Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka
Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #660] Fri, 06 April 2007 15:45 Przejdź do następnej wiadomości
tamarat40 jest aktualnie niedostępny  tamarat40
Junior Member
Witam! Mam na imi Tamara.Od pewnego czasu prbuj dowiedzie si czego o swoich przodkach. Pasj poszukiwania swoich korzeni zarazi mnie jeden z czonkw Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego. Interesuj mnie osoby o nazwisku Jarzyski, Jarzyska, ktrzy zamieszkuj przede wszystkim okolice Wbrzena, Bydgoszczy, Grudzidza i Wielkopolski. Jeeli kto wie gdzie znajduje si miejscowo Wieczrki koo Wbrzena i ma dostp do dokumentacji tego terenu prosz o kontakt. Poszukuj rwnie osb o nazwisku Palicki, Palicka z terenw Wielkopolski,okolic Bydgoszczy oraz Gdyni. Pozdrawiam
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #666 jest odpowiedzią na wiadomość #660] Mon, 09 April 2007 22:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
yahoo jest aktualnie niedostępny  yahoo
Junior Member
Jarzyski to moze by inna forma nazwiska Jasiski. A na forum mamy jednego Jasiskiego, ktry jest zwizany z Grudzidzem. Skontaktuj si z Marcinem Jasiskim - nick:milksurfer.

Nie zaszkodzi sprbowa, w najgorszym przypadku nic nie tracisz (poza kilkoma minutami na napisanie wiadomoci)

Pozdrawiam
Marcin Jasiski
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #667 jest odpowiedzią na wiadomość #666] Wed, 11 April 2007 13:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam Marcinie! Z tej strony Tamara. Myl, e mimo podobnego brzmienia Jarzyski, Jasiski s to jednak dwa rne nazwiska i dwa rne rody zamieszkujce Grudzidz no chyba e przekamanie nastpio przed 1800 rokiem ale wtedy moja rodzina Jarzyskich nie mieszkaa w Grudzidzu. Pozdrawiam Tamara i dzikuj
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #668 jest odpowiedzią na wiadomość #667] Wed, 11 April 2007 15:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Hallo

To co narazie wiem to ze te rodziny niec maja jak narazie jak chodzi o przekstalcenie ze soba wspulnego
Raczej sa to odrebne rody Ale rowno liczne
Jasinscy-Jasienscy byli czesto przeksztalcani ale jak chodzi na naszych terenach to przewaznie w takiej pisowni Iasinski,Jaszynski,Jaschinski(y) Z dodatkami de-von
w Ameryce spotykamy sie niekiedy z Yasinski(Y)
To jest narazie z tym czym sie spotkalem na pomorzu
oczywiscie nie wykluczam bledu w pisowni ale jeszcze sie nie spotkalem aby rody to na dluszy czas prowadzily

Pozdrawiam

Marcin Jasinski ten inny

P.S.
Bym ogladnol Gniew i Swicie tam byli Jarzynscy
ale jak pisalem jest ich wiele

[Uaktualnione dnia: Wed, 11 April 2007 15:56]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #798 jest odpowiedzią na wiadomość #660] Thu, 31 May 2007 22:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sandra21 jest aktualnie niedostępny  sandra21
Junior Member
Witam!

Mam na imie Sandra. Pochodze z Wielkopolski. moje nazwisko to Palicka. przypatkiem trafiam na twojego posta, e poszukujesz osb o tym nazwisku. Moe mamy wsplne korzenie? Razz

Pozdrawiam.
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #810 jest odpowiedzią na wiadomość #660] Tue, 26 June 2007 11:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
palixmp jest aktualnie niedostępny  palixmp
Junior Member
Witam.
Mam na imie Marcin, a nazwisko Palicki. Jestem z Grodziska Wielkopolskiego. Tutaj s 2 rodziny palickich niespokrewnionych ze soba:)
Kiedy na pocztku mojej "kariery" z komputerkami, poznaem koleank Palick z Bdgoszczy. Ona jest Palicka po mu, tez niespokrewniona ze mna:)
Jeli masz ju tyle wiadomoci, chcesz co z tym zrobic?? Jakbym mg pomc, to pisz na maila.

Pozdrawiam

P.S.
Szczeglne pozdrowienia z Sandry, jak dot jedynej o nazwisku Palicka na tym wtku:)

Pozdro
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #813 jest odpowiedzią na wiadomość #660] Sun, 01 July 2007 22:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sandra21 jest aktualnie niedostępny  sandra21
Junior Member
Witam!

dzikuj licznie za pozdrowienia.
niestety adko tu zagldam i dopiero teraz odczytaam twojego posta. Ja pochodze z Piy i jest tu wiele rodzin o naszym nazwisku. praktycznie wszyscy to rodzina. Moe ty te do niej naleysz?

Pozdrawiam Sandra.
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #843 jest odpowiedzią na wiadomość #798] Mon, 30 July 2007 13:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witaj Sandra! Przepraszam e odpisuj tak pno ale dopiero przyjechaam do Polski i odpowiadam na wiadomoci. Mam na imi Tamara. Moja babcia bya z domu Palicka. Z tego co wiem to osb noszcych nazwisko Palicka /Palicki nie ma zbyt wielu w Polsce i dlatego myl, e wszyscy s spokrewnieni.
Chciaabym z tob utrzymywa kontakt. Podaje ci moje dane kontaktowe tamarat40@tlen.pl skype-tamarat40. tel. niestety tylko komrka na razie 509899130. POZDRAWIAM-pommy sobie razem w odszukaniu naszych korzeni. Tamara z Gdaska
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #844 jest odpowiedzią na wiadomość #810] Mon, 30 July 2007 13:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witaj Marcinie! Z tej strony Tamara z Gdaska.Moja babcia bya z domu Palicka. Z tego co wiem to osb noszcych nazwisko Palicka /Palicki nie ma zbyt wielu w Polsce i dlatego myl, e wszyscy s spokrewnieni.
Chciaabym z tob utrzymywa kontakt. Podaje ci moje dane kontaktowe tamarat40@tlen.pl skype-tamarat40. tel. niestety tylko komrka na razie 509899130. POZDRAWIAM-pommy sobie razem w odszukaniu naszych korzeni. Tamara z Gdaska
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #854 jest odpowiedzią na wiadomość #660] Mon, 13 August 2007 11:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Jarzynski jest aktualnie niedostępny  Jarzynski
Junior Member
Witaj Tamara!
Ostatnio zainteresoway mnie moje korzenie i znalazem t stron. Poszukujesz osb o nazwisku Jarzyski. Mam w Grudzidzu rodzin o nazwisku Jarzyski, mj tata stamtd pochodzi. Ja jestem kolejnym pokoleniem Jarzyskich,ale mieszkam w okolicach Koszalina.

Damian Jarzyski
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #861 jest odpowiedzią na wiadomość #660] Wed, 15 August 2007 20:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
czech jest aktualnie niedostępny  czech
Junior Member
Witam.
W moim drzewie genealogicznym wystepuje rodzina Jarzyskich z Gdaska.Przodkowie tej gazi pochodz z okolic Pocka(Radziwie)moe przodkowie wywodz si z terenw Wielkopolski.Szczegy zobacz www.cz.kacprzak.webpark.pl

Pozdrowienia
Czesaw Kacprzak Gdask
Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #3717 jest odpowiedzią na wiadomość #854] Fri, 26 March 2010 21:26 Przejdź do poprzedniej wiadomości
edytamagda jest aktualnie niedostępny  edytamagda
Junior Member
Jarzynski napisa(a) dnia pon, 13 sierpie 2007 11:10

Witaj Tamara!
Ostatnio zainteresoway mnie moje korzenie i znalazem t stron. Poszukujesz osb o nazwisku Jarzyski. Mam w Grudzidzu rodzin o nazwisku Jarzyski, mj tata stamtd pochodzi. Ja jestem kolejnym pokoleniem Jarzyskich,ale mieszkam w okolicach Koszalina.

Damian Jarzyski

Witaj Damianie!
Duo czasu mino od wysania twojej informacji,ale ja dopiero niedawno dowiedziaam si,i wrd czonkw mojej rodziny jest Konrad Wiktor Jarzyski.Polubi Helen Grams ur. w 1919r. w Margoninie lub okolicach-to Wielkopolska.Mieszkali w Grudzidzu.Ja wywodz si z rodziny Gramsw.

Pozdrawiam
Edyta
szukam:Grams,Cegielscy,Ciesiółka,Maciejewscy,Winkler,Thielma nn,K aja,Meler lub Meller,Klevenhagen,Zborowscy
Poprzedni wątek: Bączek , Jeleńska
Następny wątek: Dziękuję
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Jul 31 00:04:54 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund