony. Bya on Szymona Dorszyskiego, ur. w 1836r. mieszka w Zaborach(Widno, Mae Chemy). Mia syna Jana Dorszyskiego.Zmar 1902r. Pozdrawiam Jan Szypryt
Odp: Rodzina Mrozek [wiadomość #1066 jest odpowiedzią na wiadomość #739] Fri, 14 December 2007 22:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
beata34 jest aktualnie niedostępny  beata34
Junior Member
Witam
w mojej rodzinie jest jeden Mrozek, ma na imie Jan jest mezem Anny Chmielewskiej ze Swornychgaci i mieszka w Hamburgu.
Wiecej na PRV.
pozdrawiam
Beata
Odp: Rodzina Mrozek [wiadomość #1069 jest odpowiedzią na wiadomość #739] Sat, 15 December 2007 22:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
janszypryt jest aktualnie niedostępny  janszypryt
Junior Member
Witam!
W okolicach Konarzyn byo w dawnych czsach duo osb o nazwisku Mrozek lub zblionych(52). Wsrd nich nie znalazem interesujacej mnie Wictorii.Prosze poda imiona - moe cos znajd. Pozdrawiam Jan szypryt
Odp: Rodzina Mrozek [wiadomość #1074 jest odpowiedzią na wiadomość #1069] Sun, 16 December 2007 22:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
beata34 jest aktualnie niedostępny  beata34
Junior Member
Witam
no co niewiele wiecej moge o Mrozkach powiedziec. Interesujaca mnie rodzina to Chmielewscy z nich pochodzi babcia a jej siostra Anna wysza za Jana Mrozka i maj syna Wojciecha, mieszkaj w Hamburgu i Gdansku ale nie chc nawiza kontaktu.
I to wszystko co o nich wiem.
pozdrawiam

Odp: Rodzina Mrozek [wiadomość #1288 jest odpowiedzią na wiadomość #739] Sun, 04 May 2008 21:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
magdusia jest aktualnie niedostępny  magdusia
Junior Member
Witam,

Wytwrnie oranady w Wicborku prowadzi mj pradziadek, Maksymilian Mrozek, m Janiny Mrozek z domu Mosycz(prowadzi j po wojnie) a przed wojn prowadzi j jego brat Maciej Mrozek, ktry w 1932 roku zgin w wypadku kolejowym. A ich ojciec mieszka w Swornychgaciach i mia niegdy duy majtek, by posiadaczem wielu hektarw lasw w okolicy Sworw wanie. Bardziej szczegowych informacji moe udzieli moja babcia, ktra do dzi mieszka w Wicborku (crka Maksymiliana Mrozka).

Pozdrawiam
Magda
Odp: Rodzina Mrozek [wiadomość #1289 jest odpowiedzią na wiadomość #1288] Mon, 05 May 2008 21:22 Przejdź do poprzedniej wiadomości
BramaN jest aktualnie niedostępny  BramaN
Miejsce: chojnice
Member
witam
czy twoja babcia nie nazywa sie czasami Danuta Jarecka jezeli tak to ja z ta pania jestem w kontakcie ale slabym chetnie bym sie wybral do niej zeby zebrac kilka waznych informacji czekam na odpowidz pozdrawiam Bramaski Marek

Pozdrawiam
Marek Bramański
Poprzedni wątek: Bojahr
Następny wątek: Waliszewscy Gutowicz Chmielewscy Kulesza Deptuła Jazischen..
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Jul 27 20:31:20 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund