Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Opinie o serwisie » Po ca ta ocena wÄ…tku ?
Po ca ta ocena wątku ? [wiadomość #528] Sat, 03 March 2007 15:42 Przejdź do następnej wiadomości
Adalbertus jest aktualnie niedostÄ™pny  Adalbertus
Miejsce: Gdańsk
Member
Na forum istnieje mo¿liwo¶æ oceny w±tku w skali 1 - 5. Praktycznie nikt z tego nie korzysta, no bo jak oceniæ pytanie o adres, poszukiwanie informacji, wymianê spostrze¿eñ. Wydaje mi siê tylko, ¿e jest to okazja dla przeró¿nych frustratów i szowinistów, alergicznie reaguj±cych na przyk³ad na s³owo "Rosjanin". Taka uwaga nasunê³a mi siê, kiedy zobaczy³em i¿ kto¶ wystawi³ mi najni¿sz± ocenê tylko dlatego, ¿e kiedy pyta³em o informacje dotycz±ce obozu dla jeñców wojennych w £ukowie ko³o Czerska napisa³em, ¿e staram siê pomóc genealogom rosyjskim.
Uwa¿am, ¿e bez szkody dla funkcjonowania forum mo¿na te "cenzurki" zlikwidowaæ.
Pozdrawiam i proszê o opinie w tej sprawie.
Wojtek Beszczyñski

Pozdrawiam
------------------
Wojciech Beszczyński
Odp: Po ca ta ocena wątku ? [wiadomość #529 jest odpowiedzią na wiadomość #528] Sat, 03 March 2007 17:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Masz Wojtku zupe³n± racjê. Jestem za.
Jest to tylko gratka dla anonimowych oszo³omów.
Stanis³aw Pieni±¿ek

Staszek
Odp: Po ca ta ocena wątku ? [wiadomość #536 jest odpowiedzią na wiadomość #528] Sun, 04 March 2007 22:41 Przejdź do poprzedniej wiadomości
adamkami
Senior Member
Wydaje mi siê, ¿e nie ma sensu próbowanie zrozumienia przyczyn dlaczego kto¶ ocenia tak czy inaczej okre¶lony w±tek. Forum to jest standardowym forum udostêpniaj±cym równie¿ mo¿liwo¶c oceniania w±tków. W przypadku tego forum rzeczywi¶cie ocenianie w±tków jako takich nie ma sensu. Nawet gdyby¶my siê umówili ¿e oceniamy tylko np. fakt czy dla kogo¶ jest po¿yteczna okreslona informacja. Bo przecie¿ jest wiele tematów, które interesuj± tylko w±ska grupê uzytkowników tego forum co w ¿adnym wypadku ani troszkê nie dyskwalifikuje tych w±tków.

W zwi±zku z tym, wydaje mi siê ¿e po pierwsze powinni¶my siê umówiæ, ¿e ocena watku to jest co¶ tak g³upiego, ¿e nas nie interesuje. Po drugie przy najbli¿szej okazji wyrzucimy t± funkcjonalno¶æ z naszego forum.

Adam Kamiñski
Poprzedni wÄ…tek: Zrubmy leksykon
Następny wątek: "Kierunkowskaz" w bazie danych
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Oct 08 11:42:17 GMT+2 2026

�ączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund