|
|
|
|
|
|
| Odp: szukam krewnych -MEYER -konarzyny [wiadomość #1538 jest odpowiedzią na wiadomość #1537] |
Sun, 02 November 2008 14:18   |
 |
jankontek
|
Member |
|
|
Proponuj sprecyzowa pytanie. Podaj chociaby swoich dziadkw, jakie daty, imiona, nazwiska panieskie itp. Czy chodzi ci o osoby yjce teraz (szukaj w naszej-klasie), czy np. 100, czy 200 lat temu? Chtnie pomog, ale nie mam adnego punktu zaczepienia. Sporo informacji znajdziesz w naszej bazie danych. Dla uatwienia dodam, e w parafii Konarzyny nazwisko Meyer i Meger (Megier, Meyger, Mejger itp.) pisano zamiennie i rnie w rnych okresach czasu, przy czym chodzio o te same osoby. Wystarczy porwna imiona i nazwiska maonkw.
Pozdrawiam
Janek
|
|
|
|
| Odp: szukam krewnych -MEYER -konarzyny , Kamm -Sztum [wiadomość #1539 jest odpowiedzią na wiadomość #1538] |
Sun, 02 November 2008 18:28   |
olaoska
|
Junior Member |
|
|
dzikuje za reakcje -podaj blisze dane pradziadek Franciszek Meyer ur,1843 ???? parafia Konarzyny onaty z Rosali z Czarnowskich ur 1862??? parafia Borzyszkowy - mieli 9 dzieci -moja babci Mart ur.1899 ,Jana,Grzegorza,Bernarda,Jadwig ,Helen ,Stefani,Franciszka i Agnieszk
na tym tropie lad si mi urywa ... dopiero zaczynam tworzy drzewo genealogiczne , cay czas poszukuj ...
Z rodziny Kamm znam tylko babcie Mart i wiem ,e urodzia si w Sztumie w 1895 roku z rodzicw Anny I Franciszka Kamm -miaa rodzestwo:Klar, Gertrud,Wilhelma,Edmunda ...
dziadkowie z obu stron zmarli jeszcze przed moim urodzeniem ,wic niewiele wiem
szukam Grzonkowskich,Wróblewskich,Kamm,Meyer,Ossowskich ,Trzebiatowskich
http://ogrodyzwierzaki.blogspot.com/
|
|
|
|
|
|
| Odp: szukam krewnych -MEYER -konarzyny [wiadomość #1868 jest odpowiedzią na wiadomość #1535] |
Fri, 20 February 2009 16:47  |
 |
Zatoka
|
Senior Member |
|
|
Parafia Raci k/Tucholi
Rodzina Megger/Meyer wystpuje ju w najstarszych, zachowanych metrykalnych od 1757r.
Pozdrawiam
Janusz
Janusz Wegner
Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
|
|
|
|