Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Warnke
Odp: Warnke [wiadomość #5748 jest odpowiedzią na wiadomość #5460] Sun, 02 January 2011 21:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kshysio jest aktualnie niedostępny  kshysio
Junior Member
Witam w Nowym Roku!
co do poszukiwa - w domu przegrzebaem stare zdjcia i opisy, na zdjciu pomnika (ju nieistniejcego) udao mi si wyczyta daty urodzin i mierci pradziadkw:
Wawrzyniec Warnke (tudzie Laurentius, a nawet usyszaem imi Lorentz) ur. 09 VIII 1873, zm. 3 I 1945
Anna Warnke (z d. Kaduska) ur. 25 III 1880, zm. 9 IV 1949

rodzicami Wawrzyca byli Marcin Warnke i Anna Warnke z d. Kluskowska;
Rodzice Anny to Jan i Justyna Kaduscy.
pozdrawiam
Krzysztof

just be blue...
Odp: Warnke [wiadomość #6515 jest odpowiedzią na wiadomość #3890] Sun, 27 February 2011 13:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Moni8 jest aktualnie niedostępny  Moni8
Junior Member
Rwnie poszukuj swoich przodkw z rodziny Warnke.
W latach 1870-1895 ojcem 10 dzieci (m.in. Anastazji (potem Lamczyk), Stanisawa, Franciszka, Leona...) zosta Jan Warnke, jego on bya Anna ( nie wiem kiedy si urodzili ani kiedy wzili lub ). Mieszkali w Zalesiu. Mieli karczm.
Poszukuj jego przodkw, rodzicw, rodzestwo ( jeeli mia ). Jeli kto cokolwiek wie na ten temat to prosz o pomoc.
Odp: Warnke [wiadomość #6521 jest odpowiedzią na wiadomość #6515] Sun, 27 February 2011 22:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
katnal jest aktualnie niedostępny  katnal
Miejsce: Bydgoszcz
Senior Member
Witam.
Zwracam si z proba o pomoc do osb zainteresowanych nazwiskiem WARNKE. By moe kto z Was ma w swoim drzewie Mariann Warnke/Warmke (bior te pod uwag odmian WAMKE) Jest to moja praprababcia. Niestety nie wiem gdzie i kiedy si urodzia. Wysza za m ok 1883 za Alberta Czajkowskiego. Nie wiem tez gdzie odby si ich lub Sad Pierwsze dziecko rodzi si w alnie w 1884 roku.Kolejne dzieci w Jeleczu, Grochowie i Tucholi. Nie siedz spokojnie na jednym miejscu. Prawdopodobnie ostatecznie osiedlaj si w Lichnowach k/Chojnic. Moje pytanie dotyczy rodzicw Marianny i Jej miejsca urodzenia. Bd wdziczna za kad wskazwk.

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: Warnke [wiadomość #6531 jest odpowiedzią na wiadomość #6521] Mon, 28 February 2011 19:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witajcie.
Od wczoraj troch si zmienio. Napisanie postu zmobilizowao mnie do poszukiwa "gbszych" i si udao!! Znalazam moja Mariann. Okazao si, e miaam J pod samym nosem. Wystarczyo jeszcze raz przeczyta to co napisaam wczoraj. Maria Rosalia urodzia si w 1861r w Lichnowach k/Chojnic i tam te zmara w 1929r. Jej rodzice to Johann WARMKE i Maria Froelke. Czyli jak si okazao "kosznajderia" pynie i w moich yach.

POZDRAWIAM

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Poszukiwane nazwiska: Zakryś, Wegner, Rekowscy, Czajkowscy, Warmke, Jabłońscy, Walas
Odp: Warnke [wiadomość #6756 jest odpowiedzią na wiadomość #6531] Sun, 20 March 2011 19:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
beatabistram jest aktualnie niedostępny  beatabistram
Member
Witajcie !
Chyba znalazlam Andreasa seniora!
Znalazlam nazwisko Wamke (Piotr jeszcze raz dzieki Very Happy ,) wbilam na ptg... i znalazlam Andreasa Warnike ur. w Byslaw w 1797!!! z ojca Petrus i matka ELISABETH Jankowska (senior powinien ur. ok 1799 wiec moze pasuje?!!
jest jeszcze Stanislaw ur. 1800 tu ojciec wpisany wlasnie Petrus Wamke , matka Elisabeth
Na mapie niedaleko tego Byslaw miejscowocs - Szewno!!!
moze Szerno z aktu slubu Dawida to to Szewno???
Jedynie martwi mnie, ze nie ma Dawida ur (ok. 1804). ale moze to Szewno nalezalo do innej parafii ???
Sa urodzenia dzieci , moze tej samej pary od 1781 do 1795 w Raciazu - pisze moze, bo matka wpisana Elisabeth Janowiczowna a nie Jankowska.... ale podobnie , a ojciec Petrus Wamke

Slub Pertusa Warmckie i Elisabeth Janowitz odby si 27/4/1776 w Raciu.( czyli jeszcze inna pisownia Laughing )
pozdrawiam Beata

Odp: Warnke [wiadomość #6757 jest odpowiedzią na wiadomość #3890] Sun, 20 March 2011 20:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
wamke jest aktualnie niedostępny  wamke
Miejsce: Tuchola
Senior Member
Witam, Beato pomylia si w ksidze jest zapisany Andreas Wamkie a nie Warnike, a ponad to rodzina Wamke z parafii Bysaw nie pisze si Warnke lecz Wamke i czasami Wamka i nie s spokrewnieni z rodzin Warnke z okolic Brus, take to nie ten trop!
Pozdrawiam

Andrzej Wamke
Odp: Warnke [wiadomość #6759 jest odpowiedzią na wiadomość #6757] Sun, 20 March 2011 23:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Chaber jest aktualnie niedostępny  Chaber
Miejsce: Gdynia
Member
Myl, e koncepcja pani Beaty wcale nie jest taka za. Omawiajc t kwesti musimy pamite, e forma zapisu nazwiska od omawianego koca XVIII w. bedzie waha si jeszcze przez 200 lat. Dobrze rwnie wiecie, e "mobilno" naszych przodkw bya wiksza ni moglibymy si spodziewa.
Szewno to parafia wiekatowo (ale by tam te folwark Szewinko, co mogoby wiadczy, e ojciec Andreasa seniora zmienia miejsce zamieszkania w zwizku z prac???). Innym przyczynkiem do koncepcji pani Beaty jest rwnie to, e jeden z Kosiedowskich (te rne formy zapisu nazwiska tej rodziny) z Zalesia koo Brus,skoligacony z rodzin Warnke z okolic Brus,wzi sobie za on dziewczyn z parafii Raci. Dalek to prawda, ale moe wanie jakie mieli zwizki rodzinne z t czci Pomorza???
No to mamy do mylenia!
Pozdrowienia
Arnold
Odp: Warnke [wiadomość #6760 jest odpowiedzią na wiadomość #3890] Mon, 21 March 2011 10:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witaj Andrzeju!
Sama forma jak nazwisko jest czy bylo pisane, mnie nie przekonuje, Arnolda tez nie !

http://www.ptg.gda.pl/index.php/certificate/action/searchB/
cos tu nie wyszlo wbij,ale Andreas 1797 i ojca Petr , Wa

http://www.ptg.gda.pl/index.php/certificate/action/searchB/
a tu ojciec jak wyzej i matka Elisabeth
Rolling Eyes
A tu masz slub , moim zdaniem tej pary w Raciazu
index.php?t=getfile&id=819&private=0
jakie Twoim (i innych) zdaniem jest tutaj nazwisko???
Nie bede sie upierac, moze to nie rodzice "naszego" Andreasa i Dawida, ale jesli wiesz co stalo sie z Andreasem ur. 15 listopada 1797 roku to daj znac, to bedzie dowod, ze to nie nasz!
Na dzien dzisiejszy (nie ma wszystkich ksiag),ale nie ma w Brusach i Zalesiu przed Andreasem seniorem innych Wa(rn,m)ke. Andreas przybywa wiec do Zalesia (wg. aktu slubu z 1823 z "Jachowej Karczmy" ???)
pozdrawiam Beata

[Uaktualnione dnia: Mon, 21 March 2011 10:26]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Warnke [wiadomość #6763 jest odpowiedzią na wiadomość #6760] Mon, 21 March 2011 15:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam, co si stao z Andreasem to nie wiem, ale na pewno jego nazwisko rodowe brzmiao WAMKE a nie WARNKE czy WARMKE, a te rnice w zapisie to std, e ksia rnie pisali- tak jak usyszeli, Andreas mia jeszcze brata Stanislausa ur.1800 Bysawek, zm. 1891 Bysawek; napewno Petro Warmkie i jego ona z par. Raci to inna para ni ta z Bysawka, Petro z Racia na 99% pochodzi z Kosznajderi bo tam wystpuj nazwiska Warnke i Warmke. Rodzina Wamke od XVI wieku mieszka w Bysawku i od wtedy pisze si Wamke. Na akcie lubu Petra i Elisabeth z par. Raci jest napisane skd pochodz nowoecy, ale jest niewyranie napisane i nie mog odczyta, moe kto si podejmie odszyfrowania?!
Pozdrawiam

Andrzej Wamke

[Uaktualnione dnia: Mon, 21 March 2011 19:35]

Odp: Warnke [wiadomość #6765 jest odpowiedzią na wiadomość #6763] Mon, 21 March 2011 19:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Brak treści wiadomości

Andrzej Wamke

[Uaktualnione dnia: Mon, 21 March 2011 19:34]

Odp: Warnke [wiadomość #6767 jest odpowiedzią na wiadomość #6765] Mon, 21 March 2011 20:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Moni88 jest aktualnie niedostępny  Moni88
Miejsce: Zalesie
Junior Member
A zna kto moe rodzin Warnke w troch pniejszych latach ?
Chodzi mi o lata 1840 - 1900 oczywicie z Zalesia koo Brus.
Odp: Warnke [wiadomość #6768 jest odpowiedzią na wiadomość #6765] Mon, 21 March 2011 20:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Moja prababcia Paulina urodzia si wg aktu zgonu w Sicinach/Jelecza. Jej akt urodzenia zosta wystawiony w Tuchce a matk bya Marianna Czaikowska zd Warnske. Paulina braa lub jako Warmke i w aktach jej dzieci te wpisano Warmke. Czy macie jaki pomys na odpowiednie nazwisko mojej Pauliny ?

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Odp: Warnke [wiadomość #6769 jest odpowiedzią na wiadomość #6768] Mon, 21 March 2011 20:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam, jeli Paulina nazywaa si Warmke, czyli tak jak jej mama (bo zapewne Warnske to znieksztacenie od Warmke) to zapewne bya dzieckiem panieskim. Nazwisko Warmke jest do popularne na Kosznajderi wic tam proponuj Ci szuka przodkw.
Pozdrawiam

Andrzej Wamke
Odp: Warnke [wiadomość #6778 jest odpowiedzią na wiadomość #6767] Tue, 22 March 2011 09:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Moni88 napisa(a) dnia pon, 21 marzec 2011 08:15

A zna kto moe rodzin Warnke w troch pniejszych latach ?
Chodzi mi o lata 1840 - 1900 oczywicie z Zalesia koo Brus.

Witaj Moni!
A kogo potrzebujesz? kogo masz?
pozdrawiam Beata
Odp: Warnke [wiadomość #6782 jest odpowiedzią na wiadomość #6778] Tue, 22 March 2011 17:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam. Mam niestety jeszcze mao informacji.
Wiem, e w latach 1850 - 1930 y w Zalesiu Jan Warnke, jego on bya Anna.
Najstarsza jego crka urodzia si w 1879 roku ( Anastazja, z ma Lamczyk, nastpnie by Stanisaw i tak byo ich 10, ktrych znam, Ale wczeniej ?
Chciaabym bardzo dowiedzie si czego na temat tego Jana i jego ony, rodzestwa i rodzicw.

[Uaktualnione dnia: Tue, 22 March 2011 17:42]

Odp: Warnke [wiadomość #6789 jest odpowiedzią na wiadomość #6782] Tue, 22 March 2011 20:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
ja mam w drzewie Jana Warnke ur. w Zalesiu 17 maja 1851. nie wiem nic na temat zony i dzieci, natomiast jego rodzice to Andrzej Warnke i Nepomucena Orowska

just be blue...
Odp: Warnke [wiadomość #6791 jest odpowiedzią na wiadomość #6789] Tue, 22 March 2011 20:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
A Andrzej jest juniorem z postow wyzej
pozdro bb
Odp: Warnke [wiadomość #6793 jest odpowiedzią na wiadomość #3890] Tue, 22 March 2011 20:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
A co Ci si kolego nie podoba w moich postach??
Pozdrawiam

Andrzej Wamke
Odp: Warnke [wiadomość #6796 jest odpowiedzią na wiadomość #6793] Tue, 22 March 2011 20:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Laughing no przeciez, nie mam CIEBIE na mysli tylko ANDREASA WARNKE !!! ur. w 1826 roku z ANDREASA WARNKE seniora i Marianny Bruskiej!!!
poczytaj wszystkie posty! widzisz nawet zeby uniknac takich pomylek warto uzywac imion jakie sa w ksiegach
cos Ty taki nerwowy... cos Tobie zrobiLAM ???
pozdrawiam Beata Bistram
Odp: Warnke [wiadomość #6797 jest odpowiedzią na wiadomość #3890] Tue, 22 March 2011 20:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
To przepraszam bardzo Beato, zapdziem si, nerwowo to nasza cecha rodzinna.
Pozdrawiam

Andrzej Wamke
Odp: Warnke [wiadomość #6798 jest odpowiedzią na wiadomość #6797] Tue, 22 March 2011 20:54 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
oki ! az mi ulzylo Laughing
pozdro bb
Odp: Warnke [wiadomość #6802 jest odpowiedzią na wiadomość #6768] Tue, 22 March 2011 21:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
katnal napisa(a) dnia pon, 21 marzec 2011 08:17

Moja prababcia Paulina urodzia si wg aktu zgonu w Sicinach/Jelecza. Jej akt urodzenia zosta wystawiony w Tuchce a matk bya Marianna Czaikowska zd Warnske. Paulina braa lub jako Warmke i w aktach jej dzieci te wpisano Warmke. Czy macie jaki pomys na odpowiednie nazwisko mojej Pauliny ?

Krysiu!
No ale jesli jej mama na akcie urodzenia Pauliny nazywa sie Czaikowska [ z domu Wa(...),( a ojciec nie jest podany?)] to moze Paulina byla wczesniej mezatka z innym Warmke???
Ja mialam podobny problem z Rosalia Wirkus, urodzona jako Wierkus , myslalam, ze byla panna z dzieckiem,i ksiadz zle wpisal nazwisko, ale okazuje sie, ze wyszla za Martina Wirkus , owdowiala i wyszla za maz za Martina Warnke
A wiesz kiedy sie Paulina dokladnie urodzila i kiedy jej matka brala slub???
pozdrawiam Beata
Odp: Warnke [wiadomość #6806 jest odpowiedzią na wiadomość #6802] Tue, 22 March 2011 22:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Moja Paulina nie bya nielubnym dzieckiem. Pozostan jednak przy opcjii WARMKE

Katarzyna Zakryś-Nalazek

Odp: Warnke [wiadomość #6820 jest odpowiedzią na wiadomość #6789] Wed, 23 March 2011 16:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Brak treści wiadomości

[Uaktualnione dnia: Wed, 23 March 2011 16:35]

Odp: Warnke [wiadomość #6821 jest odpowiedzią na wiadomość #6789] Wed, 23 March 2011 16:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
kshysio napisa(a) dnia wto, 22 marzec 2011 08:00

ja mam w drzewie Jana Warnke ur. w Zalesiu 17 maja 1851. nie wiem nic na temat zony i dzieci, natomiast jego rodzice to Andrzej Warnke i Nepomucena Orowska

Jan Warnke to mj pra pradziadek. Ja mam na drzewie wszystkie jego dzieci, wnuki itd.
Wic to chyba o to mi chodzi !
Dziki tym informacjom wyej znajd swoich przodkw, tylko jeszcze nie jestem pewna czy to ten Jan.
Chciaabym si jako upewni...
A wanie ona tego Jana to Anna.
A kto ma moe na drzewie jego rodzestwo ?
Odp: Warnke [wiadomość #6822 jest odpowiedzią na wiadomość #6821] Wed, 23 March 2011 17:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
A zna Pan dat mierci tego Jana, ktry jest na tym drzewie ?
Odp: Warnke [wiadomość #6825 jest odpowiedzią na wiadomość #6822] Wed, 23 March 2011 19:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Moni88 napisa(a) dnia ro, 23 marzec 2011 05:07

A zna Pan dat mierci tego Jana, ktry jest na tym drzewie ?

niestety, nie znam daty mierci. Jeeli chodzi o rodzestwo to mog wymieni:
Szymon, ur October 26, 1854
Jzef, ur March 1, 1857
Maksymilian, ur May 24, 1859
Ignacy, ur February 5, 1861
Franciszka, ur July 4, 1863
Franciszek, ur October 25, 1865
nie znam dat mierci. Pisownia imion rwnie spolszczona Razz

W tamtych latach w Zalesiu by jeszcze jeden Jan Warnke, ur January 18, 1865, syn Leona i Marianny osiskiej. Katarzyna, Andrzej (jr), Leon i Marcin (mj prapradziadek) byli rodzestwem.

pozdrawiam
Krzysztof

just be blue...
Odp: Warnke [wiadomość #6826 jest odpowiedzią na wiadomość #6825] Wed, 23 March 2011 19:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
O tego drugiego nie moe chodzi, poniewa tamten Jan mia pierwsz crk ju w roku 1879.
Czyli jednak chodzi o tego Jana.
Bardzo dzikuj Panu za pomoc, cho pewnoci nadal nie mam. Bo duo pomogaby mi data mierci.
Gdyby kiedy dowiedzia si Pan czego wicej to prosiabym o pomoc. Bo teraz poszukuj jeszcze rodzestwo jego rodzicw, oraz ewentualnie dziadkw, czyli od Andreasa.

A widziaam jeszcze we wczeniejszym pocie, e Andreas ( ur 1826 ) mia dwie crki : Aniel i Dominik... kolejna zagadka ?

[Uaktualnione dnia: Wed, 23 March 2011 19:27]

Odp: Warnke [wiadomość #6833 jest odpowiedzią na wiadomość #6826] Wed, 23 March 2011 21:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Pani Moniko! To nie adna zagadka, e Andreas Warnke ur. 1826 oraz jego ona Nepomucena Orowska ur. 1833 mieli jeszcze crki: Aniel 1874-1965 i Dominic 1876-1861, ktre wyszy za m za Kosiedowskich, Kazimierza i Bernharda. Nie uwzgledni tylko (on lub osoba, ktra robia dla niego research) tych modszych dzieci w swym drzewie pan Stanislaus von Zmuda Trzebiatowski oraz pan Andrzej Warmke; patrz http://www.geni.com/family-tree/index/6000000009237958333

Pozdrowienia

Arnold

Odp: Warnke [wiadomość #6834 jest odpowiedzią na wiadomość #6833] Wed, 23 March 2011 21:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Oczywicie, nie Andrzej a Krzysztof Warmke. Sorry Panie Krzysztofie.

Pozdrowienia

Arnold

Odp: Warnke [wiadomość #6836 jest odpowiedzią na wiadomość #6834] Wed, 23 March 2011 22:03 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
OK. OK. Wszystko mi pomiesza si. Zrzumy to na pn por. Przepraszam i Panw Krzysztofa Warnke i Andrzeja Warmke. (A dziwimy si, e w ksigach metrykalnych s bedy w pisowni nazwisk Smile ). Pani Moniko, w metryczce pisze pani, e jest z Zalesia - Robimy zjazd rodzinny? Na forum, ju jest nas paru... No dobrze, artowaem.
Arnold
Odp: Warnke [wiadomość #6846 jest odpowiedzią na wiadomość #6836] Thu, 24 March 2011 16:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Tak, jestem z Zalesia i mieszkam dokadnie w tym miejscu, gdzie kiedy mieszka Jan Warnke.
A zjazd rodzinny. Czemu nie. W kocu nie ma rzeczy niemoliwych.
Musimy tylko pouzupenia informacje i w przyszoci zorganizowa taki zjazd. Wink
Pozdrawiam
Monika
Warnke- którzy zginęli w I WŚ [wiadomość #8081 jest odpowiedzią na wiadomość #5464] Tue, 09 August 2011 09:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Anton Warnke ur 12.10.1988.r - Angowice
Bernhard Warmke - Dabrwka

Krzysiek
Odp: Warnke [wiadomość #12754 jest odpowiedzią na wiadomość #3890] Mon, 27 January 2014 11:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
hesch jest aktualnie niedostępny  hesch
Miejsce: Koszalin
Senior Member
Moe kogo zainteresuje ta licytacja dotyczca Jzefa Warnke z Zalesia.
http://allegro.pl/1938-koscierzyna-kartka-do-brus-zwrot-i392 1636131.html

Pozdrawiam
Heniek
Odp: Warnke [wiadomość #17347 jest odpowiedzią na wiadomość #6760] Mon, 07 October 2019 16:56 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Witam,
Andreas Warnke (Wamke, warmke) ur.15/11/1797 w Bysawku oeni si w Raciu z Elisabeth Grabowiczow z domu Kosowsk, a zmar 17/6/1870 w Raciu.

Pozdrawiam

Andrzej Wamke
Poprzedni wątek: Parafia Lipusz XVIII wiek i wcześniej
Następny wątek: Trzebiatowski - Prill - okolice Cekcyna
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Sep 04 20:46:23 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund