Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rÿgwalski / Domachowski / Frost
Rÿgwalski / Domachowski / Frost [wiadomość #10345] Tue, 14 August 2012 23:19 Przejdź do następnej wiadomości
Rigwald jest aktualnie niedostępny  Rigwald
Junior Member
Czesc. Szukam informacja o rodzinny Rÿgwalski / Domachowski / Frost w rejonie Gniewskie.

Mam akt malzestw (plik jest) z Radostowie/Subkowy i tam dal ta informacja:

Pra pra dziadek Franz (Franciszek) Rÿgwalski urodzil sie w "Alt Janischau" (Janiszewo) w 1851 roku. Rodzicy byly Johann (Jan) Rÿgwalski z Smajewo (Majewo?? Smetowo??) i Barbara Domachowska (kto zmarla w Kopytkowie).

Franz mial bracie ktory tez poplynali do Ameryki: Johann (Jan), Wawrzyniec, i Walenty

Zona Franza (Anna Constantia Frost) byla z Brzusce.

Mam dwie sytuacji:

1) Nie moge znalic wiecej informacja o Franz i jego rodzina przed Akt Malzestw. Jakis pomoc z tym bedzie robic mnie bardzo zadowalony. Jest ciekawy ze nie moge znalic cos dalej, bo nazwisko Rÿgwalski nie jest tak popularny.

2) Juz jest jedna rodzina Rigwalski w rejonie Gniewskie. Mam kontakt z nimi, ale nie wiemy jaki jest konekcja miedzy Rigwalski tam i Franz/Franciszek. Mamy tylko ze byla Franciszka Rigwalska z Jazwiska ktora urodzila sie w 1890 roku. Wiecej o niej (i dalsze w jej historia) jest wiadomo.

Dzieki!

Brian Rigwald
gg: 6957951

Rodziny: Rӱgwalski, Domachowski, Frost, Smugaj, Zareba
Odp: Rÿgwalski / Domachowski / Frost [wiadomość #10346 jest odpowiedzią na wiadomość #10345] Wed, 15 August 2012 00:33 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jurektorun jest aktualnie niedostępny  jurektorun
Junior Member
Brian

Proszê o kontakt na e-mail: jurgen342@gmail.com

Pozdrawiam

Jurek
Poprzedni wątek: Marianna Borowicka
Następny wątek: Najstarsi znani Cieminscy z okolic Brus - drzewo genealogiczne
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Oct 04 16:31:43 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund