Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Kobierzyński - Poszukiwania rodziny
icon13.gif  Kobierzyński - Poszukiwania rodziny [wiadomość #7359] Thu, 19 May 2011 22:56 Przejdź do następnej wiadomości
lokospoko jest aktualnie niedostępny  lokospoko
Junior Member
serdecznie witam! Tworzc drzewko skorzystaem z indeksu Przy miejscowoci Strzepcz figuruj wpisy dotyczce Kobierzyskich Wic wycignem w archiwum w Gdasku odpowiednie ksigi a tam Zadne nazwisko Kobierzyski nie figuruje !!! Klops!Wic skd one si tam wziy?Gdzie je szuka? Moe kto mi pomoe znalez odpowiedz? Pozdrawiam Andrzej
Odp: Kobierzyńscy [wiadomość #7361 jest odpowiedzią na wiadomość #7359] Thu, 19 May 2011 23:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
tu znajdziesz odpowiedz:

http://www.ptg.gda.pl/index.php/certificate/action/showinfo/

Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Odp: Kobierzyńscy [wiadomość #7364 jest odpowiedzią na wiadomość #7359] Fri, 20 May 2011 06:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Janusz jest aktualnie niedostępny  Janusz
Senior Member
Witaj!

Zasig parafii Strzepcz nie pokrywa si wcale z zasigiem USC Strzepcz.Proponuje przejrze USC Okalice, USC Sianowo ew.USC Linia.

pzdr.Janusz
Odp: Kobierzyńscy [wiadomość #7374 jest odpowiedzią na wiadomość #7364] Fri, 20 May 2011 16:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Stadtkind jest aktualnie niedostępny  Stadtkind
Senior Member
Witam,

jeli chodzi o okres zaboru pruskiego, to przede wszystkim chyba USC Smayno (obejmowa okolice ebna), USC Okalice (okolice Lini) i USC Mirachowo (okolice Sianowa, chyba te Stara Huta i Nowa Huta z parafii Strzepcz).
Odp: Kobierzyńscy [wiadomość #7388 jest odpowiedzią na wiadomość #7374] Mon, 23 May 2011 11:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Serdeczne dziki za pomoc To bdzie chyba dotyczyo Smayna bo z posiadanych wiadomoci zamieszkiwali okolice Bdargowa a z jednego orginalnego dokumentu ktry posiadam figuruje zapis slubu w maju 1900r w Donimierzu Andrzej
Odp: Kobierzyńscy [wiadomość #7392 jest odpowiedzią na wiadomość #7388] Tue, 24 May 2011 18:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Stadtkind jest aktualnie niedostępny  Stadtkind
Senior Member
Witam,

z tego co kojarz przez jaki czas Urzd Stanu Cywilnego znajdowa si w Donimierzu, a nie w Smaynie. Jednak metryki z Donimierza s w tym samym zespole co Smayno. W archiwum naley wic zamwi Smayno.
Odp: Kobierzyńscy [wiadomość #7395 jest odpowiedzią na wiadomość #7392] Tue, 24 May 2011 22:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Serdeczne dziki za pomoc Andrzej M
Kobierzyńscy [wiadomość #7624 jest odpowiedzią na wiadomość #7359] Sat, 11 June 2011 20:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Poszukuj potomkw Aleksandra Kobierzyskiego ur.1883r.i Franciszki z domu Goombek lub w 1908r w Strzepczu oraz Franciszka Kobierzyskiego ur.1857r.i Rozali z domu Starosta lub w 1885r w Strzepczu mieli dzieci Mart ur.1889r,ucj ur.1892r,Feliksa ur.1896,Rozali ur.1905r Wszyscy zapisani w atach kocioa w Strzepczu Jeeli kto co wie lub pochodzi z tej rodziny prosz o odpisanie Pozdrawiam Andrzej M.
Odp: Kobierzyński - Poszukiwania rodziny [wiadomość #8031 jest odpowiedzią na wiadomość #7359] Thu, 28 July 2011 21:53 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Brak treści wiadomości

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Thu, 28 July 2011 21:56]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Wiecki - Gdańsk i okolice
Następny wątek: Suwalscy , Ossowscy Trzebiechowo k . Osieka
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Jul 28 08:55:03 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund