Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski
Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #131] Fri, 26 May 2006 21:53 Przejdź do następnej wiadomości
gosika jest aktualnie niedostępny  gosika
Junior Member
Potomkw Heleny Rolbieckiej z domu Orzowskiej z Trzebunia (dzieci Jzef i Leon),
potomkw Elbiety Rudnik z domu Orzowskiej z Zapcenia ( dzieci: Anna Sty, Alfons Rudnik,Alojzy Rudnik, stanisaw Rudnik, Franciszek Rudnik, Stefania Barcz, Domcia Rudnik, Ksawery Rudnik)
Potomkw Jana Orzowskiego z Trzebunia ( dzieci Leon,Bronisaw, Jan.Max,Franciszek, Stanisaw Alfons, Helena Spieriewka,Maria Pabicka) - poszukuj.
Elbieta,helena i Jan Orzowscy s rodzestwem Anny Orzowskiej ur 17.07.1894, zm30.01.1969 - Anna mieszkaa na wybudowaniu Nierostowo.Serdecznie pozdrawiam. Agnieszka. meil: gosia1973@op.pl

[Uaktualnione dnia: Fri, 26 May 2006 21:55]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #215 jest odpowiedzią na wiadomość #131] Fri, 11 August 2006 07:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kdan56 jest aktualnie niedostępny  kdan56
Miejsce: Tczew
Member
Witam serdecznie po dugiej przerwie.Wznowi szukanie grobw Orzowskich w Tczewie ,troch to potrwa bo jest kilka cmentarzy w Tczewie i nie wszystkie s zinwentaryzowane cyfrowo.Mam jeszcze jedno pytanie ,wczytujc si w notatk natknoem si na nazwisko Spirewka lub o podobnej pisowni,w Tczewie mieszkaj osoby o tym nazwisku.Pozdrawiam kdan
Odp: Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #216 jest odpowiedzią na wiadomość #131] Fri, 11 August 2006 11:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
gosika jest aktualnie niedostępny  gosika
Junior Member
Spierewka to Helena zd Orzowska ( mieszkaa w Mdrzechowie)- siostra Alfonsa Orzowskiego ( to wanie jego poszukuj w Tczewie no i jego rodziny ).Alfons - syn Jana Orzowskiego z Trzebunia.Pozdrawiam Agnieszka
Odp: Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #1142 jest odpowiedzią na wiadomość #131] Tue, 12 February 2008 02:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Lesmil jest aktualnie niedostępny  Lesmil
Junior Member
Elbieta Rudnik zd. Orzowska (1887-1971) bya on Piotra Rudnika (1879-1963). Zmara i jest pochowana w Zapceniu. W naszym drzewie ma 90 krewnych (potomkowie jej i jej rodzestwa). Su informacjami. Pozdrawiam

Leszek Mila
Odp: Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #1151 jest odpowiedzią na wiadomość #1142] Fri, 15 February 2008 21:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marylamika jest aktualnie niedostępny  marylamika
Junior Member
Elbieta Orzowska z ma Rudnik bya siostr mojej babci Heleny
z Orzowskich Rolbieckiej z Trzebunia.Chtnie wymieni wiadomoci.Pozdrawiam
Odp: Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #1152 jest odpowiedzią na wiadomość #1151] Fri, 15 February 2008 22:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
I to si zgadza Smile Zaprasza do naszego projektu. Wicej napisz na prv. Leszek Mila

Leszek Mila
Odp: Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #11153 jest odpowiedzią na wiadomość #131] Sun, 03 February 2013 23:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
eneanka jest aktualnie niedostępny  eneanka
Junior Member
Wiem, e to stary wtek, ale sprbuj:
nazwiska Barcz oraz Pa(u)bicka wystpuj i w moim drzewie; ta ga usiana jest miejscowociami i nazwiskami z regionu.

Moe dojdziemy do wsplnych wnioskw?

Oba nazwiska s u mnie w gazi po kdzieli: Paubicka to nazwisko panieskie mojej prababki. Barcz (Bartsch) - panieskie mojej praprababci.

Przy okazji - witam si Smile
Joanna
Odp: Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #11156 jest odpowiedzią na wiadomość #11153] Mon, 04 February 2013 07:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam,
Nasze gwne ustalenia genealogiczne zamieszczamy gwnie w serwisie www.geni.com
Proponuj si tam zalogowa (naley utworzy swj profil, tak jakby zaczynao si budow swojego drzewa). Potem mona przeglda drzewo (profile publiczne) i na pewno znajdziesz tam osoby o tych nazwiskach.
W razie pyta, odszukaj mj profil na GENI (przez wyszukiwark) i napisz do mnie (przez GENI).
Pozdrawiam
Leszek Mila
Odp: Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #11160 jest odpowiedzią na wiadomość #11156] Mon, 04 February 2013 12:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
eneanka jest aktualnie niedostępny  eneanka
Junior Member
Dzie dobry,
poogldaam sobie troch GENI i - za darmo - niewiele tam mona zdziaa. Chyba e czego nie zauwayam - poprosz licznie o uwiadomienie.
Na co dzie korzystam z odpatnej funkcji na My Heritage, i nawet import drzewa w plikach GEDCOM na GENI - nie za bardzo wchodzi w rachub...

Pozdrawiam
Asia
Odp: Rolbiecki,Rudnik,Orzłowski [wiadomość #11164 jest odpowiedzią na wiadomość #11160] Tue, 05 February 2013 08:20 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
Od listopada 2012 r. GENI wchodzi w skad MyHeritage Ltd. Nie wiem do koca, co z tego wynika. Moliwe, e w przyszoci nastpi poczenie obu serwisw.

Nie wiem, jaki masz status w GENI i czy twoje drzewo jest poczone z drzewem gwnym?
Jeeli masz konto bezpatne, to faktycznie funkcje s ograniczone. Ale ja mam tam uprawnienia PRO, wic jeli potrzebujesz pomocy w scalaniu drzew - chtnie pomog.
Odszukaj mnie w GENI i napisz do mnie - wtedy moemy podyskutowa o twoim drzewie.

Leszek Mila

Leszek Mila
Poprzedni wątek: Sieracki, Pastwa, Czapiewskich
Następny wątek: ruchy ludności
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Aug 05 02:44:06 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund