Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Geografia Pomorza » Jeśli nie USC Kielno, to jakie ?
Jeśli nie USC Kielno, to jakie ? [wiadomość #9099] Mon, 05 December 2011 13:26 Przejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
W zindeksowanych ksiêach USC Kielno - urodzenia - brak mojej rodziny, natomiast korzystali z "us³ug" duszpasterskich parafii Kielno. Rodzina zamieszkiwa³a w wiêszo¶ci wioskê Rogulewo. W jakim innym USC mogli rejestrowaæ urodzenia i zgony ?
pozdrawiam
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Mon, 05 December 2011 14:06]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Jeśli nie USC Kielno, to jakie ? [wiadomość #9100 jest odpowiedzią na wiadomość #9099] Mon, 05 December 2011 14:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Rogulewo nale¿y do gminy Wejherowo a wiêc tam nale¿y szukaæ swoich.
Do 1905 nale¿a³o do gminy Gniewowo
Napisz na priw czego szukasz.
piesta@hot.pl
Staszek

Staszek

[Uaktualnione dnia: Mon, 05 December 2011 15:42]

Odp: Jeśli nie USC Kielno, to jakie ? [wiadomość #9101 jest odpowiedzią na wiadomość #9099] Mon, 05 December 2011 14:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Witaj!
Nie wszystkie USC pokrywa³y siê terytorialnie z Parafiami.
W tamtym okresie niektóre maj±tki posiada³y swoje USC.
Krzysiek

[Uaktualnione dnia: Mon, 05 December 2011 14:49]

Odp: Jeśli nie USC Kielno, to jakie ? [wiadomość #9102 jest odpowiedzią na wiadomość #9099] Mon, 05 December 2011 18:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
malrom jest aktualnie niedostępny  malrom
Senior Member
jolka napisa³(a) dnia pon, 05 grudzieñ 2011 01:26

W zindeksowanych ksiêach USC Kielno - urodzenia - brak mojej rodziny, natomiast korzystali z "us³ug" duszpasterskich parafii Kielno. Rodzina zamieszkiwa³a w wiêszo¶ci wioskê Rogulewo. W jakim innym USC mogli rejestrowaæ urodzenia i zgony ?
pozdrawiam
Jola

Pani Jolu,
mieszkancy Rogulewa / te¿ Rogalewa/ nale¿eli do parafii
katolickiej Kielno i do USC Gniewowo.

pozdrawiam
Roman M.
Odp: Jeśli nie USC Kielno, to jakie ? [wiadomość #9103 jest odpowiedzią na wiadomość #9099] Mon, 05 December 2011 19:21 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Bardzo dziêkuje za informacje Smile
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Poprzedni wątek: Almdorf
Następny wątek: Trzcińsk, Stary Wiec, Nowy Wiec - jaka to parafia ?
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Oct 08 21:09:10 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund