Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz
Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz [wiadomość #10228] Wed, 04 July 2012 18:52 Przejdź do następnej wiadomości
Wasilewski jest aktualnie niedostępny  Wasilewski
Junior Member
z tego co wiem wikszo rodziny pochodzi z Grabowa Kocierskiego.
Z gry dzikuj za wszelkie informacje
Andrzej Wasilewski
andwas5@wp.pl

Odp: Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz [wiadomość #10229 jest odpowiedzią na wiadomość #10228] Wed, 04 July 2012 19:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Andrzeju,
indeksy z Grabowa Kocierskiego s opublikowane w PomGenBazie. Tylko poszuka i masz Smile od 1774

http://www.ptg.gda.pl/index.php/certificate/action/showinfo/

wyszukiwanie przez - przyblione (SOUNDEX) - s rne formy zapisu nazwiska

powodzenia

Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Wed, 04 July 2012 20:14]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz [wiadomość #10231 jest odpowiedzią na wiadomość #10229] Thu, 05 July 2012 11:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Jolu,
dzikuj za tak szybk reakcj i odpowied. Mam problem jak si do tej sprawy dobra. Nie jestem adnym specem od genealogii, jestem w tej dziedzinie samoukiem, a budowanie drzewa rodzinnego jest moim hobby, a nawet i pasj. Znani mi s od strony mojej mamy mj dziadek, pradziadek oraz prapradziadek z jego maonk Joannis Anzlewicz i Elisabeth Ryk, oraz ich dziei czyli rodzestwem pradziadka Jana Anzlewicza. Na tym koniec, ale ja bym chcia si dowiedzie czy jest moliwe dociec wicej o moich prapradziadkach czyli znw ich potomkach czy przodkach. Buduje ju od dawna moje drzewa rodzinne. Moje poszukiwania staney na nazwisku Anslik, i nigdy bym na to nie wpad e ojciec mojego dziadka Stefana Anslika nazywa si Anzlewicz. Przepraszam ze Ci zasypaem tyloma sowami. ycze Ci miego dnia
Andrzej Wasilewski
Odp: Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz [wiadomość #10232 jest odpowiedzią na wiadomość #10231] Thu, 05 July 2012 14:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Senior Member
Witaj,
wszyscy jestemy samoukami i pasjonatami w tym temacie Smile

w linku, kty podaam poprzednio, wejdz na Grabowo Kocierskie -otworzy sie strona datami chrztw,slubow i zgonow. Kliknij te pogrubione daty (zindeksowane) wpisz nazwisko np Anzlewicz i zaznacz w wyszukiwarce ostatni opcje.

Metody przeszukiwania
bezporednie (mona uy '*' i '?')
podobne (Daitch-Mokotoff SOUNDEX)
przyblione (SOUNDEX)

Wyszuka Tobie nazwiska Anslewicz, Anglewicz, Anzlik, Anzglewicz itd.
Np.:
Grabowo Kocierskie 1843 W8 0011 23 Justyna Marianna Johann Anzglewicz Elisabeth Ryk
Grabowo Kocierskie 1847 W8 0014 11 Magdalena Paulina Joseph Anzlewicz Ewa Ryk
Grabowo Kocierskie 1848 W8 0016 16 Augustin Joseph Anzlewicz Ewa Ryk
Grabowo Kocierskie 1850 W8 0017 18 Julia Augustina Johann Anzlewicz Elisa. Ryk
Grabowo Kocierskie 1852 W8 0020 9 Christina Paulina Johann Anzlewicz Elis. Ryk
Grabowo Kocierskie 1854 W8 0022 19 Johann Johann Anzlewicz Elisa. Ryk
Grabowo Kocierskie 1857 W8 0026 9 Jacob Joseph Johann Anzlewicz Elisab. Ryk
Grabowo Kocierskie 1859 W8 0029 10 August Johann Anzlewicz Elisabetha Ryk
Grabowo Kocierskie 1861 W8 0037 21 Francisca Johann Anslewicz Elisabeth Ryck
Grabowo Kocierskie 1863 W8 0050 29 Marianna Mathilda Johann Anzlewicz Elisabeth Ryk

Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Odp: Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz [wiadomość #10233 jest odpowiedzią na wiadomość #10232] Thu, 05 July 2012 16:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
no Jolu odwalia spor robot, niestety mog Ci za ni tylko podzikowa. Wyuskaa rodzestwo mojego pradziadka Jana Anzlewicza, zastanawiajce jest czy Ewa i Elisabeth Ryk s te same osoby, no i w dalszym cigu wynikao by e rodzicami prapradziadka Joannesa Anzlewicza s Joannes Anzlewicz i Elisabeth Blok, a Elisabeth Ryk Joannes Rick i Christina Ellas. No nie chc Ci za bardzo moimi problemami obarcza. Napisz mi dla odmiany czy ty Jolu prowadzisz drzewko rodzinne i czy masz z nim jakie nie rozwizane sprawy.
Pozdrawiam Ci serdecznie
Andrzej
Odp: Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz [wiadomość #10234 jest odpowiedzią na wiadomość #10233] Thu, 05 July 2012 16:52 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Senior Member
zagadkowych spraw to ja mam "multum" w myl zasady im dalej w las tym wicej drzew Smile
Przejrzae wszystkie indeksy Grabowa Kocierskiego ? chrzty luby zgony - myl, e z nich uoysz spore drzewo :)Gdyby mia wtpliwoci pisz na prv. To bya moja pierwsza zindeksowana parafia.
Jola

Odp: Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz [wiadomość #11069 jest odpowiedzią na wiadomość #10234] Sun, 20 January 2013 11:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Andre jest aktualnie niedostępny  Andre
Miejsce: Unia Europejska
Junior Member
Szanowna Jolu,
to prawda i masz racje, ale cosiek PTG jest w remoncie. Ooo! Chyba jeszcze nie raz poprosz Ci o pomoc i konsultacj Smile))
Pozdrawiam
Andrè
Odp: Poszukuje jakichkolwiek informacji o rodzinie Anzlewicz [wiadomość #11072 jest odpowiedzią na wiadomość #11069] Sun, 20 January 2013 15:33 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jolka
Senior Member
Tak mylaam, e o te Ty Smile
pisz na maila co jeszcze potrzebujesz Very Happy
Jola

Poprzedni wątek: Miejsca pochówku Anzlewiczów
Następny wątek: Rodzina Tomasza Węsierskiego i Julianny Szarmach/Zblewo
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Sep 12 03:52:46 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund