Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Ciesielski, Drygalski - Łążyn gmina Zławieś Wielka pow. Toruń
Ciesielski, Drygalski - Łążyn gmina Zławieś Wielka pow. Toruń [wiadomość #5542] Wed, 15 December 2010 19:18 Przejdź do następnej wiadomości
TYLKO jest aktualnie niedostępny  TYLKO
Miejsce: Szczecin
Junior Member
Poszukuje informacji na temat rodziny Ciesielskich oraz Drygalskich z yna wie pooona jest w Gminie Zawie Wielka / niemiecka nazwa LONZYN/ posiadam metrykie chrztu wystawiona w 1941r.
Jest to metryka potwierdzajca chrzest prawdopodobnie mojego pradziadka Wojciecha Ciesielskiego/ ktry odby si 22 kwietnia 1849r/.
Rodzicami byli Jan Ciesielski i Marianna Ciesielska z domu Drygalska.
Metryka wystawiona jest przez kocil katolicki w ynie pow.Toru .
Janusz

[Uaktualnione dnia: Sun, 20 November 2011 21:03] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Ciesielski, Drygalski - Łążyn gmina Zławieś Wielka pow. Toruń [wiadomość #9348 jest odpowiedzią na wiadomość #5542] Mon, 30 January 2012 22:40 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Jozwa jest aktualnie niedostępny  Jozwa
Junior Member
Wikszo rodziny Drygalskich mieszkaa w Rzczkowie ( Rentschkau lub Renczkau gdzie by koci protestancki ) a take okolicznych wioskach . Poniewa parafia katolicka bya w ynie stamtd masz metryk chrztu. Moja prababcia Franciszka z domu Drygalska mieszkaa w Rzczkowie , ale urodzia si okoo roku 1840. Niestety nie mam adnych danych dotyczcych rodzestwa jej rodzicw,
Jeeli masz szceglow dat urodzenia to tylko w Archiwum Diecezjalnym na Frelichowskiego w Toruniu bdziesz mg odszuka dalszych krewnych.
pozdrawiam
Jozwa

Jozwa
Poprzedni wątek: Kwaśniewski, Kaszubowski, Wasilewski - Lipinki pow. Świecie
Następny wątek: Kluck Martin - Szwecja, Nadarzyce
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Jul 31 19:59:05 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund