| Mechliński - poszukiwania [wiadomość #1088] |
Thu, 03 January 2008 20:34  |
mechlin1
|
Junior Member |
|
|
najstarszy znany mi zapis o nazwisku mechlinski to dane z 1772 na stronie www.odessa3.org -collections -land records -west prussia -litera m
Mechlinscky, Mathes Jatynowe Tuchel
potem nastpne z danych PTG indeksacja mazenstw parafii Czersk do ktrej kiedys nalezaa miejscowo Jaty [JATTY]-dzisiaj parafia Legbond to rok 1804 Mechlinski Matheum [ciekawe czy to ta sama osoba czy ju nastepne pokolenie - 32 lata rnicy zapisw ] i dalej znany juz mi z rodzinnych dokumentw jako ojciec mojego pradziadka Augusta, Fridericus mechlinski zapisany w w/w parafii Czersk w roku 1852. brakuje mi danych o rodzicach fryderyka mechlinskiego. sa napewno wsrd kilku wymienionych w w/w indeksie-prosze o kontakt z osoba ktra indeksowaa parafi Czersk-pozdrawiam w Nowym Roku wszystkich zakrconych genealogi i cay zesp PTG henryk mechliski Toru
[Uaktualnione dnia: Sat, 18 June 2011 21:21] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
| Odp: Mechliński - poszukiwania [wiadomość #1663 jest odpowiedzią na wiadomość #1648] |
Fri, 02 January 2009 23:36   |
mechlin1
|
Junior Member |
|
|
Dzikuj za informacje-niestety nie mam mozliwosci, z powodu braku danych, ocenic czy mechliska marianna jest powiazana z moimi przodkami-prawdopodobnie jednak mechliscy z tych okolic pochodz od wsplnego przodka- dzikuje i ycze powodzenia w poszukiwaniach pozdrawiam henryk mechliski
[Uaktualnione dnia: Sat, 18 June 2011 21:22] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Mechliński - poszukiwania [wiadomość #7389 jest odpowiedzią na wiadomość #1088] |
Mon, 23 May 2011 16:27   |
adamsauer
|
Junior Member |
|
|
Fryderyk Mechliski wraz z Jzefin Schutz byli rodzicami chrzestnymi mojego prapradziadka Ignacego Ossowskiego (urodzony w majtku luska/Szluska koo Odrw, chrzest 28 stycznia 1844 r w parafii Czersk)
Fryderyk by prawdopodobnie bratem Karoliny (Carolina) Mechliskiej z Jatt - matki Ignacego, ktra w listopadzie 1833 roku, w parafii w Czersku wysza za m za Jzefa Ossowskiego z Kloetz (Kloc k. Dziemian i Osowa). Miaa wwczas 28 lat - tj. urodzona ok. 1805/1806.
-----------
Adam Sauer
[Uaktualnione dnia: Sat, 18 June 2011 21:22] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|