| Luberski, Paczkowski, Nowakowski, Zieleński, Hepka [wiadomość #1319] |
Tue, 27 May 2008 15:45 |
MJKski
|
Junior Member |
|
|
Badam histori mojej rodziny i natrafiem na Pask stron internetow. Moja rodzina mieszkaa w Polsce w okolicach Nowe wiecie, Pienikowo i Lalkowy zanim w 1881 roku wyemigrowaa do Buffalo w Ameryce. Mj prapradziadek nazywa si Bernard Luberski i urodzi si w Bochlin w 1864 roku. Jego ojcem by Jacob Luberski a matk Catherina z domu Nowakowska. Bernard Luberski polubi Anna Paczkowsk w miejscowoci Buffalo, NY w 1883 roku. Mj praprababcia nazywa si Anna Zieleska i urodzi si w Dombrowka\Pienikowo w 1858 roku. Jego ojcem by Jozef Paczkowski a matk Franciszka z domu Zieleska.
Jeeli te nazwiska s jako powizane z Pask rodzin, bardzo prosz o kontakt. Przeledziem moje nazwisko rodowe a do lat 1820-ych. Zgromadziem do duo informacji o Luberskich, Paczkowskich, i Zieleskich z tego regionu. Jeeli byby Pan tak uprzejmy i podzieli si ze mn informacjami o swoich przodkach z lat 1870-tych lub 1880-tych, by moe bd w stanie powiza histori Paskiej rodziny z histori mojej rodziny. Jeeli bdzie Pan zainteresowany chtnie udostpni informacje dotyczce mojej rodziny.
O ile to moliwe prosz o odpowied po angielsku, ale rwnie mam moliwo tumaczenia tekstu w jzyku polskim.
|
|
|
|