Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » PomGenBaza » Gdzie inne materialy cyfrowe (nie Genbaza?)
Gdzie inne materialy cyfrowe (nie Genbaza?) [wiadomość #19665] Sat, 26 August 2023 09:40 Przejdź do następnej wiadomości
LukaszWajs jest aktualnie niedostępny  LukaszWajs
Junior Member
Witam serdecznie

Chcialem sie zpytac gdzie szukac cyfrowej wersji materialow zindeksowanych. Wszystko zdjecia z GenBazy potrafie znalesc ale bardzo duzo materialow jest zindeksowana i nie wiem gdzie mam szukac cyfrowej wersji wymienionych skanow.

Na przykladzie zalaczonego slubu gdzie odbyl on sie w Chmielnie w Roku 1865 Miedzy Franz Goitowski a Catharina Piekarska, i zapisano to w ksiedze W192 zdjecie numer 0120 i numerze porzadkowym 42. ( wycinek screanu w zalaczniku)

W przypadku materialow z Genbazy - USC i zabor proski - sprawa jest bardzo latwa bo szukam np Chmielno i potem ide po numerze skanu ksiaski itp i znajduje odpowiedni dokument w formie cyfrowej, ale w przypadku wszystkiego przed 1874 roku, wiekszosc materialow ma podane numer zdjecia i ksiegi, ale nie mam zielonego pojecia gdzie tych materialow szukac.

Prosil bym o pomoc w tej sprawie? Gdzie moge te materialy w formie cyfrowej znalesc? Oczywiscie nie liczac udawania sie do odpowiedniego archiwum diecezjalnego osobiscie?
  • Załącznik: Capture.JPG
    (Rozmiar: 31.96KB, Pobrano 269 razy)
Odp: Gdzie inne materialy cyfrowe (nie Genbaza?) [wiadomość #19675 jest odpowiedzią na wiadomość #19665] Wed, 06 September 2023 15:22 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Ravenyx20 jest aktualnie niedostępny  Ravenyx20
Senior Member
Witam,

niestety nie mamy mozliwoci udostpniania skanw z AD w Pelplinie.
Mona ewentualnie poszuka odpowiednikw na portalu familysearch.com bd zleci poszukiwania odpatnie.

Pozdrawiam
MW
Poprzedni wątek: USC Stare Gronowo
Następny wątek: USC i parafia Gardeja 1919 rok
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Jul 27 16:36:09 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund