Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » szukam książki rodowód Hamerskich
szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5436] Fri, 03 December 2010 15:25 Przejdź do następnej wiadomości
naluk jest aktualnie niedostępny  naluk
Junior Member
Prosz o kontakt na maila: naluk@wp.pl osob ktra posiada t ksik.
Nie mog znale jej w internecie a interesowaoby mnie kilka informacji. Myl ,e bymy mogli si dogada.

pozdrawiam
ukasz
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5479 jest odpowiedzią na wiadomość #5436] Tue, 07 December 2010 18:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zmuda jest aktualnie niedostępny  Zmuda
Miejsce: Braunschweig,Niemcy
Junior Member
Ostrzegam.Bardzo duo bdw!

Stanisaw

Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5486 jest odpowiedzią na wiadomość #5479] Wed, 08 December 2010 09:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
naluk jest aktualnie niedostępny  naluk
Junior Member
dziki,

bd potwierdza w innych rdach.

pozdrawiam
ukasz
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5524 jest odpowiedzią na wiadomość #5486] Tue, 14 December 2010 00:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ireneuszp jest aktualnie niedostępny  ireneuszp
Miejsce: Manchester
Junior Member
Ja rwnie poszukuj tej ksiki.

Powd:

ja - Ireneusz Pliszka
moja mama - Irena Pliszka zd. Skiba
jej ojciec - Jzef Skiba
jego pierwsza ona - Jzefa Hamerska (17.08.1902-02.04.1929)

Nic doda, nic uj. Prosz nawet o wersj w PDF jeli nie mog do niej dotrze inaczej (mieszkam w Manchester). Kto podejmie si dla mnie zeskanowania caoci?
Z gry dzikuj!!!
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5530 jest odpowiedzią na wiadomość #5524] Tue, 14 December 2010 09:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
To jest namawianie do przestpstwa a tego na tej stronie nie robimy.

Staszek
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5536 jest odpowiedzią na wiadomość #5530] Wed, 15 December 2010 00:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ireneuszp jest aktualnie niedostępny  ireneuszp
Miejsce: Manchester
Junior Member
Nie miaem pojcia, e namawiam do przestpstwa. Nie o to mi chodzio. Wiem tylko tyle, e "wydano" t ksik tylko w 500 egzemplarzach dla (najbliszej) rodziny i szybko si rozesza. Nikt z tych, ktrzy maj do niej dostp (daleki wprawdzie, ale maj) nie mog tej ksiki poyczy osobie trzeciej (jak np. ja) i tu mj dostp do niej si urywa. Jak w zwizku z tym, drogi Stanisawie, dotrze do ksiki, ktrej w adnej bibliotece nie ma.
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #5537 jest odpowiedzią na wiadomość #5436] Wed, 15 December 2010 00:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Szukaj kontaktu z autorem ksiki i jemu zadaj stosowne pytania. By moe on podejmie decyzj o przekazaniu Tobie wersji elektronicznej.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #6761 jest odpowiedzią na wiadomość #5537] Mon, 21 March 2011 11:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
maxaugust jest aktualnie niedostępny  maxaugust
Junior Member
Dwa lata temu rwnie poszukiwaem tej ksiki. W tym celu odezwaem si do wydawnictwa Bernardinum.

Tre mojego maila z dnia 02.03.2009r.

"Dzie dobry!
Jestem zainteresowany kupnem ksiki:

Rodowd Hamerskich. Potomstwo Wawrzyca I Hamerskiego z Giedona koo
Brus oraz zarys spokrewnionych rodw Cysewskich, Czarnowskich,
Koliskich, Ostrowskich, Prdzyskich i Leliwa Pruszakw.
Zebrane przez Wincentego Hamerskiego i Renat Genowef Hamersk-Rymarz
Pelplin: Bernardinum, 1998

Ksika zostaa wydana przez Pastwa wydawnictwo ponad 10 lat temu i
chciabym si dowiedzie czy istnieje szansa na kupno jej u Was ?

Z powaaniem
Maksymilian Fedde"

Otrzymana odpowied z dnia 04.03.2009r.:
"Witam,

Ksika Rodowd Hamerskich jest w sprzeday w cenie detalicznej 120,00 z.
Moemy sprzeda ksik w cenie 75,00 z. plus koszt przesyki 14,00 z. za
pobraniem lub koszt przesyki na przelew 7,50 z. (patne z gry na konto
bankowe).

Pozdrawiam,

Wioletta Drawska"

Nie wiem jak w chwili obecnej wyglda sytuacja, ale napisa do wydawnictwa nie zaszkodzi.
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #6991 jest odpowiedzią na wiadomość #5436] Tue, 05 April 2011 21:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jozin jest aktualnie niedostępny  jozin
Junior Member
120 z za t ksieczk?! Jest to rozbj w biay dzie. Wydawcy Bernardinum nie maj wstydu tyle kasowa. wiatowe publikacje po 300 stron mona dosta za ok 60-80 z. Robi Wam wielk "ask" oferujc j za " jedyne" 75z+14z to i tak jest 89 z. Kto mi udowodni, e naley do rodziny dostanie PDFa za darmo (objto ok 30 MB). I nie ma tu adnego przestpstwa. Jest zgoda rodziny na udostpnienie zainteresowanym czonkom rodziny. Pozdrawiam Wszystkich Wiesio
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #6996 jest odpowiedzią na wiadomość #6991] Wed, 06 April 2011 07:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zmuda jest aktualnie niedostępny  Zmuda
Miejsce: Braunschweig,Niemcy
Junior Member
Jeszcze raz ostrzegam przed t ksik.
Zawiera bardzo duo bdw, zych pocze,no i bzdur.
Przede wszystkim przy rodowodach Ostrowskich,Prdzyskich,Cysewskich czy Czarnowskich.

Pozdrawiam Stanisaw
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #7040 jest odpowiedzią na wiadomość #6996] Sun, 10 April 2011 19:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jozin jest aktualnie niedostępny  jozin
Junior Member
Panie Stanisawie to adnie, e ostrzega Pan nas wszystkich przed bdami i bzdurami z tej ksiki, ale prosz o szczegy bo tak to nikt nie wie czy ma Pan racj.
Odp: szukam książki rodowód Hamerskich [wiadomość #7081 jest odpowiedzią na wiadomość #6996] Wed, 13 April 2011 22:47 Przejdź do poprzedniej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
Moe nie ksika ale cenne pamitki na allegro:
http://allegro.pl/empffchein-konitz-rittel-1917-chojnice-ryt el-i1554947559.html
http://allegro.pl/karta-polecajaca-1925-chojnice-i1559448986 .html

Pozdrawiam
Heniek

[Uaktualnione dnia: Wed, 13 April 2011 22:55]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Chmarzyński
Następny wątek: z Jeżewa
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Aug 05 15:28:35 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund