Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Poszukuję "Augusta Syldatk / Piwka zd. Scheel"
Poszukuję "Augusta Syldatk / Piwka zd. Scheel" [wiadomość #14965] Fri, 08 April 2016 10:41 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Batalion01 jest aktualnie niedostępny  Batalion01
Miejsce: Gdynia
Member
Witam!

Od duszego czasu szukam informacji o dacie i miejscu mierci mojej pra pra pra babci, Augusty Syldatk...

W czym tkwi problem? Nie mog nigdzie znale aktu zgonu tej osoby... Co najgorsze, nazwisko Syldatk jest do popularne w tamtych stronach i jest sporo osb o takim imieniu u nazwisku. Przeszukaem prawdopodobnie wszystkie te osoby i adna nie pasuje mi do mojego przodka.

Czy ma kto moe w swoich znalezionych przodkach tak osob albo jest w stanie mi pomc? Poniej zamieszczam informacje o tej osobie:

AUGUSTA urodzona prawdopodobnie w 1822 r. w okolicach Bckiej huty koo Sierakowic... Niestety, aktu urodzenia nie posiadam. Dat znam z wpisu aktu lubu z parafii Sierakowice z 1843 r. (Patrz zacznik akt slubu 1843)

W 1840 urodzia nielubnego syna Augusta Scheel, wpis naprowadza mnie na Bck hut jako prawdopodobne miejsce zamieszkania Augusty.

W 1843 r. w Sierakowicach Augusta wychodzi za m za Jakuba Piwka (Patrz zacznik akt lubu 1843) Sierakowice

W 1861 r. wysza ponownie za m za Johann Syldatk... Sierakowice.

No i po za tym e miaa z nim jeszcze dwjk dzieci z Janem a ich miejsce zamieszkania naprowadza mnie na miejscowo PAUBICE... Trop mi si urwa na temat tej osoby....

Wiem na pewno e w 1891 roku ona ju nie ya, bo taki zapisek znalazem w akcie zgonu jej syna Augusta Scheel.

Z gry dzikuj za wszelk pomoc!

Rodzina - SZELA, DYSZER, CZAJA, BRYLOWSCY

[Uaktualnione dnia: Fri, 08 April 2016 10:50]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Odczytaj wiadomość
Poprzedni wątek: Poszukuje rodziny Krawieckich
Następny wątek: Nowy poszukuje: Mielewczyk, Gehrmann, Glaner, Trzcinski
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Aug 14 06:34:29 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund