| poczta do ptg [wiadomość #4620] |
Sun, 12 September 2010 11:29  |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Ze wzglêdu, ¿e na ostatnim spotkaniu nie by³y przewidziane sprawy Towarzystwa pozwolê sobie poruszyæ temat poczty wysy³anej na adres: ptg@ptg.gda.pl
Otó¿ chcia³bym by
- publicznie by³o podane (personalnie)kto obs³uguje pocztê pod tym adresem
- zobowi±zaæ osobê odpowiedzialn± za korespondencjê by ka¿da poczta, która wp³ywa na ten adres by³a potwierdzana do nadawcy wraz z informacj± o sposobie rozwi±zania problemu.
Dotychczas listy wysy³ane na ten adres zwykle pozostaj± bez ¿adnego odzewu. ¦wiadczy to o lekcewa¿eniu pisz±cych.
Staszek Pieni±¿ek
Staszek
|
|
|
|
| Odp: poczta do ptg [wiadomość #4719 jest odpowiedzią na wiadomość #4620] |
Fri, 17 September 2010 15:36   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Czy to arogancja Zarz±du PTG powoduje, ¿e przez 5 dni nie ma ¿adnego odzewu na moje pytanie? A mo¿e pytanie by³o tak skomplikowane, ¿e trzeba d³ugo my¶leæ by móc na nie odpowiedzieæ.
Staszek
|
|
|
|
| Odp: poczta do ptg [wiadomość #4724 jest odpowiedzią na wiadomość #4620] |
Sat, 18 September 2010 09:11   |
akcena
|
Senior Member |
|
|
Staszku,
nie mo¿esz powiedzieæ, ¿e listy zostaj± bez odpowiedzi, bo 90% listów przychodz±cych na ten adres to spam (jest to ok. 50 wiadomo¶ci dziennie). Poza tym wiêksz± czê¶æ poczty stanowi± deklaracje cz³onkowskie i dalsza korespondencja, która pozwala na wprowadzenie nowego cz³onka do naszego Towarzystwa - tym zajmuje siê Jarek Bieliñski.
Prócz tego na to konto w³a¶ciwie przychodz± tylko i wy³±cznie informacje o ró¿nych imprezach, które umieszczane s± na naszej stronie g³ównej w dziale "w najbli¿szym czasie..".
Wszystkie zapytania przychodz± na zupe³nie inny adres powi±zany z "Kontaktem" u nas na stronie. Na te mejle odpowiadam ja - czasem od razu, czasem (bo trzeba co¶ znale¼æ lub po prostu wcze¶niej nie mam mo¿liwo¶ci) po kilku dniach.
W³a¶ciwie nie zdarza siê, by zwyk³a korespondencja przychodzi³a na podany przez Ciebie adres, dlatego wybacz, je¶li jaki¶ mejl nie zosta³ od razu przez nas wy³apany.
|
|
|
|
| Odp: poczta do ptg [wiadomość #4728 jest odpowiedzią na wiadomość #4724] |
Sun, 19 September 2010 13:39   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Szanowna Pani Prezes Aniu
Nie jestem usatysfakcjonowany odpowiedzi±.
T³umaczenie, ¿e nie zauwa¿a siê przez tydzieñ lub d³u¿ej czyjej¶ poczty wys³anej na oficjalny mail Towarzystwa z powodu du¿ej ilo¶ci spamów jest niepowa¿ne. Ja te¿ dostajê spamy. Mój adres mail jest publiczny i zdarza siê, ¿e spamerzy co¶ mi przemyc±. Mam adres mailowy na dobrym, p³atnym serwerze, który czê¶ciowo filtruje i odrzuca spamy. Ostatnie dwa razy mojej korespondencji mailowej z PTG nie mog³y odbywaæ siê poprzez kontakt ze strony g³ównej a to z powodu za³±czników: w pierwszym kontakcie za³±czy³em artyku³, natomiast w drugim kontakcie wys³a³em opracowany przeze mnie S³ownik Miejscowo¶ci Niemiecko-Polso-Niemiecjki terenów Pomorza. Jest to ju¿ drugie podej¶cie ze s³ownikiem. Kilka lat temu poprzedni prezes PTG o¶wiadczy³, ¿e sam zrobi lepszy i opublikuje na stronie PTG. Jak widaæ do dzisiaj nic nie ma. Na forum przychodzi wiele pytañ dotycz±cych niemieckich nazw miejscowo¶ci na które najczê¶ciej ja odpowiadam, w³a¶nie korzystaj±c z tego s³ownika. Jest mi niezmiernie przykro, ¿e nikt nie napisa³ s³owa dziêkujê i nie powiadomi³ mnie czy bêdzie s³ownik zamieszczony czy jak kiedy¶ pójdzie do kosza. Nadal czekam na informacjê.
Na koniec propzycja:
- je¶li osobom, które odpowiadaj± na maile przychodz±ce na adres ptg(-)ptg.gda.pl przeszkadza w odpowiedzi du¿a ilo¶c spamów oraz nie maj± czasu i chêci by powiadomiæ o odebraniu poczty i nadaniu jakiej¶ sprawie biegu to proszê przekazaæ prowadzenie poczty do PTG mnie, emerytowi, który ma du¿o czasu i chêci. Na zebraniu wyborczym ju¿ tak± propozycjê zg³asza³em.
Staszek Pieni±¿ek
Staszek
[Uaktualnione dnia: Sun, 19 September 2010 19:01] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: poczta do ptg [wiadomość #4731 jest odpowiedzią na wiadomość #4728] |
Mon, 20 September 2010 12:40  |
akcena
|
Senior Member |
|
|
Ja Ci Staszku napisa³am jak by³o. Nie mówiê, ¿e to dobrze. Ka¿demu zdarzaj± siê b³êdy i pomy³ki. Najwa¿niejsze, by na tych b³êdach siê uczyæ i wyci±gaæ wnioski z takich wydarzeñ. Bêdziemy siê starali, by wiêcej takich sytacji nie by³o.
|
|
|
|