| Ciesielski, Drygalski - Łążyn gmina Zławieś Wielka pow. Toruń [wiadomość #5542] |
Wed, 15 December 2010 19:18  |
TYLKO
|
Junior Member |
|
|
Poszukuje informacji na temat rodziny Ciesielskich oraz Drygalskich z yna wie pooona jest w Gminie Zawie Wielka / niemiecka nazwa LONZYN/ posiadam metrykie chrztu wystawiona w 1941r.
Jest to metryka potwierdzajca chrzest prawdopodobnie mojego pradziadka Wojciecha Ciesielskiego/ ktry odby si 22 kwietnia 1849r/.
Rodzicami byli Jan Ciesielski i Marianna Ciesielska z domu Drygalska.
Metryka wystawiona jest przez kocil katolicki w ynie pow.Toru .
Janusz
[Uaktualnione dnia: Sun, 20 November 2011 21:03] przez Moderatora zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Ciesielski, Drygalski - Łążyn gmina Zławieś Wielka pow. Toruń [wiadomość #9348 jest odpowiedzią na wiadomość #5542] |
Mon, 30 January 2012 22:40  |
Jozwa
|
Junior Member |
|
|
Wikszo rodziny Drygalskich mieszkaa w Rzczkowie ( Rentschkau lub Renczkau gdzie by koci protestancki ) a take okolicznych wioskach . Poniewa parafia katolicka bya w ynie stamtd masz metryk chrztu. Moja prababcia Franciszka z domu Drygalska mieszkaa w Rzczkowie , ale urodzia si okoo roku 1840. Niestety nie mam adnych danych dotyczcych rodzestwa jej rodzicw,
Jeeli masz szceglow dat urodzenia to tylko w Archiwum Diecezjalnym na Frelichowskiego w Toruniu bdziesz mg odszuka dalszych krewnych.
pozdrawiam
Jozwa
Jozwa
|
|
|
|