| SZCZUKOWSKI [A] [wiadomość #847] |
Wed, 08 August 2007 23:38  |
XANDRA
|
Junior Member |
|
|
:lol:
Witam wszystkich !!!! I sie przedstawiam-- XANDRA[Alexandra], do tej pory mialam " dziure " w mojej przeszlosci, i dzieki Wam odnalazlam moje korzenie. I ciagle bede szukac. Ciesze sie ze znalazlam tak fajna grupe. Jestem z Kanady, pochodze z Gdanska , a szukam
SZCZUKOWSKICH-- kazdego z miejscowosci -- Lalkowy,Paczewo, Pieniazkowo,Skorcz , Tryl no i Nowe. Wiem ze dziadkowie mieszkali w Trylu, a potem w Nowym.[1850--1950] Potrzebuje INDEX [spis ludnosci] z tamtych czasow, Za kazda info. ogromnie dziekuje --Alexandra
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: SZCZUKOWSKI [A] [wiadomość #851 jest odpowiedzią na wiadomość #850] |
Thu, 09 August 2007 23:05   |
XANDRA
|
Junior Member |
|
|
Dziekuje Ci Marcin !!! Jesli Ci sie obije o uszy nazwisko Szczukowski [a] , daj znac . Ja dzieki P.T.G. juz mam troche wiadomosci. Tereny dla mnie to rowniez Pieniazkowo kiedy to w od 1871 r. moj prprpr.dziad bral slub. Bylo ich -- 4 razy . Chcialabym znalezc ich dzieci, czyli index narodzin.Poza tym gmina Paczewo,Koscielna Janina, Lalkowy,Skorch, ,Tryl i Nowe. To wszystkie rejony w okolicy Nowego. Ale Ci zazdroszcze ze bedziesz szperal w starociach szukajac rodziny .. Pozdrawiam--- Alexandra
p.s. Ja nie znam tych terenow, bylam raz w Nowem, ale wtedy bylam mala .
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: SZCZUKOWSKI [A] [wiadomość #1077 jest odpowiedzią na wiadomość #1075] |
Mon, 17 December 2007 00:18  |
XANDRA
|
Junior Member |
|
|
Dziekuje Pani Wieslawo za wiadomosc .
Ciekawe bylo zycie naszych Szczukowskich. Mam Michala Szczukowskiego, on sie ozenil z Marianna Lenska,[1854] czyz nie ??? Ja tak daleko nie zaszlam, zablokowala mnie moja babka-- Waleria Szczukowska ,ur. 1900--1905?] corka Teodora Szczukowskiego. Niestety nie wiemy w jakiej parafii sie urodzila ale zginela w Bydgoskim w 1945. Mama moja nie zyje, pan Pieniazek szukal w wielu parafiach i nie ma rejestru. Moj 2+pradziadek to Tomasz Szczukowski, z parafii Nowe , to dziadek Walerii [ojciec--- Teodor].
Czy Pani ma wiecej wiadomosci , prosze o odpowiedz , i dziekuje .. Pozdrawiam--- Alexandra Szczukowska.
alex864@sympatico.ca
|
|
|
|