Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » PTG » adres
adres [wiadomość #1726] Fri, 23 January 2009 21:15 Przejdź do następnej wiadomości
agaaa jest aktualnie niedostępny  agaaa
Junior Member
Witam,
na jaki adres mog przesa deklaracj czonkowsk PTG?

pozdrawiam,
Agata
Odp: adres [wiadomość #1727 jest odpowiedzią na wiadomość #1726] Fri, 23 January 2009 23:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
katnal jest aktualnie niedostępny  katnal
Miejsce: Bydgoszcz
Senior Member
NIE SPIESZ SI!! Wysaam deklaracje i pienidze i zadnego odzewu. Mam troche czasu wolnego i chciaam wczyc si w indeksacje, ale chyba TOWARZYSTWO nie potrzebuje ludzi dobrej woli. POZDRAWIAM

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: adres [wiadomość #1728 jest odpowiedzią na wiadomość #1727] Sat, 24 January 2009 10:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Ale mnie pocieszya. ju mam waciwie wszystko gotowe, tylko kasy jeszcze nie przelaam. Moe ktry z Czonkw PTG pomoe nam si dosta do Towarzystwa.
pozdrawiam
Odp: adres [wiadomość #1729 jest odpowiedzią na wiadomość #1728] Sat, 24 January 2009 15:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Witam,

Deklaracje mona wysa na adres ptg@ptg.gda.pl. Oczywicie, e towarzystwo potrzebuje chtnych, ale jeli kto chce co robi, to musi si zgosi do osoby koordynujcej jeden z projektw. Namiary s na stronie. Najatwiej zrobi to na comiesicznym spotkaniu, ale oczywicie nie kademu jest atwo na nie dojecha.

Nikt tu nikomu nie narzuca co ma robi. Trzeba sobie samemu znale interesujc "dziak" do obrabiania. A wybr chyba jednak jest. Jeli kto ma pomys na co innego to rwnie jest to mile widziane.

Adam Kamiski
Odp: adres [wiadomość #1730 jest odpowiedzią na wiadomość #1727] Sat, 24 January 2009 16:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Przykro czyta. Czas chyba ju na zmiany w PTG.

Staszek
Odp: adres [wiadomość #1731 jest odpowiedzią na wiadomość #1726] Sat, 24 January 2009 18:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
w tym problem, e jestem osob niepenoletni. do deklaracji trzeba doczy pisemn zgod rodzicw.w takim razie, czy mog przesa skan zgody rodzicw razem z deklaracj na email?

[Uaktualnione dnia: Sat, 24 January 2009 18:16]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: adres [wiadomość #1732 jest odpowiedzią na wiadomość #1731] Sat, 24 January 2009 20:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Myl, e w przypadku zbyt duej odlegoci od Trjmiasta utrudniajcej osobist wizyt na spotkaniu, skan w zupenoci wystarczy.

Adam
Odp: adres [wiadomość #1733 jest odpowiedzią na wiadomość #1730] Sat, 24 January 2009 20:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Zmiany na lepsze s zawsze mile widziane.

Po to midzy innymi mamy to forum, eby Ci czonkowie ktrzy nie mog przyj osobicie na spotkanie, mogli powiedzie co ich w towarzystwie "boli".

Adam
Odp: adres [wiadomość #1734 jest odpowiedzią na wiadomość #1733] Sat, 24 January 2009 21:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
katnal jest aktualnie niedostępny  katnal
Miejsce: Bydgoszcz
Senior Member
Mio sysze,e mozna pisa co kogo "boli". Pod koniec listopada wysaam deklaracj i pieniadze na konto. Wysaam Panu powiadomienie co zrobiam i .................cisza. Nie wiem czy wszystko dotaro tam gdzie trzeba. Z waszej strony brak jakiej kolwiek informacji do kogo si dalej zwrci. Po co wypisywanie parafii jakie si chce indeksowa?. Nie mog dotrze do siedziby osobicie, wic zostaje mi tylko internet. Mimo wszystko pozdrawiam Pana Adama.

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: adres [wiadomość #1735 jest odpowiedzią na wiadomość #1734] Sat, 24 January 2009 22:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
No c, nie tumaczy mnie zupenie to, e nie miaem internetu przez adnych par miesicy, i jestem w trakcie nadrabiania zalegoci rwnie w emailach.

Pracujemy w tej chwili nad poprawieniem czytelnoci strony, midzy innymi po to, eby takie podstawowe informacje zwaszcza dla nowych czonkw znalazy si jednym miejscu do ktrego atwo trafi.

To mi nasuwa pomys, e warto by byo przygotowa co w rodzaju listu wprowadzajcego dla nowych czonkw, i rozsya zaraz po przyjciu. Dla osb, ktre mog regularnie bywa na spotkaniach wiele spraw wydaje si oczywiste. Z daleka to wyglda troch inaczej.

Dwa gwne projekty, indeksowanie ksig parafialnych i indeksowanie cmentarzy s w miar dobrze opisane, wraz z podaniem kontaktu do koordynatorw. Nic tylko si zgosi. Co robi jest i jeszcze na dugo wystarczy.

Pozdrawiam,
Adam
Odp: adres [wiadomość #1736 jest odpowiedzią na wiadomość #1732] Sun, 25 January 2009 03:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ireneuszp jest aktualnie niedostępny  ireneuszp
Miejsce: Manchester
Junior Member
A propos pomocy...
Z kolei ja mieszkam od dawna w Manchester. Od dawna te interesuj si genealogi (mona o to zapyta Pana Stanisawa P.). Gdyby kto kto ma zbyt duo pracy a ma skany jeszcze niezindeksowanej parafii moe mi to przesa w dowolny sposb (e-mail, poczta, osobicie przez kogo, ...). Nie mam zamiaru w najbliszym czasie pojawi si w Polsce. Bardzo chtnie pomog zindeksowa to std, z Anglii.
Moe jeszcze inny pomys: monaby indeksowa polskie parafie w Anglii (tu jest ponad 120 polskich kociow) i w innych krajach gdzie s polskie parafie. Co Wy na to?
Irek
Odp: adres [wiadomość #1738 jest odpowiedzią na wiadomość #1736] Sun, 25 January 2009 21:59 Przejdź do poprzedniej wiadomości
adamkami
Senior Member
Cz spord naszych czonkw mieszka za granic (niektrzy od pokole) i indeksuje parafie swoich przodkw. Tak wic odlego troszeczk utrudnia, ale wcale nie uniemoliwia. Tak wic zapraszam do towarzystwa.

Pomys indeksowania polonijnych parafii jest rzeczywicie bardzo interesujcy. Na razie chyba jednak mamy wystarczajco duo pracy na wasnym podwrku. Tak wic na dzisiaj bym si na to nie porywa. Ale moe kiedy trzeba bdzie wrci do tego pomysu....

Adam
Poprzedni wątek: Dodawanie zasobów bibliotecznych PTG
Następny wątek: Pytanie
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 13:40:10 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund