Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » szukam krewnych -MEYER -konarzyny
szukam krewnych -MEYER -konarzyny [wiadomość #1535] Fri, 31 October 2008 01:12 Przejdź do następnej wiadomości
olaoska jest aktualnie niedostępny  olaoska
Junior Member
Brak treści wiadomości

szukam Grzonkowskich,Wróblewskich,Kamm,Meyer,Ossowskich ,Trzebiatowskich
http://ogrodyzwierzaki.blogspot.com/

Odp: szukam krewnych -MEYER -konarzyny [wiadomość #1536 jest odpowiedzią na wiadomość #1535] Fri, 31 October 2008 11:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Teerose jest aktualnie niedostępny  Teerose
Miejsce: Juszki k/Kościerzyny
Senior Member
Ktre Konarzyny? Koo Chojnic czy Starej Kiszewy?
Odp: szukam krewnych -MEYER -konarzyny [wiadomość #1537 jest odpowiedzią na wiadomość #1536] Fri, 31 October 2008 13:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
koo Chojnic
Smile

Odp: szukam krewnych -MEYER -konarzyny [wiadomość #1538 jest odpowiedzią na wiadomość #1537] Sun, 02 November 2008 14:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostępny  jankontek
Member
Proponuj sprecyzowa pytanie. Podaj chociaby swoich dziadkw, jakie daty, imiona, nazwiska panieskie itp. Czy chodzi ci o osoby yjce teraz (szukaj w naszej-klasie), czy np. 100, czy 200 lat temu? Chtnie pomog, ale nie mam adnego punktu zaczepienia. Sporo informacji znajdziesz w naszej bazie danych. Dla uatwienia dodam, e w parafii Konarzyny nazwisko Meyer i Meger (Megier, Meyger, Mejger itp.) pisano zamiennie i rnie w rnych okresach czasu, przy czym chodzio o te same osoby. Wystarczy porwna imiona i nazwiska maonkw.
Pozdrawiam
Janek
Odp: szukam krewnych -MEYER -konarzyny , Kamm -Sztum [wiadomość #1539 jest odpowiedzią na wiadomość #1538] Sun, 02 November 2008 18:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
dzikuje za reakcje -podaj blisze dane pradziadek Franciszek Meyer ur,1843 ???? parafia Konarzyny onaty z Rosali z Czarnowskich ur 1862??? parafia Borzyszkowy - mieli 9 dzieci -moja babci Mart ur.1899 ,Jana,Grzegorza,Bernarda,Jadwig ,Helen ,Stefani,Franciszka i Agnieszk
na tym tropie lad si mi urywa ... dopiero zaczynam tworzy drzewo genealogiczne , cay czas poszukuj ...
Z rodziny Kamm znam tylko babcie Mart i wiem ,e urodzia si w Sztumie w 1895 roku z rodzicw Anny I Franciszka Kamm -miaa rodzestwo:Klar, Gertrud,Wilhelma,Edmunda ...
dziadkowie z obu stron zmarli jeszcze przed moim urodzeniem ,wic niewiele wiem

Odp: szukam krewnych -MEYER -konarzyny , Kamm -Sztum [wiadomość #1540 jest odpowiedzią na wiadomość #1539] Mon, 03 November 2008 19:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostępny  jankontek
Member
Teraz mamy o czym rozmawia. 9 sierpnia 1898 r. w parafii Borzyszkowy odby si lub Franciszka Megiera (tak wanie zapisano) lat 26 z Zielonej Chociny i Rozalii de Czarnowskiej lat 23 z Karpna.
Franciszek Wincenty Meger (tym razem Meger) urodzi si 2 kwietnia 1873 r. w Popielewie jako syn Andrzeja Megera i Katarzyny Roek. Pocztkowo rodzina mieszkaa w Popielewie, a pniej w Zielonej Chocinie.
Rozalia Czarnowska urodzia si 27 czerwca 1875 roku w Karpnie jako crka Jana Czarnowskiego i Augustyny Szok.
Jeli chcesz wiedzie wicej, podaj mi swojego maila na prywatnej wiadomoci.
Pozdrawiam serdecznie
Janek

Odp: szukam krewnych -MEYER -konarzyny [wiadomość #1868 jest odpowiedzią na wiadomość #1535] Fri, 20 February 2009 16:47 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Parafia Raci k/Tucholi
Rodzina Megger/Meyer wystpuje ju w najstarszych, zachowanych metrykalnych od 1757r.

Pozdrawiam
Janusz

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Poprzedni wątek: BRUGIER
Następny wątek: FRANZ THIEL
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 10 05:56:27 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund